Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Нова кола с тревоги или стара отремонтирана?
Свий
X
-
-
и аз така ...
... мойта дилема е малко по различна. Да си продам ли исузуто което вярно ми служи вече 3 години и 70 000 км (откакто съм го взел де иначе е 89г/180000 км) или да си го карам? Така или иначе влиза в гаража за кърпене и боядисване следващия месец. Сменил съм водна помпа , съединител , ремъци и (редовно)консумативи откакто е при мен. Като знам как съм си го гледал и хич не ми се продава. От друга страна ако не го продам сега , едва ли че е продаваемо след още 2-3 години ( по скоро "подаряемо") . Но пък като знам какво мога да взема с парите от него + малко добавени - черна кутия с неизвестно съдържание
?!? Мисли на глас ...
Daihatsu Terios ,Hyundai SF Classic, Suzuki Vitara Classic , Honda MTX 80 , ATV 200 cc (китайче) ,LZ4GG , GPS
[url=http://my.flightmemory.com/pepsii][img]http://my.flightmemory.com/banner/pepsii.gif[/img][/url]
Коментар
-
До: Нова кола с тревоги или стара отремонтирана?
ако можеш да си позволиш доста по-нова и по-комфортна кола - продай исузуто, ако ще вземаш негов "набор" по-добре си го карай...
при мен всяка следваща кола е с една класа по-добра от старата - голям кеф е, но и разходите /основно начална инвестиция и застраховка / стават сериозни...
при ниския стандарт и отвратителните ни пътни условия, чисто нова кола не си заслужава, освен ако парите не са проблем... По-изгодно е да се кара няколкогодишна кола...
Например 4-5 годишна лека кола среден клас /ауди А4, пасат и т.н./ излиза 20-ина хиляди лв и след 1-2 години експлоатация цената й пада с 2-3 хиляди лв...
Нова кола компактен клас от магазина за 20 бона, като й изтече лизинга струва 10-12 хиляди...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
А бе Дима, прерових целия джип, заврях се къде ли не, но нищо не открих. Кажи къде да търся?Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
Най-добре е да се купи кола от богат човек - той няма да си губи времето да шмекерува... Този от който си купих Галопера даже ми беше оставил 2-3 СД-та и една бутилка домашна ракия /търкаляше се между седалките/
Приятели не се печелят - губят се завинаги.
УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
Времето е ценно, само ако не бързаш.
0889623098
Коментар
-
Пусто нали не пияПървоначално публикуван от ivotosod Преглед на мнениеА бе Дима, прерових целия джип, заврях се къде ли не, но нищо не открих. Кажи къде да търся?

А преди да го дам нали се опитах да го поизчистя да е във вид уж...май трябваше да го оставя както беше... После щеше да се похвалиш "А на мен Димата каква яка опаковка от "Зрънчо" ми беше оставил!"

Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Да не е една ферма до Летбъри???Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнениеСкоро не е имало толкова интересна за мен тема в този раздел на форума
Карам вече чевърта годинна една фиеста 1,3 от 1991г. и съм сменял само консумативи. Сигурно тоя дето ми я продаде не си е правил труда да й превърта километража назад
или пък съм уцелил най-яката фиеста в света
Толкова често съм си задавал същия въпрос който е заглавие на темата и не съм си отговорил еднозначно. В един от постовете обаче открих нещо което винаги съм смятал за разумно, а именно съвета на един чужденец, че човек трябва да кара такава кола, която може да плати 2 пъти във всеки един момент
Т.е. колата да бъде вещ, а не член на семейството
Да си купиш кола за 6000лв. при условие че имаш налични 6000лв. мисля че е твърде неразумно. Преди малко повече от 10 години бях на студентска бригада в Англия и там собственика на фермата караше едно около 3 годишно БМВ 316 кабрио, при условие че само оранжерията му струваше около 2 милиона британски паунда!
Този пич можеше да кара спокойно нов спортен мерцедес, но това е прагматизма на западняците.
Вместо да инвестираме сума пари в автомобил от който нямаме никакви приходи, мисля че е по-добре да си направим сметката и да си харчим парите които и без това не са много за по-разумни неща.
На нас българите обаче гъзарията много ни пречи
Съседа трябва да завижда.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар