Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допълнително закрепване на предния регистрационен номер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Допълнително закрепване на предния регистрационен номер

Привет колеги, бих искал да си закрепя допълнително предния регистрационен номер, срещу случайно изгубване в гората, както и срещу лесен опит да откраднат предния номер, мисля да го захвана с поп-нитове, но къде мога да го направя без да имам проблем с КАТ.
    Ето снимка на примерна табела, вижте червените точки които съм отбелязал и къде мисля да слагам поп-нитовете, става ли така ?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tab.jpg
Прегледи:1
Размер:35.0 КБ
ID:6094317

От: Допълнително закрепване на предния регистрационен номер

Става аз моя съм го хванал с винтове.
    SUZUKI VITARA V6
    HONDA CBR 919RR
    MERCEDES ML
    MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Аз съм навил винтове направо в бронята. Щом никъде не пише, че е забранено, значи е разрешено .

Коментар

Направи ми впечатление от колите паркирани около блока ни, повечето са ги захванали с по една рапидка в горната част по средата, нека колегите Иво и Стоян ако видят темата, да кажат със сигурност къде е добре да захвана поп-нитовете, определено не бих искал по никакъв начин да бъде повод за излишна разправия с КАТ.

Коментар

Преди години съм губил номер . От тогава на всички МПС които имам , го захващам с допълнителни самонарезни винтове . Проблеми не съм имал нито в България , нито в чужбина .

Коментар

Поради открадване на предния номер и пререгистрация на МПС-то, при монтажа на новите номера в КАТ - Пловдив ги помолих да ми захванат и предния номер със самонарезки, ако е възможно и не е нередно. Хората казаха "Няма проблем" и те ми ги закрепиха с два винта в двата края на табелата.

Коментар

Хващай ги спокойно!
              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Някъде четох, че било забранено да се дупчи, освен в КАТ /което за мен е тотална глупост/
                Ще се опитам да изровя текста.
                Веднъж милиционер се опита да се заяде, че предния номер беше хванат с осем попнита на предния капак.
                Моите доводи бяха:
                -Номера си е мой- платил съм си го
                -ако го загубя или откраднат, ще ли поеме КАТ-Русе всички такси и нерви по пререгистрация /В КАТ Русе кола се регистрира поне за седмица/
                -и те така

Име:DSC02936.jpg
Прегледи:6
Размер:146.3 КБ
ID:5670825
                На сърбела майката му е чесането.
                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Аааа, не е твой.
                  Плащаш си, но си остава собственост на КАТ. Пише в закона. Щото е хАлумин, като го върнеш и съберат достатъчно, да си купят мъдечесала. Тогава ще отива към месец.

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                    Някъде четох, че било забранено да се дупчи, освен в КАТ /което за мен е тотална глупост/
                    Ще се опитам да изровя текста.
                    Няма такъв текст, който да забранява допълнителното закрепване на табелите.

Съгласно Наредба I-45/2000 г.

чл. 10 ...
                    ...
                    (5) Табелите с регистрационен номер се закрепват отпред и отзад (или само отзад) перпендикулярно на средното надлъжно сечение на превозното средство, а когато това е невъзможно - в лявата част, така че да се осигури тяхната видимост и осветеност нощно време. При закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата, целостта на графиката и символите на номера.
                    (6) Табелите с регистрационен номер се закрепват по начин, непозволяващ неправомерното им демонтиране.
                    ...
                    Моите доводи бяха:
                    -Номера си е мой- платил съм си го
                    -ако го загубя или откраднат, ще ли поеме КАТ-Русе всички такси и нерви по пререгистрация /В КАТ Русе кола се регистрира поне за седмица/
                    -и те така
                    Първият ти довод е спорен. Въпреки, че не е изрично разписано, положението с табелите е по-скоро като това с документите за самоличност - плащаш ги, но не са твоя собственост. При прекратяване на регистрацията на МПС трябва да ги върнеш в КАТ.

А довод си има предостатъчен в цитирания по-горе текст на наредбата: Закрепил съм номера "по начин, непозволяващ (затрудняващ) неправомерното му демонтиране, без да нарушавам формата на табелата, целостта на графиката и символите на номера".
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

....Веднъж милиционер се опита да се заяде, че предния номер беше хванат с осем попнита на предния капак.
                      .....
                      Проблем е закрепването на предния капак, а не осемте нита.
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Благодаря за съветите колеги, особено на Стоян за по-голямо спокойствие, значи спокойно ще ги хвана на въпросните места със самонарезни винтове, отказах се от нитовете по съвет на колега, заради опасност да се деформират грозно

Коментар

Първоначално публикуван от Shoni (Румен Минчев) Преглед на мнение
                          .... КАТ - Пловдив ги помолих да ми захванат и предния номер със самонарезки, ако е възможно и не е нередно. Хората казаха "Няма проблем" и те ми ги закрепиха с два винта в двата края на табелата.
                          Същата случка в КАТ-София.

Коментар

Когато правих регистрацията на Черока през 2005 г., при монтажа на табелата, служителят от фирмата "БМВ" съвсем рутинно "щракна" два поп-нита на табелата в бронята.
                            Вярно, малко му беше "вътрешно", че похаби едно китайско свредло в масивното желязо, но пък се получи добре и не съм имал грижи с табелата през всичките почти 8 години ползване.

Име:DSCF8426-1.jpg
Прегледи:1
Размер:100.2 КБ
ID:5671025
                            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

А на мен задният ми номер е пробит за да мога да си отварям капака на кутията за текаламита на УАЗа. То ще си проличи де ама засега никой не е коментирал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X