Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизелът поскъпва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дизелът поскъпва

http://www.youtube.com/watch?v=MSBykAngDpY

не е лошо да се види целия филм - тия изроди за някой и друг долар ще превърнат планетата в кочина - целиа филм го има в замунда.нет
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Мани, мани - сутринта сипах 75 литра - 190 и кусур лева - леко ми се изви свят !

Коментар

http://www.vsekiden.com/?p=31183
        VPetrov.photography

Коментар

Пропускат и момента с по-скъпата подръжка на дизела, така че всъщност икономията намалява още повече. Разбира се има го и момента, че всеки фабричен дизел може да работи и на биодизел, който дори е на по-ниска цена от бензита и каквито и да са му недостатците поне за дълги пътувания може да е сериозно финансово облекчение. Остава обаче и открит въпроса, че бензиновия двигател с една газова уредба става значително по-икономичен от към пари от дизела...
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
            Току що писах в другата тема за цените на горивата.

Аз смятам, че карането на коли трябва да бъде по необходимост, а не даденост и безхаберие.

Съсипваме природата, градът ни (София) вече ме отвращава ежедневно, улиците приличат на автоморги, а хората продължават да се руят пред КАТ със стотици автомобили нови регистрации всеки божи ден само в София.

Майната му. Да направят горивата по 15-20 лева литъра и да задължат всички, за които не е оправдано карането на автомобил на тези цени, тези, които нямат къде да си държат колите и се ръгат по зелените площи и правят улиците на паркинги - да го разкарат.

Аз до няколко месеца започвам да си строя къща и ще се разкарам от тоя скапан град, толкова много ядове и нерви ми насажда това неистово количество автомобили, че направо не си струва да се живее тук. Само някакви строежи навсякъде, задръствания, мърсотия, дупки и изнервени хора. Е за какво ми е да живея тук ? Майната му
            Аз вече го направих Разкарах се от София и ми е много гот
            Вярно че пътувам за работа и т.н., но по 30 мин в едната посока + 7лв. гориво на ден до София ме устройва засега.
            София стана невъзможен град. Прах, мръсотия и паплач отвсякъде...
            Никъде не съм виждал толкова бензиностанции и автокъщи/морги.
            Вчера пътувах до Разлог и бях поразен, от количеството автокъщи по целия път. Подтискащо е..
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=502419
              VPetrov.photography

Коментар

"Призиви за понижаване на ДДС вече се чуват и от водещи политици от ЕС. Френският президент Никола Саркози намекна, че при галопиращите цени на петрола е редно да се намали косвеният данък. Еврокомисията отхвърли подобен вариант, като обяви, че това ще е погрешен сигнал към пазара и е нужно одобрението на всички правителства в ЕС." - това е цитат от статията.

Защо ли сега са се сетили Господата.., че имало скъпо ДДс и..можело нещо да се направи..!?Саркози има спомени от " народната любов" на населението.Гледах , че на Френските рибари им е дошло до гушката ..и стачка.Само че , там стачката е Стачка , а не Глас в Пустиня!! ЕС неразрешава..да има отстъпки за ДДС-то , защото ако има пробив за едно , утре ще има и за друго...
                Сетиха се там , че ЕСХолдинга яко Печели на техен гръб от горивата..и почнаха.Прави ли Ви впечатление, че те стачкуват при доходи над 4-5 пъти по-високи от тук..
                Тук горивата ли са единственото за което си струва да се вдигне народа!?
                СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Много е интересна ситуацията с горивата в България. Нашият производител руската компания ЛУКОЙЛ както знаем има собствени нефтени кладенци и сам си определя квотите за добив,няма фондови борси ,няма прекупвачи,няма OPEK. Ако нашите управници свалят акциза дизела в България ще е реално 1,50-1,60лв. За какво го даваме този лев горница който е в момента. Трупат бюджетен излишък а защо не ги влагат в пътната инфраструктора а ни налагат допълнително и винетни такси,по високи данъци и т.н.? За да има какво да си крадат нашите управници и техните обръчи от фирми .
                  Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                  Дий Снайдер

Коментар

Цените на храните и горивата в Европа растат неудържимо

Това предизвиква пробиви на семейните бюджети и безредици и разклаща основите на правителства, пише британският в. "Телеграф"

Цялата статия:
                    http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1204955

Нещата май не отиват на добре...

Коментар

• До: Дизелът поскъпва

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                      Пропускат и момента с по-скъпата подръжка на дизела, така че всъщност икономията намалява още повече. Разбира се има го и момента, че всеки фабричен дизел може да работи и на биодизел, който дори е на по-ниска цена от бензита и каквито и да са му недостатците поне за дълги пътувания може да е сериозно финансово облекчение. Остава обаче и открит въпроса, че бензиновия двигател с една газова уредба става значително по-икономичен от към пари от дизела...
                      Зависи с какъв бензинов двигател го сравняваш. Ако е с накой по-старичък, да поддръжката му е по-евтина. Ако е някой съвременен с директно впръскване, кинкалерията му е доста сходна с тази на комън рейла и едва ли поддръжката му е много по-различна.
                      Както си казал, към момента най-евтино е на газ, ама защо ли имам лошо чувство, че скоро и тя ще скочи.
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Да, определено ще скочи. Тоест посоката на цените на горивата(а и на всичко останало) е нагоре. Въпросът е, ще скочат ли пропорционално другите горива едновременно с газчицата. Според да. Едно време като слагах газ, и мен ме мъчеха подобни въпроси и постоянно се говореше, че газта просто няма начин да я оставят така и че щяла да скочи, че ще отварям двигателя след 10к километра, че клапаните се препичат и сублимират от късното горене и т.н. Тогава цената й беше наполовина на А95Н. Сега е по-евтина от половин кило бенз.(2.30 срещу 1.0 Стойността на двигателя и колата съм ги избил от разликата в горивата и сега се замислям за метан. Гледам станциите растат като гъби след дъжд. Скоро ми отвориха една на път за работа.

Коментар

Всъщност темата беше за това защо поскъпва дизела. Както се вижда от таблиците по-горе производствената цена на бензина е ~50 цента а на дизела ~60 цента... т.е. производствените разходи за дизел са ~20% по-високи... Оттук насетне каква е всъщност цената се определя от акцизи, ДДС и търговски практики... Но като производство дизелът е по-скъп...
                          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                            http://www.youtube.com/watch?v=MSBykAngDpY

не е лошо да се види целия филм - тия изроди за някой и друг долар ще превърнат планетата в кочина - целиа филм го има в замунда.нет
                            Знаеш ли, за мен този филм е доста манипулативен. Натрапват ти една теза индиректно, като оставят световно-конспиративното подсъзнание на зрителя да си оформи мнение. Журналистически шикалкавения. Целта на такива филми е да бъдат шокиращи, сензационни и популярни, а не да ти покажат безпристрастно действителността.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              Всъщност темата беше за това защо поскъпва дизела.
                              Причината... хъм.. тя е ясна и банална. Поне тази за разликата в посока нагоре у нас. До колко е адекватна е доста различна тема, според мен голяма недомислица, но вече ни я натресоха и можем само да се надяваме, че ще сработи по някакво чудо. Основната цел от това е да влезем в еврозоната... За целта трябват две поредни години с ниска инфлация. Тъй като е доста трудно това да стане със западналата ни икономика, се играе с някакви дребни хитрини. Идеята е да се изнесе инфлация в предходна година, т.е. искуствена свръх инфлация сега и после по-ниска, докато достигне естественото си равнище за след 3 години. Само дето има вероятност вместо това да се отпищи лавината...
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ами тя се отприщва...Гледай ток и парно. Такова поскъпване имало ли е? Следват зависимите и т.н. Вярваш ли в по-ниска инфлация догодина?
                                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X