Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цена на Порше Кайен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Цена на Порше Кайен

Ще падат още, нали си е ФауВе, а както знаем , яко са го закършили с лъжите.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
      ... 1 км да ти излиза по 1,30лв някъде???
      Винаги може да му се сложи АГУ (тук из Форума си имаме светъл пример точно на Порше). От друга страна, за да си купиш Порше, явно си надраснал тревогите за цената на километъра. Винаги можеш да си купиш вместо него (или в добавка) Пасат - хем е същата фирма, хем е значително по-безпроблемен автомобил.

Коментар

Расов автомобил не се купува за инвестиция . То при колите като цяло е така , с изключение на колекционерски ретро модели. Колкото по скъпа е колата , толкова финансовата ти загуба ще е по голяма. Такива коли се купуват заради лукса , комфорта и удоволствието да я караш . Дори и подарък да ти е , ако я гледаш както трябва режийните са сериозни . Така че просто трябва да знаеш какви са ти възможностите . Иначе се превръщаш в поредния потребител на МПС с лоша поддръжка, и постоянния проблем с разхода на гориво . Малко като с хубавите жени е , всеки иска ама малко могат да им издържат .

Коментар

Първоначално публикуван от PorscheCayenne Преглед на мнение

Колко ще струва Порше Кайен (2003-2006) след 1 и след 2 години ???
          По данни на Autobild , цената (най-ниската) е :
          2010 - 15000 EURO
          2013 - 12000 EURO
          2015 - 8000 EURO .
          Колко още ще пада цената му ?
          Благодаря Ви
          Цените на Autobild не са реални
          в mobile.de цените започват, както следва:
          2010 - 23450 E
          2013 - 42890 E
          2015 - 54999 E
          а отговора на въпроса за "(2003-2006) след 1 и след 2 години" = колкото са сега 9-12 годишните

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Луксозните автомобили, по причини описани по-горе, не са инвестиция сами по себе си, а просто разход. За съжаление и производителите знаят това, а като следствие програмираното им остаряване е даже по-ярко изразено отколкото на масовите модели.

При масовите лични автомобили в Европа цената грубо следва експоненциална крива и за 10 години стига около 10% от фабричната. По-натам спадането на цената е по-бавно, защото е ограничено от една страна от цената на фирмите за части втора ръка, от друга - от стабилизирането на разхода и заниманието по поддръжката. Грубо казано, всички ресурсни детайли вече са подменени с по-нискокачествени и натам ремонтите вървят с приблизително постоянна честота. Приблизително на 20-тата година цената се стабилизира на офертите на фирмите за скрап (поради пълна липса на търсене на толкова стари части) и на приблизително тази цена колата се продава няколко пъти, докато стигне скрапа.

Изключения в тази схема са модели, доказали своята отказоустойчивост, ремонтопригодност или полезност. Там експоненциалната крива се разтяга максимум до 20г, оттам нататък схемата е същата.

При луксозните модели не знам как е (никога не съм се интересувал подробно), но логиката на пазара е същата. Заради по-голямата отдалеченост от цената на скрапа, по-скъпата поддръжка и програмираното стареене, заветните 10% се достигат приблизително пак на 10-тата година, но експонентата продължава поне още 3-4 години до достигане на около 5% от фабричната цена. Оттам нататък заради малкия по обем пазар и сантименталния елемент нещата се размиват.
            Благодаря на Ясен за прекрасния отговор!!!
            Порше е марка , сравняваща се с Мазерати , Астън Мартин и тн. , така че krassitch да го нарича ''кошница'' е нелепо и смешно.
            Вниманието към детайлите , дизайна в интериора и екстериора е на много по-високо ниво от БМВ Х5 примерно от същите години.
            Материалите , които са използвани са с мн. по-добро качество от МЛ примерно.
            След джипове , като БМВ Х5 (Е53) и РР Спорт , спокойно мога да кажа , че Кайен е по-добър .
            Към ivied - мисля , че не си разбрал въпроса ми. Аз казах , че през 2010 (модела от 2003-2006) е бил 15000 Е , а Не за модела от (произведен)2010,2013 и тн. !!!

Благодаря на всички. Вече получих отговора, който търсех от Ясен .

Коментар

Порше отдавна не е онази марка, която беше преди. Джипове, джетове....това не е Порше. От момента, в който започнаха да произвеждат коли, различни от спортни купета, марката вече не е същата.
              Кайенът си е чист Туарег...

Коментар

Първоначално публикуван от shotgun600 Преглед на мнение
                ..Кайенът си е чист Туарег...
                А какво ще кажеш за идеята, че е възможно да е точно обратното
                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Никоя марка не е "това което беше преди". Развиват се технологиите, развива се и пазарът. Кайен никога не е имал и претенцията да е нещо различно от Туарег, поне конструктивно.

В такава кола не съм се качвал, но от писаници във Форума лошо впечатление ми направи борбата с проблеми, които и при Лада са решени вече. То открай време в луксозните модели се изпробват най-нови и експериментални решения, които после влизат или не влизат в масовката, но традицията по въпроса е експерименталното решение да се приложи със запас. Тук традицията е малко прекъсната.

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                    А какво ще кажеш за идеята, че е възможно да е точно обратното
                    Ммм,даа...Имам лупо,което си е поло...полото е гоУф,гоУфа е Товарег( гуем Гоуф ) , а Товарега си е Кайен от всекъде ! Гуем си !Те за тва,до година всеки Кайен на цената на Фабията!
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Пропусна Пасат.

Все едно де, не пълнете темата с глупости.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Пропусна Пасат.

Все едно де, не пълнете темата с глупости.
                        Не са глупости Ясене. Имал съм (не)щастието да покарам Туарег.Ами не е като Кайена... Да, базата е същата и до там . Колегата има мерак за Порше, пожелавам му го. Завистливите да се утешават, че е лупо...Да,смислено е да се купи премиум автомобил на 10 % от цената му като нов с някои условности.Да,подръжката и консумативите са скъпи.Кефа обаче...нали уж цена нямал...
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                          ...Кефа обаче...
                          Ми като е за кефа да не говорим за инвестиции, а за кеф. Т.е. разходи.

Иначе ясно - една кола не е само двигател и окачване, иначе нямаше да се продават на различна цена Кайен, Туарег и кю-незнамсиколко.

Коментар

Естествено.Колата за да е инвестиция ,трябва да навърши едни години и да не я караш. Или да си дупнишки джамбазин...купуваш скрап-продаваш злато..Иначе винаги е загуба, въпроса е колко по-малко да загубиш.Ако това ти пука де...
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                              Ммм,даа...Имам лупо,което си е поло...полото е гоУф,гоУфа е Товарег( гуем Гоуф ) , а Товарега си е Кайен от всекъде ! Гуем си !Те за тва,до година всеки Кайен на цената на Фабията!
                              Забавен си, но не хващам връзката с мението ми дето си цитирал!
                              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                                Забавен си, но не хващам връзката с мението ми дето си цитирал!
                                Кайена бил подмодел на Товарега... С другия колега избихте рибата.
                                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X