Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизелът поскъпва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Дизелът поскъпва

Да, пределно ясно е...Искам да кажа, че свършването на нефта няма да е краят на Света.
    Тая тема изобщо не е за песимисти!

Коментар

Не знам но на мен като умерен песимист цялата тази история от филчето ми звучи като рекламно оправдание на една не малка група дебелогъзи чиновници оправдаващи големите заплати които получават.Ако този транспорт беше осъществим сега нямаше да говорим за криза с горивата и цял свят щеше да бичи на водица.И аз даже.И малко лирично отклонение,спомням си как един чичко в ерата на разбития соц си палваше водата по телевизията,ей тъй на,пък все още двг-то иска петрол мам..му стара.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

• Забравих да обърна внимание и на факта, че ако имаме Х тона пшеница в т. А и гладуващо население в т. Б, то избора ще бъде дали У тона да бъдат преработени на горива и да им се доставят Х-У тона на приемлива цена... или да не получат нищо, защото няма как да им бъде доставено необходимото количество за разумно време и на разумна цена, така че ще им се наложи да прибират тоягите .
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
          Не знам но на мен като умерен песимист цялата тази история от филчето ми звучи като рекламно оправдание на една не малка група дебелогъзи чиновници оправдаващи големите заплати които получават.Ако този транспорт беше осъществим сега нямаше да говорим за криза с горивата и цял свят щеше да бичи на водица.И аз даже.И малко лирично отклонение,спомням си как един чичко в ерата на разбития соц си палваше водата по телевизията,ей тъй на,пък все още двг-то иска петрол мам..му стара.
          То абсолютно същите приказки са ги казвали и по отношение на парния двигател, след това и по отношение на двигателя с вътрешно горене... Ама в момента не ти пречат да си бръмчиш с бензиновия или дизелов джип, а парните влакове да са история .
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
            Забравих да обърна внимание и на факта, че ако имаме Х тона пшеница в т. А и гладуващо население в т. Б, то избора ще бъде дали У тона да бъдат преработени на горива и да им се доставят Х-У тона на приемлива цена... или да не получат нищо, защото няма как да им бъде доставено необходимото количество за разумно време и на разумна цена, така че ще им се наложи да прибират тоягите .
            Значи това ни е възможноста да се отървем от чернокраките мързели.Кеф.Обаче не живей с илюзиите че всичко става от клавиатурата,защото при тази ситуация най силно ще са засегнати едни с дръпнати очички и едни други с тъмен цвят на кожата.А те до тогава ще са мноооого повече от нас и мисля че те ще диктуват условията.Така че се брой за очакващ доставка.Евентуално.
            п.с.Нали знаеш какво е песимист.
            Добре информиран оптимист
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Значи това ни е възможноста да се отървем от чернокраките мързели.Кеф.Обаче не живей с илюзиите че всичко става от клавиатурата,защото при тази ситуация най силно ще са засегнати едни с дръпнати очички и едни други с тъмен цвят на кожата.А те до тогава ще са мноооого повече от нас и мисля че те ще диктуват условията.Така че се брой за очакващ доставка.Евентуално.
              п.с.Нали знаеш какво е песимист.
              Добре информиран оптимист
              Голямото количество, не винаги е на добре. Особено когато е възможно да се достигне критична маса...

Коментар

То абсолютно същите приказки са ги казвали и по отношение на парния двигател, след това и по отношение на двигателя с вътрешно горене... Ама в момента не ти пречат да си бръмчиш с бензиновия или дизелов джип, а парните влакове да са история .
                Абе не знам колко си на ти с двигателите,но базата на ДВГе парният двигател,но я вземи малко по -съсредоточено разгледай основната идея на ДВГ и ми кажи кое при него е основно изменено и подобрено откакто е изобретен.Не там разни асистенции и гъзарии за нефелни водачи а двигателя.Знаеш ли че двигател с водород се експериментира от началото на 50-те години на миналият век та и по-отдавна но ти да си видял такъв?Знаеш ли че двигателя на Ото е проектиран да работи с въглищен прах?!?Ама не,петролът е къде по-лесно решение.Защо след като цял свят знае че пропанбутанът е доста по-евтино гориво го забраняват вместо да си решат горивната криза от раз?Сега знам какво ще кажеш-Политика интереси и дъра бъра.Не,просто за сега технологично не сме готови с алтернативно гориво.Това е.

Коментар

Просто Генералния Щаб...пардон, Федералния Резерв така е решил!

Коментар

Абе не знам колко си на ти с двигателите,но базата на ДВГе парният двигател,но я вземи малко по -съсредоточено разгледай основната идея на ДВГ и ми кажи кое при него е основно изменено и подобрено откакто е изобретен.Не там разни асистенции и гъзарии за нефелни водачи а двигателя.Знаеш ли че двигател с водород се експериментира от началото на 50-те години на миналият век та и по-отдавна но ти да си видял такъв?Знаеш ли че двигателя на Ото е проектиран да работи с въглищен прах?!?Ама не,петролът е къде по-лесно решение.Защо след като цял свят знае че пропанбутанът е доста по-евтино гориво го забраняват вместо да си решат горивната криза от раз?Сега знам какво ще кажеш-Политика интереси и дъра бъра.Не,просто за сега технологично не сме готови с алтернативно гориво.Това е.
                    Така е... Само дето и парният двигател е двигател с вътрешно горене, точно колкото и този захранван от водородна клетка. Значи принципно изменение няма . Само смяна на горивото.

Колкото до водородна клетка, да, виждал съм. Сглобена то двама познати в апартамента на единия, с бюджет няколко стотин лева и по схеми от интернет. Кола определено не може да движи, но не само че се самозахранваше докато има вода, но и като запалиш водорода на изхода си подържаше 10 сантиметра пламък, та поне за мотопед може и да стигне . Така че само мога да си представя какво се получава когато се хванат хора, които не са прости програмисти и разполагат с бюджет от милиони .

Коментар

Така е... Само дето и парният двигател е двигател с вътрешно горене, точно колкото и този захранван от водородна клетка. Значи принципно изменение няма . Само смяна на горивото.

Колкото до водородна клетка, да, виждал съм. Сглобена то двама познати в апартамента на единия, с бюджет няколко стотин лева и по схеми от интернет. Кола определено не може да движи, но не само че се самозахранваше докато има вода, но и като запалиш водорода на изхода си подържаше 10 сантиметра пламък, та поне за мотопед може и да стигне . Така че само мога да си представя какво се получава когато се хванат хора, които не са прости програмисти и разполагат с бюджет от милиони .
                      Заарине, засрами се и бегом да повториш средното училище! Парният двигател бил с вътрешно горене, водородна клетка домашно, и тя ПРОИЗВЕЖДА водород...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Заарине, засрами се и бегом да повториш средното училище! Парният двигател бил с вътрешно горене, водородна клетка домашно, и тя ПРОИЗВЕЖДА водород...
                        За парният двигател отговарях на Хънтера. Не съм казвал, че с вътрешно горене, а че приемем ли неговите твърдения принцино е еднакъв с него, не по-повече от този захранван от водород. Всъщност даже и по-малко.

За водородната клетка може и да бъркам терминологията . Под нея разбирам това, което превръща водата във водород (и кислород), с който след това може да се захрани двигател с вътрешно горене.

Коментар

Ако може да обясниш малко повече или да дадеш линк на български за водородна клетка.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Добре, особени обрати в изреченията имаш. Извинявай.

Това, което прави водород и кислород от вода, се нарича електролизна клетка. И е потискащо скъп начин за произвеждане на гориво.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Добре, особени обрати в изреченията имаш. Извинявай.

Това, което прави водород и кислород от вода, се нарича електролизна клетка. И е потискащо скъп начин за произвеждане на гориво.
                              Тъй тъй да не бъркаме боя с...нали.И на мен ми прозвуча малко така домашна водородна клетка но..А парният двигател е с ВЪНШНО горенеНяма особено значение ако не го докараме да се връщаме към газгенераторите.Дано ни се размине.Така или иначе горивата поскъпват и не е лошо да им намерим алтернатива.

Коментар

Да се върнем на темата: http://pazari.dnevnik.bg/show/?storyid=511852
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X