Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допълнително закрепване на предния регистрационен номер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Допълнително закрепване на предния регистрационен номер

Като слагаше номерата на Диското, техникът в КАТ ги огледа, па им нави и по 2 винта ...
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

С два болта "през кръста", като единия е на ръба на числото, което наложи допълнително оцветяване на главата на болта: половината в бяло, половината - в черно...
      Публикувайте отговор

Коментар

И двата номера са захапани яко с рапидни винтове, веро

Коментар

Винаги първата ми работа, още от Татово време е била да помоля някого да ми занити номерата (щото никога не съм имал "нитачка"). Много познати изгоряха с глоби и разходи по пререгистрация. Така "Либито" ми незабавно се обзаведе с два нита на задния номер:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bscap0000.jpg
Прегледи:2
Размер:72.8 КБ
ID:5671402

Но-о-о-о-о, отиваме преди две години със сина ми при дядо Владо да си вземем "Хемито" от "първоначално следпродажбено обслужване" и се почна: рЯката-мряката, полигона, череши, кебапчене, бира... Потеглям бодро махвайки на компанията и по едно време телефонът ми звъни: "Върни се да търсим къде си загуби задния номер !" За луд късмет Димата го намери в рЯката, със все нитовете и "секретния катаджийски болт" на него. Дядо Владо му сложи едни нитове с глави като монети от 1 лв. Веднага настоях да "обезопасим" и табелите на "Хемито", но на него той сложи по-скромни по размер нитове.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
            И двата номера са захапани яко с рапидни винтове ...
            Добре де, тези рапидки за колко време се развиват?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Добре де, тези рапидки за колко време се развиват?
              Мога така да ти завия рапидка която повече да не се отвие. Всичко е въпрос на желание.

Коментар

Да, но не и в пластмасова броня. В някои пластмасови брони дори и обикновен поп-нит не държи добре. Желателно е да е с голяма периферия на главата, както и отвътре на стеблото да се сложат шайби преди занитването. И всичко това е само за да не падне сам номерът, ако пластмасовата рамка изпусне, а не за да го опази от кражба. В такава ситуация главата на нита се маха за няколко секунди с едно свредло, захванато в нещо за да се върти на ръка по-лесно.
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Днес намерих време да хвана със самонарезни винтове предния и задния номер, както са със пластмасовата им подложка и директно завити към ламарината, реших в случай че някой ако поиска да открадне номерата ми, и за да е по най-трудния възможен начин, та с дрелката и с подходяща бургия, изпилих леко главите на самонарезните винтове, така че единствения начин да се свалят номерата без да станат на парчета силово, ще трябва пак с дрелката да се разпробият всичките самонарезки откъм главите за да се свалят нормално номерата, после минах главите с лак за да не ръждясат с времето

п.с. Някои от вас сигурно ще си кажат защо е нужна чак такава превантивна мярка, да знаете че разправията при изгубване или открадване на даден номер е много по-голяма и крайно неприятна.

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                    п.с. Някои от вас сигурно ще си кажат защо е нужна чак такава превантивна мярка, да знаете че разправията при изгубване или открадване на даден номер е много по-голяма и крайно неприятна.
                    Не е по темата, ама какво правите, ако намерите паднал номер? От това, което съм чел тук, а и аз съм правил - общо взето го слагаш на видно място, с идеята, че изгубилият го може да се върне да си го търси. Не съм виждал обяви "изгубен рег. номер, моля който го е намерил..." или "намерена рег. табела, който я е изгубил, да се обади...". Вчера ми се случи нещо, което повъзвърна "оптимистичната теория за българския народ" в душата ми Идвам на работа и се оказва, че ме търсили от... "ДЗИ" във връзка с изгубени документи, оставили телефон Оказа се, че някой намерил документите на дъртия ми "ФВ Пасат" - талон, техн. преглед, ГО и звъннал на кол-центъра на "ДЗИ" щото полицата "ГО" е оттам, за да търси контакт с мен. Онези ... брях, smart girls предпазливо му отговорили, че нямат мой телефон и го поразпитали защо аджеба, ме търси, поискали негов телефон. Той, също "хитърчо", не си казал името, ама си дал телефона и те веднага ме потърсили на номера, който, естествено, имат даден от мен . Явно намерилият документите очаквал възнаграждение или да си спести разправии не ги е занесъл в полицията (където най-вероятно щяха наистина да изчезнат ). Та обадих му се, оказа се шофьор на маршрутка, уговорихме си среща, дадох му за почерпка, той щастлив, аз още повече и... звъня на сина ми: "Ти тоя "Пасат" възможно ли е да си го караш така два дена без документи ?". Той: "Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, възможно е... да, карам го без документи, загубил съм ги явно ?! Ама ти как разбра ?".
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      ... не ги е занесъл в полицията (където най-вероятно щяха наистина да изчезнат ). ...
                      На мен пък са ми връщали документи, изгубени от мен и предадени в полицията.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        И Иво се разсърди, писал ми е ЛС По... ээээххх да си дойдем на думата, татово време рецептата беше намерените документи да се пуснат в пощенска кутия на "Български пощи". Те ги предаваха на титуляра. Щото... 1001 историЙ знам за добросъвестни люде, предали документите в милицията, където после се почнало - привикване пак в НМ за даване на обяснения къде са парите, които са били в портмонето, в което са били документите. Телефонни обаждания през нощта: "Ей, к@рво, да ми върнеш парите, да не мислиш, че ти верва некой, че си намерИла само паспорта, а ?!" И така нататък. Аз веднъж намерих празно портмоне с паспорт и го занесох на адреса, щото беше наблизо. Възрастната жена вече се тръшкаше за изгубените пари и й поолекна, че поне документите се намерили (в кориците на паспорта имаше някакви важни за нея тапиЙ) та усложненията ми се разминаха.

P.S. Но-о-о-о-о, важен момент е, че "по него време" немаше регистрация на фирми и немаше ДДС Щото пробвай да загубиш лични документи сега ?

Коментар

Относно "загубени и намерени документи"!! Лично през системата БДС съм издирвал и връщал такива, като АБСОЛЮТНО никога не съм очаквал НИЩО за почерпка!!!! Намирал съм и съм връщал и телефони (два броя), като единият към момента на намирането си беше доста скъп (човекът и благодаря не каза). Пари не съм намирал и съответно няма как и да съм връщал. Винаги е имало поне един свидетел. Последно сме намирали два "големи" немски талона за регистрация (единият за Мерцедес 2014г, другият за Опел 1996някъде), без които няма как да се регистрира автомобила у нас. С голям зор приех 5 лв. за единия (Опела, ако има значение).

п.п.Трябва ли още да разтягаме темата?
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Аз съм връщал лична карта, която намери един приятел и се оказа голям филм. Някакви цигани налъгали един дядо и му взели личната карта, после дръгнали да го изнудват за пари, за да му я върнат и така.. Това ми го разказа комшията на който я върнах, понеже стареца го беше страх да излезе .

Относно номерата, докато си правех бронята няколко дни карах с номер на таблото, спряха ме за проверка и голям проблем се оказа, искаха акт или ли да ме спират от движение, не помня вече . От тогава е на два болта М6 .
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Понеже не знаех къде да пиша или да отворя нова тема, ще питам тук.
                              На 13.10 си загубих портфейл с все документи(лична карта, шофьорска книжа с талон, рег. талон на колата, технически преглед, служебна карта, карта за достъп до работата, немалко пари). Декларирал съм, че са изгубени в КАТ и "Паспортна", също така съм си пуснал поръчка за нова лична карта.
                              Надявах се, че някой е намерил документите ми и ги е предал в полицията(и ще ми се наложи да си вадя само лична карта), но след седмица ще мине един месец от случката, а тях ги няма никакви.
                              Някой ако е попадал в подобна ситуация да каже от коя институция би трябвало да ми върнат изгубените документи(ако са намерени), понеже чух различни разсъждения по въпроса - КАТ, паспортна служба, кварталния и т.н.

п.п.
                              Не живея в Пловдив(където е изгубен портфейла).
                              РенеГАД
                              VW Golf V Variant 1.9 TDI
                              Honda HR-V 1.6i 4WD
                              "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Имах едно "работно" Нисан Терано 2.7,номера го бях закрепил със свински опашки,никой нищо не ми е казвал и не е правил проблеми.Та едва ли ще се заяждат за два нита.
                                Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X