От няколко дена съм свидетел на поредната простотия, измислена по незнайни начини от явно слабомислещи хора...По новия закон всеки е длъжен в срок от три години (считано от 01.01.2008 ) да си пререгистрира фирмата, иначе ще бъде служебно заличена. За опашките няма да ви говоря, за служителите зад гишето с празните погледи - също...Никой нищо не знае, всеки дава съвети кой от кой по-прости (една служителка ме прати в имотния регистър, като й казах ,че искам да си пререгистрирам фирмата ????). Който още не се е пробвал - да се въоръжава здраво с нерви и да се пробва...Обаче най-голямата глупост ви чака накрая. След всички митарства взимат и ви сканират докумените и казват, че до 24 часа ще можете да видите резултата на www.brra.bg И като видях резултата - лошо ми стана...в сайта съвсем спокойно си гледаш копие от всички документи по съдебната регистрация на фирмата, дружествения договор, всички декларации, даже и платежните за банкови такси и за капак - личната ти карта???? На онея, дето са измислили тая простотия, Закона за личните данни искам да им го завра да не казвам къде...Да им е честито сега на всички измамници...Вече си имат централизирана база с данни...Ще могат да ни харесват даже и по снимка...

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ НА ФИРМА
Свий
X
-
ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ НА ФИРМА
Тагове: Няма
-
До: ПРЕРЕГИСТАРЦИЯ НА ФИРМА
Тези, дето са ги мислили, са били пълни ненормалници!!! Сигурно изпълнител пак е била някоя чичово-лельова фирма...Пък и материала е скъп, трябва да се пести...Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнениеИ във вестник "Труд" имаше снимка как хората, като дочакат заветния си ред на гишето, застават на колене (в буквалния смисъл, защото гишетата са на не повече от 70-80 см от земята)...Нямам думи.
Коментар
-
Линкът който си дал неработи!Първоначално публикуван от valdy Преглед на мнениеСлед всички митарства взимат и ви сканират докумените и казват, че до 24 часа ще можете да видите резултата на www.brra.bgB+
Коментар
-
Изтрий всичко след bg и натисни ентерПървоначално публикуван от vokel Преглед на мнениеЛинкът който си дал неработи!
Коментар
-
До: ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ НА ФИРМА
така ще е! защото всички са п***ки!
Ако всички собственици на фирми се организират и направят една подписка против тая наредба или каквото е там... Ще я отменят или редактират точно на 3-ия ден...
Да ама не! Още на първата възможна дата са отишли да се наредят на опашката!помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Няма нужда от висене по опашки. Извадете си електронни подписи(и без това са полезни за много неща, например край на ходенето до НАП) и можете да се пререгистрирате и по интернет. Аз за сега ще поизчакам да оправят нещата с личните данни.Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
-
Аз па викам да ги осъдим. Че даже и закон си има. А ако тукашния съд неще, има си и друг.
Не мангалите, ами и чаветата им вече ще почнат да осъждат държавата. И без адвокат при това.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Дайте им малко време. Преходните периоди винаги са проблематични. Всеки, който е внедрявал софтуерна система, ще потвърди, че отначало е бая зор. Магически пръчици няма и никой не може да предвиди всички проблеми. Номерът е после да е по-лесно.
Коментар
-
В случая проблема не е в компютрите. Или всъщност е в тях... в най-лошата им черта... че правят каквото им кажеш, а не каквото искашПървоначално публикуван от Краси К Преглед на мнениеДайте им малко време. Преходните периоди винаги са проблематични. Всеки, който е внедрявал софтуерна система, ще потвърди, че отначало е бая зор. Магически пръчици няма и никой не може да предвиди всички проблеми. Номерът е после да е по-лесно.
. Пък някой собственоръчно е пъхал листите със сканираните лични карти в скенера...
Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
-
Мдааа... А пък НОИ и НАП от както ги има вечно са в преходен период. Ето в момента например още не съм получил потвърждението за пуснатите си документи за ДДС. ДДС-то в какъв преходен период е моля?
Данни за осигуровки сигурно няма да приемат поне до края на месеца. Нищо не се знае по въпроса за статута на лицата по договори за управление и контрол, освен че отпадат нормативно признатите разходи. Няма яснота по кодовете на видовете плащане за осигуровки. Никой не вдига телефоните НИКЪДЕ. А ако случайно някой се излъже, се оказва че всички са по оперативки и пак отговор няма. Масово се губят подадени данни в НОИ, при което фирмите, чиито данни са загубени, се задължават да ги подадат отново, че им се и налага срок за това, съответно глоба, ако не го спазят. А промените в законодателството, в голямата си част доказано безсмислени, са толкова много, че работата да "сглобиш" стари данни е огромна. И в крайна сметка всичко е една голяма стъкмистика. Масово по фирми се пращат тотално неграмотни "ревизори", които дори нямат елементарната култура или умствени възможности да прочетат един закон или наредба, и да си ги изтълкуват правилно.
Дадени са ОГРОМНИ пари на чужди фирми за изграждане на информационни системи, които не работят изобщо, или когато работят всички сме свидетели как. Поддръжката е от ниско платени "информационни специалисти", нямащи нищо общо с фирмите, произвели "софтуера". Всяка година се правят кръпки и кръпки върху кръпките, и цялата работа прилича на 20 годишен носен постоянно чорап. Великата глупост с болничните и болничните листове изобщо не желая да коментирам. Сроковете за много неща също. Опазването на личните данни е под всякаква критика.
Да продължавам ли? Има още много. Софтуера за това ми излиза изпод ръцете вече 8 години. А клиентите ни са четирицифрено число.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар