Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Протест срещу цените на горивата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Протест срещу цените на горивата

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    Нещо не ми връзва сметката с велосипеда. Ще дам пример от почивните/празнични дни: Качихме се 5 човека с велосипеди до близката хижа 5 км. За себе си и сина ми похарчих /изядохме и изпихме храна за/ 18 лв и спуснахме обратно по инерция /на аванта/. А другите също здраво изморени хапнаха и пийнаха яко. Ако се бях качил с джипа пълен с 5 човека, за 10 км щях да изгоря 2 л. бензин-само 5 лв.
    Е, не връзва.
    Maйтапчия!

Коментар

Интересно, интересно.

Средният българин харчи за храна повече, отколкото за гориво. Храните в последната година поскъпнаха повече от горивата. Няма протести, няма нищо. Интересно, защо?

Коментар

Пътуването с колело в София просто не става - няма алеи и е твърде опасно, за паркинги - да не говориме.
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Интересно, интересно.

Средният българин харчи за храна повече, отколкото за гориво. Храните в последната година поскъпнаха повече от горивата. Няма протести, няма нищо. Интересно, защо?
          Щото няма кой да ги "организира" бе Ясене.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
            Щото няма кой да ги "организира" бе Ясене.
            Ти пък. Аз си мислех, че поскъпването на храните е естествен пазарен процес и гражданите го осъзнават. И че очевидно няма картели при прекупвачите, маслобойните, фурните...

Коментар

Има тънка разделителна ивица. Викат и акциз. За една бройка и аз да ида на протест. С презумпцията, че правителството /на което официално служа/ ще се възползва от протеста и ще лобира пред батковците от ЕС за намаляването на местните акцизи по изключение. Обаче тя целта май не е тая. И "организатора" също.

Колкото до храните и останалите цени - боли ме устата да пищя че ни е необходимо гражданско общество. И то на всеки в локвичката. Поне да мъти водата. Само с писане по форуми не става.
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Пак да съживя малко темата. Напоследък петролът поевтиня с над 12,5% на световния пазар. Тук след едномесечния мораториум цената скочи с 10 ст. средно след обещаното от премиера поевтиняване с около 20 ст. Комисията за регулиране на цените не дава никакви индикации, че наблюдава. От Лукойл не виждат, че цената е паднала, явно няма кой да ги подсети. Другата страна в създалата се ситуация си плаща и кара. Чудя се дали в този случай явно цената ни допада и нямаме възражения с прямо нея? Или формата на протест кучето си лае, а керванът си върви, е удачна в сценария за управление на тази държава?
                П.П. Пиша, понеже си мисля, че някой може да ме чуе тук. Или може би защото нета остана единственото място да хленчим и да се оплакваме Преди се спирахме на пазара, пред входа и обелвахме по някоя дума. А сега се пазим и от самите себе си. Толкова ли е безнадеждно вече?
                Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Аз казах и пак ще повторя - няма смисъл от такива измислени протести!Решението е отиваш пълниш до горе и тръгваш без да плащаш!50% от водачите да направят това в един ден ще даде достатъчно повод и стимул за размисъл на всички мизерници.

Коментар

Лукойл не може да забележи спадането на цената на петрола - социализмът отдавна го няма и те работят по съвсем друга схема, както всички други производители. Продават точно толкова скъпо, колкото се купува. Единственото, което ги интересува при ценообразуването, е пазарът на продуктите. Поради което, организираха последния протест, за да се дозатегне вноса.

... а на последния протест ходиха и някои тукашни участници.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      ... Поради което, организираха последния протест, за да се дозатегне вноса.
                      ... а на последния протест ходиха и някои тукашни участници.
                      Mного пъти ти четох постответе, свързани с темата. Не мога да разбера логиката ти. А ми е интересно. Чак теми се трият. Както казваше Жоржи - "Хак да ти е, народе"!
                      Тия работи да зареждаме и да не плащаме звучат несериозно. Аз искам да не плащам в магазина за коли на Тойота. Едни нови кукурузери съм си харесал - с нетърпение очаквам деня за неплащане.
                      А това, че имало търсене... абе как в Германия повечето от стоките вече са по-евтини? Сигурно няма търсене! Хайде в 21 век да няма търсене на ток примерно...
                      Иначе ще вдигнем тока. Щото няма търсене за парно... Ако няма търсене на ток пък ще вдигнем парното! А за заплатите си го знаете - криза!
                      Живея в някакъв сюрреализъм!
                      Последно редактирано от Rabin; 25-06-11, 09:20.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                        Живея в някакъв сюрреализъм!
                        ... а търсиш логика.

Аз живея в капиталистическия реализъм и логиката му е съвсем стройна - ако имаш някакви желания, можеш да се хванеш да ги осъществиш или да намериш кой да ти ги осъществи на изгодна цена. Лукойл имаха желание да си намалят ангажиментите към резерва - те на тях им струват пари, а на държавата дават позиции за преговаряне с търговците на петрол. 2 + 2 всеки може да събере оттук нататък. Ако се организира следващ протест, той ще е окрилен от успехите на предишния и ще е за акциза. И да ти дам ли джокер - цените няма да намалеят.

С тока и парното работата е още по-дебела, ама някои институции пък живеят в соц-реализма. И действията им са посвоему логични. Само давам джокера - топлофикациите произвеждат едновременно ток и топлоенергия, във фиксирано количество. Ако цените бяха пазарни, те щяха така да си ги гласят, че да не остават непродадени количества от единия продукт.

Коментар

Не съм казвал, че цените са пазарни.
                          Не ми давай жокери, аз така и не разбрах досега.
                          Просто едни шепа хора ги кефи цените да са високи, и лобират да е така за всички останали. Просто е. Откъде накъде ще организира хора да ходят да скачат за ниски цени. Досега си вдигат цените и без протести.
                          А резултатът от протестите е съвсем друга тема. На мач се събират 100 пъти повече хора. А за концерт на Азис пък сигурно и повече, не съм ходил, не знам!
                          С протести или без - вдигнали са цените колкото да можем все пак да купуваме. Ако стане горивото 10 лева - ще си го държат за спомен. Ако в екосистемата изчезнат дребните риби - ще измрат и акулите.
                          Последно редактирано от Rabin; 25-06-11, 09:34.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                            Откъде накъде ще организира хора да ходят да скачат за ниски цени.
                            Така е най-евтино. Улични протести могат да оправдаят ПРОИЗВОЛНИ действия на правителството.

Коментар

Разбирам думите ти като смисъл, но не хващам логиката в тях. Произволни действия на правителството наблюдаваме от сърце и без протести. Аз спирам до тук.
                              А принципно е хубаво горивото да е скъпо. Но ако има алтернатива. Засега яростно се стараят да удушат електрическата кола.
                              Последно редактирано от Rabin; 25-06-11, 09:41.

Коментар

За някои действия протести си трябват. Особено, ако някой извън правителството го убеждава какво трябва да направи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X