Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4х4 за над 100 000лв. Има ли смисъл?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 4х4 за над 100 000лв. Има ли смисъл?

Първоначално публикуван от Стефан
    Аууу ... Мъдри мисли! Само че на погребение е прието с повече тържественост, що сваляте нивото?
    И двете машини са мъртво родени, дръжте се естествено! Предполетната подготовка на стандартен средномагистрален самолет е по - лесна и евтина от ТО-1 на такова ъъъ ... транспортно средство. За какво говорим? За бижутерията на праснахата на Бокаса? Или за автомобили? Отворете нова тема - "Шосейни извращения", там ще ви разкажа още пО чудни дивотии. Не е тук мястото да говорим на тая тема, обаче и по-скъпи глупости изглеждат както изглеждат след среща с мене. Мирясайте, големите пари не са големи коли, това са различни неща! А тия два предмета са просо по една щайга кинти, нищо друго.
    ако ТЛК е "извращение" и "мъртвороден" коментара е излишен...
    колко време и нерви изисква поддръжката на твоята кола?

на някои хора нервите и времето са им по-ценни от парите щото пари много, а живота е само един... ти какво предпочиташ да правиш събота и неделя - да се возиш или да лежиш отдолу
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Нямам никаква идея колко ще струва поддръжката на кола от класа на моята. Общата идея е да е рамките на Москвич в селска местност. Но има още много нерешени въпроси(((
    Не бъркай разработката със серийна кола. Не слагай на едно място ТЛК 70 и бутикови 100. На гарата има и локомотиви и невменяеми таксиджии. Да, занимават се с транспорт, кво друго общо имат?

Коментар

Хайде сега да се придържаме към темата! Точния въпрос зададен още в началото беше:

Първоначално публикуван от go go go
      кое от двете предпочитате за т.нар. баровски офроуд, за каране от и до къща на върха на бистрица
      Не става въпрос нито за офроуд нито за поддръжка нито пък за това колко е евтино или скъпо. Със сигурност някой по-карач на същото място ще може целогодишно спокойно да се качва и със обикновената си кола но това не важи за всички. Та на въпроса:

Стефане има хора при това не малко за които да си купят кола за 200 000лв. не е особен проблем защото това е само малък процент от тяхното финансово състояние. И съответно те ще си изберат нещо, което е много удобно, красиво и луксозно, за да се возят. Не е необходимо непременно да отричаме всичко това. Всеки живее така както може, по-добрите както искат а най-добрите както трябва. Щом има хора, които искат подобни автомобили и могат да си ги позволят значи има и смисъл от тяхното производство. За да не развихряме излишни спорове държа да отбележа, че устройството на света не е непременно най-доброто за което се сещам.

И отново нека се придържаме към въпроса. Ако някой иска може да отвори нова тема с друго заглавие по въпрос който желае...
      VPetrov.photography

Коментар

Безусловно.
        Ходенето на дипломатически прием с джапанки е също толкова несъстоятелно колкото смокинга на плажа. Тия коли по нашите пътища са същия тъпо разказан виц на погребение. Нонсенс. Както и анкетата. Щото аз например предпочитам Майбах със серийни номера между третия и дванайсетия, а №№ 2, 18, 24 и 31 - господ да не ти дава! ... Ноо са кофти, ноо!(((

Коментар

преди време бях писал,
          че кола за повече от 50 000лв изглежда гротескно на фона на дупките, москвичите и жигулите... но това не е е защото по-скъпите коли са боклуци, а защото сме мизерстваща държава...

наскоро бяха изнесли една статистика... 1 милиард души живеят с по-малко от 1 долар на ден... в САЩ годишно се харчат 36 милиарда долара за храна за домашни любимци...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

О, то не е само предизвикателния разкош на фона на бидонвилите. Тия коли са несъстоятелни чисто технически. Те са проектирани и произведени така, че да се саморазрушават при най-дребно стълкновение с каквото и да е пряпятствие. Колко това спасява пътниците им е отделен въпрос. Работата е че те не могат дори да се придвижват по пътната мрежа. Извън нея не могат принципиално. Така че те просто не съществуват в автомобилния свят, колкото и "пък в нашта махала веднъж ..."
            Не знам дали от мръсния въздух или от друго, обаче всички млади жени в Перник са красиви. На техния фон уродливата лондончанка е комична, диаманта за милион лири в задника не я прави по-хубава.
            За да няма тъпи въпроси - сам съм проверявал, за раздувката отговарям. В тоя смисъл Г-500 и ТЛК-100 са буклук. А М-407, 408, и даже окаяните фиати от 80-те са свръхколи. Не говорим за нормалните паркетници, те са изобщо почти инженерен фойерверк.

Коментар

Само не разбрах защо едно грозновато тухлесто военно камионче на безумна цена ще стои добре пред операта.

Има една приказка - тръгнеш ли с бодигард, очаквай да те застрелят. Та и тук, подкараш ли такава кола, очаквай неприятности в дългосрочен или краткосрочен план.

За себе си не бих взел нито едната под никакъв предтекст, но ако е фирмена и "трябва" да се вземе за представителни или други сбъркани цели - Крузъра. По-ненатрапчива е и не дразни окото с тия ръбове и плоскости. Освен това съм пристрастен към японските коли, в частност Тойота. Рационални доводи не мога да дам, а и не се искат.

Пресни партньори от световна фармацевтична компания се обзаведоха с няколко фирмени Кайена, така че свят широк - селяни всякакви.

Иначе, аке не са много на зор, да изчакат и Ролс-Ройс да изкарат СУВ...

Освен това ми се струва, че разликата в цените на двете коли е по-скоро сериозна.

Коментар

)))))))))))))))))) Запази ми № 6 от ролсовете, числото ми харесва. После ще го сбориме с някое Бугати, знам една чисто писта към Костенец)) Или в Пазалджик, хем фенки ноо на старото шосе, хем дранголника близо, няма да ни лашкат на майната си.

Коментар

Цялата работа Стефане е ,че като се качиш до Бистрица до баровската си къща с москвич 407или 408, няма да направиш на никого никакво впечатление .Това е .Купуват се паркетници за имидж ,а не за......баровски офроуд.
                  B+

Коментар

За къщата на Бистрица и за тенекията за 160 000 кинта няма да говоря. Просто съм израстнал в общества, където на афиширането на благосъстояние се гледа презрително. По стечение на обстоятелствата и заради инфлацията там повечето са милионери. Ама си кютат и се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. Иначе ще ги гледат като плебеи, които знаят, че нищо не струват и затова гледат да убедят света в обратното. Като че ли му пука на него.

За пример ще дам само нашия хазяин - той живееше на първия етаж, а ние над него. Имаше някаква 10 годишна лека кола, ама не я и караше много. Живееше си съвсем нормално, културно и кротко. Знаехме, че има още някакви имоти и толкоз. Понеже бяхме приятели, ни покани на сватбата на едната си дъщеря и към края на ритуала обявяваха кой какво "дава на младите" и нашият човек извади един сандък с 50 000 златни монети. Всяка една беше по около 150 тогавашни долара и както и да го смятахме после, това си правеше 7,5 млн сухо. Освен всичко останало.

И други така - търкалят си хрисимите базови Пасатчета, ама косвено им знам акциите и имотите. А демонстрациите на разните източноевропейски бивши келнери и прочее сган подминават с едва забелижими презрителни усмивки.

Та, така - кола за 200 000 на скапаната Бистрица, в скапаната София, в скапаната България, в скапаната Източна Европа. Това е черешката на тортата.

Вчера и без това на паветата покрай семинарията ме изпревари едно Ламборгини Галардо и после очаквах да му срещна спойлара на трамвайния прелез, та за някъв Мерцедес ли ще се хващам...

Коментар

Преди две-три години си разменихме любезности с някъв случаен финяга на някъв паркинг. Не можело да паркирам тая кочина до Неговия Мерцедес. Разбрахме се лесно с обяснителна записка, само дето куките ми гепиха новичката тонфа. То и предишната пак ми я гепиха едни с униформи Ама тогава получих прозрение. Сега на стръмното казвам на лъскавите таралясници че мойто камионче го е срам да дърпа такива грозни евтини тенекета, и си отивам. Трабантите и прочие ЗИЛове ги вадя и с пяна на устата, въпрос на чест.
                      Та някои знаят вече кво е М-407, макар и никога да не съм имал)

Коментар

вие сте объркали нещо, ако имате толкова пари, харчете си ги като си искате, ако нямате забравете за случая. всеки си харчи парите както си иска, това е въпрос на лично виждане, а никой тук няма право да дава наклон на .... работата на другите. освен това тази цялата тема няма нищо общо с офроуда
                        drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                          За да няма тъпи въпроси - сам съм проверявал, за раздувката отговарям. В тоя смисъл Г-500 и ТЛК-100 са буклук. А М-407, 408, и даже окаяните фиати от 80-те са свръхколи. Не говорим за нормалните паркетници, те са изобщо почти инженерен фойерверк.
                          Лелей каква злоба !да бе всички сме тъпаци и задаваме тъпи въпроси !грешка това твоето не е злоба , а ДИАГНОЗА! ако успееш да си запалиш М407-та , направи един оффроуд до 4км. - може би все още има надежда !

вие сте объркали нещо, ако имате толкова пари, харчете си ги като си искате, ако нямате забравете за случая. всеки си харчи парите както си иска, това е въпрос на лично виждане, а никой тук няма право да дава наклон на .... работата на другите.
                          go go go , моля те не отнемай това рождено право на Стефан , че съвсем ще му се обезсмисли живота
                          PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                          КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                          0899187766

Коментар

За скъпите коли, Вчера гледах едно филмче "TopGear" в което се разхождаха с Бугати Веирон споменаха цена от 5 МИЛИОНА долара/Евро и казаха че единственото за което съжаляват е че НЕ могат да имат такава кола и че най-вероятно никога Отново не ще се произведе нищо подобно - защото е Търговска недомислица - НО и аз си мечтая да карам такава кола, защото тя е Инженерно Чудо (не че ще вдигна 400, не че има къде). Някой беще казал че сме големи колкото мечтите си - Мечтайте бе хора, стига плюене, ако парите ме заливаха като пълноводна река, щях да си купувам - да пробвам и което ми допада най-много като усещане, да си го карам в Даденият момент
                            А и от давна е Факт че избора на кола е чисто Емоционален акт, не свързан с конкретните показатели, а с възприемането и от индивида, а индивиди всякакви...

Коментар

само не разбрах защо скъпите коли не могат да се движат дори по улиците

излиза, че някои хора са по-големи сноби и от самите "сноби"

познавам хора с хубави /да се разбира СКЪПИ!/ коли, които не се присмиват на бедните си колеги с нивите и уазките...
                              Някои от втората категория, обаче, упорито ни убеждават, че скъпите 4х4 са боклуци, а собствениците и шофьорите им - олигофрени и некадърници...

явлението ми напомня за негрите в САЩ, които са /поне/ десет пъти по-големи расисти от белите в държавата им...

изказвания от типа "лъскавия джип не е проходим, щото ще се одраска" са повече от несериозни...

Това че някой някъде е теглил лимузина с таратайка, въобще не значи че таратайката е по-хубава от лимузината... и едва ли не тракторите са по-добри от колите, щото могат да ги теглят в дадена ситуация...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X