Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Протест срещу цените на горивата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Протест срещу цените на горивата

http://kolibka.com/download.php?mid=5207

http://kolibka.com/download.php?sid=5207

Не разбрах по какъв критерий някои линкове се трият, а други - не. Няма да се разсърдя, и без това се повтарям.
    И не е грешно да осъзнаеш мястото си в хранителната пирамида. Искат да потребяваме скъп петрол! Субектите, които търгуват с интересите ни не са по-умни от нас. Просто са се родили с късмет!
    И до ден днешен не разбрах на кого принадлежат полезните изкопаеми. Щото ние ги купуваме от някого. Примерно на кого са въглищата в Марица-Изток?
    Субектите, които търгуват с интересите ни не са по-умни от нас.
    Всъщност, като гледам противоречивата и ленива реакция на масите - за цитираното не съм много убеден.
    Последно редактирано от Rabin; 25-06-11, 10:00.

Коментар

Всъщност, трият се повечето. Тези, които са особено смислени и не нарушават пряко правилата - остават. Ама с кино не се казват истини, а това конкретно вече го има на 100 места тук. Електрическите коли са ги убили двигателите с вътрешно горене - тъжно, ама пазарът не прощава такива драстични разлики в ефективността.

Полезните изкопаеми (поне тук, но и на повечето места по света) са на държавата. Тя, възмездно, позволява на някого да ги копае. Грубо казано, продава ги франко находището, на концесионера. Той, вече на някаква по-висока цена, ги продава вече изкопани и евентуално преработени.

В някои страни (културно повлияни от британската империя, както и самата тя), полезните изкопаеми са на собственика на земята. И там не е просто.

Коментар

Това, което казваш го знам от началните класове в училище. По това време даже ни пилеха "Всичко в името на Човека, всичко за благото на Човека". После като станахме големи разбрахме и Човека кой е!
        Всеки има глава на раменете да реши на какво да вярва. Станишев е прав за едно - хората се управляват по телевизията. Или поне огромния процент, за които тя е направена с разните му там сапунки.
        А цитирания в горния пост филм в края си дава възможни варианти кой уби ел. кола. Звучат смислено. Аз нямам какво да добавя.
        p.s. Te тая тема не съм я забравил.
        http://217.18.245.107/showthread.php?t=100132&page=2
        С мнение #28 несъгласен! Великите закони във великата страна с великата демокрация... вече забраняват да притежаваш сателитен приемник с мрежов интерфейс. Примерно! Разбира се, за доброто на Човека...
        Последно редактирано от Rabin; 25-06-11, 12:12.

Коментар

Къде е "тавана" на цените на горивата?

Икономистът Георги Ангелов допуска, че може да има ново поскъпване на цените на горивата, след като изтече срокът на прилаганите от кабинета временни мерки на пазара на горива....
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
            Къде е "тавана" на цените на горивата?
            За какъв срок?

Коментар

Някой знае ли защо поскъпва нафтата, а бензина стои на почетно разстояние Аз имам някакви отговори, но не мога да ги споделя. А виждам, че няма да има ясно изразена гражданска позиция
              П.П. Не мисля, че бъркам със сол в нечии рани
              Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Поскъпва, защото може.
                Дизеловите автомобили вече не струват забележимо повече от бензиновите, затова в дългосрочен план нафтата ще струва толкова по-скъпо от бензина, колкото по-малко харчат дизеловите машини от бензиновите.

Коментар

Баси,вече съм на път да зарежа колата,и да си купя магаре.Хем ще е 4х4,хем ще е екологично - тревно захранване,камшично запалване,и ще произвежда и естествена тор за доматите.
                  0884 987 137
                  В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Започвам да ставам все по-сериозен в намеренията си.Вчера отивам на бензиностанцията,и гледам,че дизела е с още две стотинки нагоре.
                    0884 987 137

Коментар

След нова година ще се качи и с още няколко стотинки дизела, защото вдигат леко акциза.

Коментар

То не бяха протести,то не беше чудо.Ама както казва народа "всяко чудо за три дни".Протестите отминаха,а след това колко пъти вдигаха цените на горивата? Ама ние си траем.И така ще е.........докато си траем!
                        0884 987 137

Коментар

И като не си траете, какво ще направите? Някой ще се хване да внесе по-евтини горива отнякъде? Ще построи нова, "социална" рафинерия?

Коментар

Де да знам. Има бензиностанции продаващи до 10 стотинки надолу. На загуба ли работят?
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              И като не си траете, какво ще направите? Някой ще се хване да внесе по-евтини горива отнякъде? Ще построи нова, "социална" рафинерия?
                              Много ми е интересен отговора на въпроса -

Кои сме "ние", и кои сте "Вие"?

изтриването на въпроса също е отговор...

Коментар

Ние сме тези, които като ни са скъпи горивата спираме да ги купуваме.
                                Вие сте тези които се оплаквате и протестирате, а продължавате да купувате, а ако случайно не купувате защо ли пък се оплаквате.
                                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X