Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4х4 за над 100 000лв. Има ли смисъл?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Бе аз ли лошо го казах или вие лошо ме разбрахте?
    ТОЛКОВА скъпите коли имат неотменимото свойство да са напълно неремонтируеми в реално, в смисъл смислено, време. За мене с това всичките им всъдеходни качества свършват, защото строшаването на коя да е кола сред красивата ни природа е въпрос само да желание да се мине и ей оттам. Сигурно в кои да е 10 километра могат да се намерят барем три такива места, и ощето пари малко отдалечават счупването. Въпроса за естетиката на промишления и автомобилния дизайн естествено изобщо не мога да обсъждам, защото това е въпрос само на вкус, и всички хора харесват различни неща.
    За мене е пълна загадка че някой изобщо разглежда парадните лимузини заедно с джиповете. Когато единственото общо между тях е че имат колела.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
      Бе аз ли лошо го казах или вие лошо ме разбрахте?
      ТОЛКОВА скъпите коли имат неотменимото свойство да са напълно неремонтируеми в реално, в смисъл смислено, време. За мене с това всичките им всъдеходни качества свършват, защото строшаването на коя да е кола сред красивата ни природа е въпрос само да желание да се мине и ей оттам. Сигурно в кои да е 10 километра могат да се намерят барем три такива места, и ощето пари малко отдалечават счупването. Въпроса за естетиката на промишления и автомобилния дизайн естествено изобщо не мога да обсъждам, защото това е въпрос само на вкус, и всички хора харесват различни неща.
      За мене е пълна загадка че някой изобщо разглежда парадните лимузини заедно с джиповете. Когато единственото общо между тях е че имат колела.
      С това ти мнение Веднага се съгласявам
      И давам пример за Руският инженерен гений преди две седмици в гората (пак заради същият гений) перката на вентилатора ми сряза радиатора, до тук добре - това теоретично може да се случи на всеки, НО от тук започна интересната част, колата на собствен ход си отиде до вкъщи (около 20-30км) и след това до сервиза, без да загрее и без допълнителни щети, целият ремонт отне 1 седмица с размотаването и доставката на радиатор, за цената ми е смешно дори да говоря, колата за 200 000 лв. със спукан радиатор насред гората - не бих искал да си мисля за щетите и докъде ще стигне преди някоя от хилядите електроники не я спре тотално.

Коментар

Алекс , напълно съм съгласен , че закупуването на кола е чисто емоционален акт ! на 95% от съфорумците джипките ни са чисто емоционални придобивки , а не разумни !Някои дори не излизат в гората ! въобще това хоби(оффроуд) не се практикува от разумни хора -важна е ЕМОЦИЯТА !
        Тедо , за съжаление все още има хора от втората категория , които търсят къде да си избият комплексите !Това са хора с душа колкото оризово зърно ! Имаме си ги в изобилие навсякъде !Смисълът им на живот е да оплюват всичко и всеки - най -вече тези които се борят и се преборват с живота и успяват кой колкото може !точно те не я докарват до никъде и само реват , че някой им е крив !
        От къде тръгнахме - докъде стинахме ! ТЛК или Г и веднага се намери ,кой да категоризира въпроса като тъп Дали пък не е в следствие на употреба на наливен алкохол ...
        PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
        КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
        0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
          преди две седмици в гората (пак заради същият гений) перката на вентилатора ми сряза радиатора, до тук добре - това теоретично може да се случи на всеки, НО от тук започна интересната част, колата на собствен ход си отиде до вкъщи (около 20-30км) и след това до сервиза, без да загрее и без допълнителни щети, целият ремонт отне 1 седмица с размотаването и доставката на радиатор, за цената ми е смешно дори да говоря, колата за 200 000 лв. със спукан радиатор насред гората - не бих искал да си мисля за щетите и докъде ще стигне преди някоя от хилядите електроники не я спре тотално.
          а замислял ли си се дали на въпросната кола за 100+ бона ще й се "саморазпадне" перката?... а и при същия начин каране /с 20-30кмч/ съм 99% сигурен, че няма да прегрее и Кайен Турбо...

друг е въпроса, дали собственика й ще си направи труда да погледне какво му трака или ще се прибере със 120кмч, а на другия ден в сервиза ще го одрусат с 5000-10000 лева

така тръгват митовете за "калпавите" луксозни лимузини... когато човек никога не е имал проблем с колата, не се ослушва постоянно и не отваря капака всеки ден да види дали не му е изпаднал двигателя...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Опа-а-а !Стефане , я си прочети какво си писал по-горе ! Май нещо се обърка !Сега пък ,,мъртъвците '' били трудно ремонтируеми я се сети колко пъти влиза в сервиза една гаранционна УАЗ-ка и кога влиза за пръв път в сервиз примерно една ТЛК (след поне250 000км ,и то ако много се постараеш)- а бе разговорът става абсурден !!!
            Да-а-а , положението стана сериозно...!
            0899187766

Коментар

Хайде отново всички на любимата си тема - Колко са скапани УАЗ-ките и колко добри другите. Това започва да прилича на комплекс от тази машина...
              VPetrov.photography

Коментар

ЕВРИКА! ! !
                ТЛК = Твърде Лоша Кола!

какво ще ми помогне "ремонтопригодността" ако съм сам в гората и без инструменти, а обикновено аз съм така и не виждам смисъл да нося - така и така не съм автомонтьор...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

ЕВРИКА! ! !
                  ТЛК = Твърде Лоша Кола!
                  Е с това не съм съгласен по скоро бих прерифразирал:

Твърде добра кола

А ремонтно-пригодността помага наистина само на този, който може да се възползва от нея. Аз за разлика от теб никога не излизам без пълен комплект инструмент и дори и когато си пътувам с реното в София пак на колана имам големия Victorinox + още много работи. Въпрос на лично предпочитание... но да кажа все пак - нито веднъж инструмента не ми е потрябвал за сериозен ремонт по моя автомобил. Но за сметка на това често съм го ползвал за нуждите на околните (всякакви коли)!
                  VPetrov.photography

Коментар

Защо сте толкова чувствителни на темата УАЗ ?Май имаме двоен стандарт - когато се оплюват другите коли(и то тойота и мерцедес !!!) нищо , обаче УАЗ...! Мир , нека да е ГАЗ или М 407,408 и другите свръхавтомобили на Стефан:!
                    0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov
                      Защо сте толкова чувствителни на темата УАЗ ?Май имаме двоен стандарт - когато се оплюват другите коли(и то тойота и мерцедес !!!) нищо , обаче УАЗ...! Мир , нека да е ГАЗ или М 407,408 и другите свръхавтомобили на Стефан:!

Не разбирам в какво се изразява чувствителността? Първо УАЗ за първи път беше споменат в твоето мнение без никакво отношение към темата, второ за справка по моята позиция моля чети малко по-нагоре там ясно съм написал какво мисля по въпроса. За мен в момента в който стане някакъв спор и веднага да се дава за пример УАЗ-ката е нещо като комплекс... А между другото Стефан никога не е имал УАЗ и в момента също няма УАЗ така че да се прави паралел между неговото мнение и УАЗ-а е меко казано странно...
                      VPetrov.photography

Коментар

Венци , ако погледнеш по-горе мнението на Алекс ще видиш че става въпрос за неговия УАЗ ! Никога несъм искал да обидя който и да е собственик на тази кола (имам приятели с такава). Споменавам УАЗ , а не го обсъждам и невизирам неговите качества и недостатъци!!!Най малко визирам какво кара Стефан или ти или аз или Алекс или който и да е !Повтарям се - тръгнахме кой какво предпочита от два автомобила и стигнахме (не за първи път ) до там Стефан да ни казва колко са ни ТЪПИ ВЪПРОСИТЕ !
                        Направо съм изумен !!!
                        0899187766

Коментар

Повтарям се - тръгнахме кой какво предпочита от два автомобила и стигнахме (не за първи път ) до там Стефан да ни казва колко са ни ТЪПИ ВЪПРОСИТЕ !
                          Направо съм изумен !!!
                          Аз също призовавам сега, както и много пъти в миналото да не се изкривяват темите и да не се обръщат на безсмислени спорове. Моля да уважаваме автора (питащия) и да се съобразяваме с неговия въпрос...
                          VPetrov.photography

Коментар

Уважаеми колеги!

Темата е 4х4 за 100 000.

1. Моля марката "УАЗ" да не се намесва.
                            В този ценови сегмент УАЗ не произвежда и няма никога да произведе автомобил.

2. Конкретно по темата :

Като "Продавач" на автомобили се отнасям сериозно към всички видове и марки автомобили.

И все пак основните моменти за избора на определен автомобил за мен са :

1. Бюджет на бъдещия собственник.
                            2. Предназначение на автомобила:
                            3. Климатични условия в които ще се ползува.
                            4. Възможност за доставка на небходими рез.части в най кратък срок.

Не е вярно ,че нито един автомобил не трябва да се сервизира или
                            поне преглежда в рамките на 1 година или поне 15 000 км.

Относно 100 000 - Моето скромно мнение е че може да си закупи автомобил и за 50 000 и за 100 000 но да не му пасне.
                            Автомобилите имат също елемента "Мода" и да не забравяме,че
                            съвременната "мода" не отива на всеки.

А купуването на автомобил с целта да си винаги на върха и да се покажеш пред обществото, донякъде е снобизъм и избиване на комплекси.

Мога да дам примери но не искам да обидя и засегна никой.

P.S.Не говоря за хора,които имат възможност да си купят поне 4 коли за по 100 000 и това им е една 50-та от бюджета.Те могат да си купят всичко.
                            only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
                              ... Моля да уважаваме автора (питащия) и да се съобразяваме с неговия въпрос...
                              Ето за това ставаше реч !
                              ВЕСЕЛО ПОСРЕщАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА !!!
                              0899187766

Коментар

Аз намирам разлика м/у сервизира,преглежда и РЕМОНТИРА !
                                Хайде стига толкова !
                                0899187766

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X