Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Протест срещу цените на горивата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Протест срещу цените на горивата

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    Все още не мога да разбера логиката ти. .
    Кое не му разбираш? Какво стана в резултат на протестите? Обяви се някакъв "мораториум" върху цените на Лукойл, ама само на тия на дребно на техните си бензиностанции. Цените на едро (по които продават на други играчи на пазара) продължиха да си ги вдигат. В замяна на това им намалиха до края на годината задължителния резерв.
    Кой спечели в крайна сметка?!?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Единственото противоречие е между това, което редовите участници и някои по-редови организатори на протеста си мислеха, че правят и това, което направиха.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Кое не му разбираш? Какво стана в резултат на протестите? Обяви се някакъв "мораториум" върху цените на Лукойл, ама само на тия на дребно на техните си бензиностанции. Цените на едро (по които продават на други играчи на пазара) продължиха да си ги вдигат. В замяна на това им намалиха до края на годината задължителния резерв.
        Кой спечели в крайна сметка?!?
        Това, че се чудят как да смъкнат по още една кожа на обикновения избирател ... е съвсем, ама съвсем друга тема.
        Искали сме да смъкнат цените, пък те ги вдигнали. Дай да спрем да изразяваме несъгласие със законно бъркане от твоя и моя джоб в полза на частни интереси?
        Щото сме най-хитри и си траем - сме и най-бедни в ЕС. С оправданието на който през ден излиза нова тежест и повинност. Поне в държавната каса да отиваше!
        А сега - ако не плащаш на частен застраховател дори да не караш - глоба няколко минимални заплати! И там ли сте ЗА!? Досега беше добре, че те скубят само когато те хванат. Или застраховка по определени от тях цени, или технотест по определени пак непазарно цени, или си продаваш колата на загуба! Дори искам да си спра колата от движение - трябва да отсъствам от работа. Конституция, Европравила, Демокрация... ама за кого? Поне темата за диктатурата и сталинизма да беше останала, имаше потенциал!
        "Човек, който не може да придобие собственост, не може да има никаква друга цел освен да яде колкото се може повече и да работи колкото се може по-малко."
        - Адам Смит
        Последно редактирано от Rabin; 01-05-11, 17:54.

Коментар

Нещо бъркаш. Аз не съм много за повишаването на цените на горивата.

Ако ти се обадят по телефона, да направите една далавера с машинни части, за която трябват 12000 лева до следобяд, ще се включиш ли? Е, много се включват, защото не са против да спечелят пари. А губят. С тоя протест беше същото.

Пак казвам - има за какво да се протестира, има за какво и да се разстреля правителството даже, но цените на горивата са изплъзваща се цел.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Ако ти се обадят по телефона, да направите една далавера с машинни части, за която трябват 12000 лева до следобяд, ще се включиш ли? Е, много се включват, защото не са против да спечелят пари. А губят. С тоя протест беше същото.
            ...
            Aлкохолът е отговорен на раждането и смъртта на много хора.
            Зависи от гледната точка. С една и съща алегория може да защитиш всяка от двете противоречащи си тези.

Коментар

M.............. му бе, или к'вото там дойде. Аз карам шатълката на газ, ама днес реших да и сложа и малко бензинец, та да прочистим дюзите. Ииии..О! УЖАС - 2,47 лв. За какво протестирахме и другарите полицаи чак ни снимаха с камери и ни записваха номерата (и те си плащат бензина) И за к'во да протестираме отново като няма за какво ...'се тая ! Братя "китайци" - купувайте колелета..няма да се оправим. Сбирките на групите вече не са офроуд ,а онмаса. Защото колкото и да работиш и колкото и да печелиш си е грехота да инвестираш такова количество пари в безбожно скъпо гориво. ... Може и да повтарям нечие мнение ..ама толкова съм бясна в момента ,че дори не дочетох темата докарй.
              някой ден и по-голяма джипка ...

Коментар

Аби, всички сме бесни - не в момента, а по принцип..
                ама Ясен рече, че нямало смисъл..

е, няма...

като се вдигне акциза на пиенето - щото ТП си го произвеждат, ама не всички, и не е ясно дали си го плащат - че е по друга линия това де..
                и като се вдигне и акциза на яденето.. да се спре ontable удоволствията..
                on-road удоволствията спират вече...

е, тогава може да се вдигне и народа.. ако не му затворят темичката, дето кротко си роптае...

между другото, имаше тия дни една годишнина от едно възстание - там Априлско ли беше, кво беше.. безсмислено възстание - без резултат - за кво ли са се трепали хорицата...

като един протест срещу цените на горивата, един вид..

да живее рокендрола..

тур` му пепел ...

Коментар

Наближава денят, когато ще ме послушате: Една седмица нито една кола на бензиностанция!
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    ...
                    е, тогава може да се вдигне и народа.. ако не му затворят темичката, дето кротко си роптае...

между другото, имаше тия дни една годишнина от едно възстание - там Априлско ли беше, кво беше.. безсмислено възстание - без резултат - за кво ли са се трепали хорицата...
                    ...
                    Сори за спама от моя стана, ама ЕВАЛА!

Иначе това за колелетата аз съм много ЗА, ама първо да има къде да караме! Аз лично из София се движа само с обществения транспорт, с кола е кошмар!

p.s. На герба на т.нар. ни държава по ще отива един казан без дяволи. Сещате се, от оня виц, дето само до казана с българите нямало пъдари.
                    Последно редактирано от Rabin; 04-05-11, 10:28.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                      ......ама първо да има къде да караме!
                      Ще има, ще има. Когато повече хора зарежат колите, ще има място и на улицата за велосипеди.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Масово приятелите ми се оборудват с велосипеди
                        Та даже един от тях бил на гости в Германия, видял как хората масово карат колела и му харесало

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                          Ще има, ще има. Когато повече хора зарежат колите, ще има място и на улицата за велосипеди.
                          Ще ме прощавате, ама не съм склонен да карам по 50км колело за да отида на работа.
                          Средно дневно изразходвам по 20лв. гориво. Компенсирам с повечко работа
                          Повече ме притесни това че в 24-литров резервоар на мотоциклет в който имаше поне 4 литра събрах 25 литра бензин. Това на Лукойл на "Първа българска армия".
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
                            Масово приятелите ми се оборудват с велосипеди
                            Та даже един от тях бил на гости в Германия, видял как хората масово карат колела и му харесало
                            То и на мен ми харесва, ама:
                            1. Я иди в ден като днешния с велосипед - ще си в кал до ушите.
                            2. С едно ходене ще се нагълташ с газове за цяла една седмица, ако нямаш начин да избегнеш натоварени пътни артерии, а то реално наистина няма начин.
                            3. Трябва да си носиш дрешки за преобличане - аз стигам до работата вир вода, особено лятото.

Едно лято го правих тоя номер. Плюсовете са си плюсове, но все още тук минусите са повече. Хем съм на 4 километра от работата си. Ако трябва да ходя до другия край на София, още по-няма как. В Германия... В Германия и в доста други бели държави в това отношение е друга вселена. Дори и само културата на шофиране да вземеш.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

С риск да се повторя... тъкмо научиха най-млекодайната крава да не яде (притежателите на МПС) ... кравата взе, че умря! Само държавните такси, дето набиваме по една ръждива кола са по-големи от данъка на четиристаен апартамент в центъра на София.
                              "Сакън, акциза от 100% върху горивата да не пипате!!!"
                              Тая сутрин слушам, че вият - по бензинджийниците хората започнали да зареждат за по 10-тина лева.
                              На босия-цървулите! Колкото глобиха ромите с по 700 на калпак, че не се здравноосигурявали.
                              Последно редактирано от Rabin; 04-05-11, 11:41.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                                Нещо не ми връзва сметката с велосипеда. Ще дам пример от почивните/празнични дни: Качихме се 5 човека с велосипеди до близката хижа 5 км. За себе си и сина ми похарчих /изядохме и изпихме храна за/ 18 лв и спуснахме обратно по инерция /на аванта/. А другите също здраво изморени хапнаха и пийнаха яко. Ако се бях качил с джипа пълен с 5 човека, за 10 км щях да изгоря 2 л. бензин-само 5 лв.
                                Е, не връзва.
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X