Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизелът поскъпва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Дизелът поскъпва

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    Ето какво става след поредното покачване на цените в някой страни - скоро и у нас
    http://www.techamok.com/forum/viewtopic.php?t=7668
    Като за фул-тайм 4Х4 и тия години на производство, цените са много изгодни.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Като за фул-тайм 4Х4 и тия години на производство, цените са много изгодни.

Дочух, че в съседна Турция, цената на дългоухите "заместители" е нараснала в Пъти - ето, за Тоталното влияние на цените на горивата - поскъпват и магаретата

Коментар

Дочух, че в съседна Турция, цената на дългоухите "заместители" е нараснала в Пъти - ето, за Тоталното влияние на цените на горивата - поскъпват и магаретата
        Уточнение:
        автомобилът е заместител. Дългоухите са тук и от преди колите, и от преди каруците.

Коментар

Не зная дали е заместител, но при всичките ми пътувания из Анадола не съм видял никъде ешеци и бабички с мотики А няма и квадратен метър необработена площ.
          Навсякъде има трактори. Някои от времето на Ататюрк други с климатик. Магаретата сигурно ги кътат дълбоко в резерв
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Мисля, че цената на петрола е средство, не цел, а камо ли детерминирана от пазарни механизми.
            Петрола поскъпва->поскъпват маслодайните култури->намаляват площите за соя, ориз->цената им... Няма помощи, дотации и т.п. измишльотини. Който работи ефективно - не гледа цените. Който търси справедливост от рода "и аз съм човек" - sorry.

Не може 5-10% от населението да храни 90%.

Да, доста по Малтус, но това са реалните закони на живота.
            “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
            Б.Франклин

Коментар

За сравнение мога да дам цени в Ирак - жената от обикновено семейство струва около $ 300-500, да си построиш двуетажна къща в крайните квартали на средно голям град - $ 500-1000, лека кола от масовите модели втора ръка 95-7 година - $ 3500-4000, камила - $ 4000 +
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                За сравнение мога да дам цени в Ирак - жената от обикновено семейство струва около $ 300-500, да си построиш двуетажна къща в крайните квартали на средно голям град - $ 500-1000, лека кола от масовите модели втора ръка 95-7 година - $ 3500-4000, камила - $ 4000 +
                Mи, да местим държавата в Ирак тогава!!!
                Ухаааа!!! Винаги съм си мечтал за многоженство.
                Като продам колата и палатката и ставам шейх в Ирак!!!

Коментар

Аааа, не е толкова лесно-за всяка следваща след първата трябва да искаш съгласието на първата, да осигуриш дом и издръжка за нея и децата и (евентуално ) и еднакво "внимание" .... Имаш право на 4 жени максимум. Представи си ако трябва да поддържаш 4 семейства и всяка седмица да спиш в различна къща ....
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Това е графика на цената на барел от сорта WTI. Синята линия показва цената в долАри, а червената в евро ( курса долАр/евро е дневния). Забележете че въпреки ръста в цената нарастването не е чак толкова голямо в еврово изражение.
                    Георги Гатев

Коментар

Aaa, аз помислих, че това е кардиограма на български мъж, разпродал всичко тук, установил се в Ирак и вече "обзаведен" с четвъртата жена...
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Лично на мен ,един началник в България ми стига.А четирима в Ирак са ми много.

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение

Това е графика на цената на барел от сорта WTI. Синята линия показва цената в долАри, а червената в евро ( курса долАр/евро е дневния). Забележете че въпреки ръста в цената нарастването не е чак толкова голямо в еврово изражение.
                          Е има няма 50% от началото на годината

Коментар

Между другото, колко е цената на нафтата в България сега, защото тук след стачките се намира и на 1,29 Е ...?
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              Между другото, колко е цената на нафтата в България сега, защото тук след стачките се намира и на 1,29 Е ...?
                              Толкова е и тука

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                                Е има няма 50% от началото на годината
                                Да, така е. Това което имах в предвид е, че ние гледаме цената в долария, а той е поевтинял спрямо еврото. Разликата в съптношението Е/$ не е толкова голяма, че да покрие скока в цената, но все пак малко го смекчава
                                Георги Гатев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X