Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акциз в Германия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Акциз в Германия?

Здраавейте колеги!
    Някой знае ли как се регестрират колите дето подложат на акциз в Германия ( уж в източната част )или в Гърция !!??
    А колко излиза цялото удоволствйе !!?/
    А колко струва гражданската за тях?!
    А трябва ли да излиза всеки 3 месеца ,или може да се кара за постоянно ?
    Искрено благодаря за отговорите предварително.

п.п .Извенявам се mnogo ако мястото на темата не е тук !

До: как става това !!

Ти първо пита как се внасят коли от Италия ,после пита как става от Англия ,след това се похвали ,че на път от америка идва ненормален джип и след това се сети да попиташ как се превждат парите ,сега питаш нещо за Германия .Ти или си на 15 години или незнам кво ... пълен time waster

Коментар

Не един, ами пет и даже и линейка има ..... Абе според мен не го слуша главата .....
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от tododad Преглед на мнение
        Ти първо пита как се внасят коли от Италия ,после пита как става от Англия ,след това се похвали ,че на път от америка идва ненормален джип и след това се сети да попиташ как се превждат парите ,сега питаш нещо за Германия .Ти или си на 15 години или незнам кво ... пълен time waster
        Много грубо изказване от теб колега,,а като съм =time waster =,защо едно Величие като теб си прави труда да ми отговори и да се заяжда с мен,,!!
        Вапросите ми за италянските коли,,или за американските ,или за десните волани,,си е чисто МОЕ ЛИЧНО ПРАВО ,,ПРАВО И СВОБОДА дето са ми дадени благодарение на този прекрасен сайт.,!
        Предполагам че и на Венци Петров ( както и на повечето модератори) някои хора не са им симпатични ,или не са съгласени с техни отговори ,но те НИКОГА не ги нагрубяват както ти го направи,,като толкова ти е безинтресна темата ми ,натискаш това <== и си гледаи други по интресни за теб теми,!
        Дали съм на 15 или съм на 115 това не ти засяга ,,дали съм бавноразвиващ или друго ,пък си е мой проблем, важното ,че съм тук в този прекрасен сайт за да прочета интересни неща ,от по опитни хора в този бранш хоби,,човек може да се запали с оффрода и на 90 години,,това грях ли е !
        Питам и ще продължа да питам неща които за теб може да са елементарни,,но за мен не са,,и ЧЕСТ им прави на всеки модератор или колега дето все помага на по новите, и им отговаря,,това показва че имат доброта, отговорност, загриженост, неща които дълбоко ми се съмнява че ги претежаваш!
        бъди жив и здрав ,,,Г-н. time winner !

Коментар

До: Акциз в Германия?

Сещам се какво се каниш да правиш, обаче, мой съвет - не го прави.

Явно нямаш опит в тези работи и ще ти излезе по-скъпо. Да не ти се наложи веднъж пристигнала в Хамбург колата да трябва да се товари отново на контейнер до Варна.

Информацията струва пари. Доста хора си вадят хляба от това, че знаят как става. Най-добре си плати на някой да го направи.

И за да отговоря на незададения въпрос, не аз НЕ МОГА да го направя и не познавам човек който го прави.

Коментар

Да внасяш коли в Германия...особено от Англия е утопия.
            Там такива не се регистрират въобще - директно ще ти я блокират и после ядове..
            Да доставяш коли в Германия ..от Италия, Австрия, Холандия е тема която струва много пари!!!
            Тук напълно безплатно обясних как става обратното - вноса от Германия и Англия ... към България!
            Аз бях до тук - други ентусиасти нямаше...
            То нали няма колеги дето внасят от Италия..., но са прави , що да казват!?
            Когато нямате инфо, идвате при тях и си давате паричките тук!!

Колега, не се засягай, но това дето си замислил си е ...непосилна задача за теб.Колегите хубаво са ти казали..
            Ти нямаш , никаква представа с какво искаш за се захванеш, а пък и наистина си личи , че си доста неопитен ...
            Тази работа не става само с желание ..

Насочи си мислите и енергията в друга мечта.
            СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

каквот и да ти говорят рано или късно става ясно че става дума за пари
              жалко
              не всичко е пари
              естествено че информацита струва пари,но нали сме в този форум да си помагаме

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                жалко
                не всичко е пари
                То аз ако не съм давал информация безплатно тук...здраве му кажи.
                Виж теми из форума..
                Как да му помогнеш бе колега, то той не е на ясно с най-основни неща..
                Пък то и е много трудна задача...
                Аз не съм вкарвал коли за Германия, но там където съм работил при Руснак в Нюрнберг съм разбрал, че тази операция е много сложна за обикновен човек, без опит и местна регистрация ТАМ!!Той вкарваше от Италия, когато нямаше свежо на пазара..и борсите му бяха с липси.

Нормално е информацията, която дава потенциал за изкарване на пари, да струва пари. Така е навсякъде...дори и в твоят бизнес

Най-човешки му обясних да не почва нещо, за което е чул - недочул, но реално няма представа..., а и сили да го направи!!!Така съм му полезен - ще му спестя много пари и време..
                Поздрави

Коментар

Е, защо пък да казват - нали те си знаят, а форумът не е място за споделяне на знанията, а за празнословене.
                  Защо нападате момчето? Ако не искате да споделите знанията си не смятате ли, че е по-добре просто да не пишете.
                  То и за докарването на автомобили от Европа беше навремето голяма тайна, за покупката през интернет също. Обаче... информацията не може да се скрие. И нито е толкова сложно и тайно - нито нищо. Предполагам, че има и други колеги, които се интересуват от същия въпрос. Не виждам смисъл да се плаща на правителството акциз при положение, че такъв няма в цяла Европа. А регистрирането на автомобили в други държави с цел отказ от плащане на акциз, както и плащането на данъци в бюджетите на други държави би трябвало да подсети нашите "творци на закони", че акцизът на автомобилите е време на се отмени.
                  Аз лично мисля, че ако се регистрираш на адрес в Германия или намериш твой приятел регистриран там няма да имаш проблеми да направиш и регистрацията на автомобила на този адрес. Но трябва да имаш в предвид, че данъкът там и застраховката са доста по-скъпи от тук. За сметка на това пък застраховките са по-истински - зет ми, който живее в Испания се обърна тук с колата и застрахователят не само му я изплати напълно и обърнатата кола остави да я прави каквото иска, ами плати всички разноски по пътна помощ, разходи за платено охраняемо място, до приключване на застрахователната процедура, ами му предложи и автомобил или самолетен билет за да се прибере до Испания - по негов избор.
                  "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Печен,Ти както съм писал по рано,много ми допадат твоите постове.
                    Това не е срещу тебе ,а по скоро срещу начина на мислене.
                    Или може би аз съм по идеалист и ми е приятно да помагам с каквото мога.
                    Във всеки бизнес има тайни и това е нормално.
                    Не го познавам момчето ,но може би той търси някакво предзвикателство.
                    После ще сподели опита си с нас.

Коментар

жалко
                      не всичко е пари
                      Колега, до колкото си спомням, ти се занимаваше с търговия с авточасти. Я кажи откъде ги купуваш и за колко? Ама така, с телефони и адреси. И по-бавно, щото ще си записвам.

Така де, нали сме тук за да си помагаме...

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                        То аз ако не съм давал информация безплатно тук...здраве му кажи.
                        Виж теми из форума..
                        Как да му помогнеш бе колега, то той не е на ясно с най-основни неща..
                        Пък то и е много трудна задача...
                        Аз не съм вкарвал коли за Германия, но там където съм работил при Руснак в Нюрнберг съм разбрал, че тази операция е много сложна за обикновен човек, без опит и местна регистрация ТАМ!!Той вкарваше от Италия, когато нямаше свежо на пазара..и борсите му бяха с липси.

Нормално е информацията, която дава потенциал за изкарване на пари, да струва пари. Така е навсякъде...дори и в твоят бизнес

Най-човешки му обясних да не почва нещо, за което е чул - недочул, но реално няма представа..., а и сили да го направи!!!Така съм му полезен - ще му спестя много пари и време..
                        Поздрави
                        Тези слова, много ми напомнят на лекс форума. Там на всеки въпрос се отговаря - търси си адвокат. Пък, как да разбереш кой адвокат какъв мошенник е - и това е тайна.
                        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Печен,Ти както съм писал по рано,много ми допадат твоите постове.
                          Това не е срещу тебе ,а по скоро срещу начина на мислене.
                          Или може би аз съм по идеалист и ми е приятно да помагам с каквото мога.
                          Във всеки бизнес има тайни и това е нормално.
                          Не го познавам момчето ,но може би той търси някакво предзвикателство.
                          После ще сподели опита си с нас.
                          Нека опита...
                          При такова начинание, трябва да познаваш Законодателството на Двете държави.Тази от която изнасяш..и тази в която внасяш.
                          Трябва да си наясно какви документи се изискват за процедурата..съпровождащи колата и пр.Трябва да си се консултирал с адвокат там, за да нямаш изненади..

Когато питаш по този начин..за толкова много неща , в различни посоки си личи , че незнаеш какво искаш точно..

Да опита щом иска...
                          ..и аз искам да карам самолет, но ...не ми е по силите.

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                            Нека опита...
                            ...и аз искам да карам самолет, но ...не ми е по силите.
                            Защо да не ти е по силите - няма да го носиш я - самолета имам в предвид. Ако нямаш проблеми с вестибуларния апарат ти е напълно по силите.
                            Друг е въпроса, че може да не ти е по джоба, но това може да е временно явление. Цените на самолетите втора употреба, а и нови от най-лекия клас стават все по-достъпни.
                            Курсът за лекия клас мисля е около 12000 евро, а за ултра лек - наполовина.

Коментар

Аз ли нещо не разбирам, незнам, но темата ми се струва объркана. Реално авторът не е описал коректно и подробно, какво Точно иска да направи. А вие си гадаете ли гадаете, но ми се струва, че ако се стига до плащане на акциз, то поне да се плаща в България, хем е по-ясно кое, как и защо, хем е доста по-патриотично.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X