Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПАРАГРАФ 22 - мале в к'къв филм се вкарах! ПОМАГАЙТЕ!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ПАРАГРАФ 22 - мале в к'къв филм се вкарах! ПОМАГАЙТЕ!!!

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
    Приятелю,що не каза че имаш предварителен договор,а тука си пишеме някви неща,като си мислиме,че имаш само пълномощно. Ако договора е направен,както трябва,искаш от съда да го обяви за окончателен и приключваш драмата. Какво възпрепятстване,какво чудо,какви неустойки. Нали искаш да си караш колата. Няма да ти трябва и нотариус.
    Не е много ясно какво ще стане в КАТ. Нали договорът му е с "втория собственик", дето я взел от "първия" и не я регистрирал. Ще има решение против този втори собственик и ония в КАТ ще му кажат, че колата е регистрирана на първия собственик и това решение не може да доведе до пререгистрация на негово име.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Домързяло те е да допрочетеш Драмата му е с данъчните. Втория собственик си я е регистрирал в КАТ. А и принципно колата се регистрира на името на собственика,а по силата на съдебното решение ще е той,така че дори и да беше така както ти се е сторило,пак нямаше да има проблем Е освен ако не е КАТ Тутракан,там ходи им обяснявай,че регистрацията със собствеността няма общо...

Коментар

То не са данъчните, а общината. И са големи тъпанари, та не искат да си вземат данъците и не регистрират колата. Не разбрах в кой град се развива действието, в СФ си имат "шапка" - Дирекция ПАМДТ и за всякакви такива тъпотии (особено щом общината изпуска пари) ведната намират решение. В други градове - нещо там зам. кмет по финансите или подобен "висшестоящ" орган толкова ли не може да нареди да се регистрира МПС-то "данъчно" ? Ще излезне по-евтино от съдебно дело, в него ще трябва да участва и съпругата на продавача, да се правят справки за дължими от тях данъци, заместващи декларациите по 264 ДОПК, пък ако се окаже, че дължат стотина хиляди ?
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Не знам колко ще ти помогне, но ще ти кажа за един мой подобен казус.
          Купих кола от човек който освен талоните ми даде и договор за продажба на колата между него и собственика по талон. Човека нито регистрирал колата, нито и плащал данъци. На практика освен този договор продавача ми нямаше нищо на негово име. Между мен и продавача нямаше никакъв документ. Покарах известно време колата и реших да я продам, но колата на практика не е моя по документи и аз нямам нищо. Взех данните от стария договор за продажба от собственика по талон и го открих. Човека излезе свестен и ми даде пълномощно , както и бележка че не дължи данъци.
          С тия документи продадох колата в друг град без проблем при нотариус и човека си я взе доволен.

Втори случай. Имах кола моя по талон, но регистрирана само в КАТ. Данъчните ме изнервиха и не я регистрирах. Карах си я 6г без да плащам данък. Като затегнаха минаването на преглед направих следния номер. Платих 12лв чрез ИЗПЕЙ по сметка на общината и с бележката си минах на преглед. След това отидох в КАТ и смених регистрацията на колата за друг град. Сложиха ми новите номера и от там директно в общината да я регистрирам и си платя данъка за годината. Толкова, колата след това си е редовна и регистрирана без никакви последствия.
          Айде със здраве.

Коментар

Ако някой успее да помогне със съвет - ще черпя!

не ти трябва съвет нито нап а нотариус. ако не си влязъл в филми и не си раздал парите на адвокати .зв. да видим какво можем да направим.08 99 71 01 01
            100-ГОДИШНИНАТА НА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД.

ПОМНЯ И ОСЪЖДАМ. ПОМНЯ И ИЗИСКВАМ. ЖИВЕЯ И ПОМНЯ. ЖИВЕЯ И ИЗИСКВАМ“.

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
              Не знам колко ще ти помогне, но ще ти кажа за един мой подобен казус.
              Купих кола от човек който освен талоните ми даде и договор за продажба на колата между него и собственика по талон. Човека нито регистрирал колата, нито и плащал данъци. На практика освен този договор продавача ми нямаше нищо на негово име. Между мен и продавача нямаше никакъв документ. Покарах известно време колата и реших да я продам, но колата на практика не е моя по документи и аз нямам нищо. Взех данните от стария договор за продажба от собственика по талон и го открих. Човека излезе свестен и ми даде пълномощно , както и бележка че не дължи данъци.
              С тия документи продадох колата в друг град без проблем при нотариус и човека си я взе доволен.

Втори случай. Имах кола моя по талон, но регистрирана само в КАТ. Данъчните ме изнервиха и не я регистрирах. Карах си я 6г без да плащам данък. Като затегнаха минаването на преглед направих следния номер. Платих 12лв чрез ИЗПЕЙ по сметка на общината и с бележката си минах на преглед. След това отидох в КАТ и смених регистрацията на колата за друг град. Сложиха ми новите номера и от там директно в общината да я регистрирам и си платя данъка за годината. Толкова, колата след това си е редовна и регистрирана без никакви последствия.
              Айде със здраве.

Как я регистрира в друг град? Смени и личната карта ли ?

Коментар

Първоначално публикуван от SGG1975 Преглед на мнение
                Как я регистрира в друг град? Смени и личната карта ли ?
                Да, аз си я смених защото това ми е родния град, а в София съм от 12г.Но си мисля че може да опиташ друг номер, можеш да се регистрираш в общината на адрес и след това да пробваш да си регистрираш колата с документа от "есграона" , който ти го дават за лична карта . Все пак личните карти не излизат за два дни. Може и да мине.

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
                  Да, аз си я смених защото това ми е родния град, а в София съм от 12г.Но си мисля че може да опиташ друг номер, можеш да се регистрираш в общината на адрес и след това да пробваш да си регистрираш колата с документа от "есграона" , който ти го дават за лична карта . Все пак личните карти не излизат за два дни. Може и да мине.
                  Не става.

Коментар

в сливен за да регистрираш кола в Местни данъци и такси първо трябва да е регистрирана в местния КАТ и да имаш бележка за платен данък .
                    т.е. автора като я няма тази бележка нема как по нормален начин/освен с връзки/ да я регистрира в МДТ
                    незнам дали ако намери първия собственик който си е бил редовен ,той да извади от МДТ бележка за последната година когато е платил данък и с нея новия собственик да си я регистрира в неговодо МДТ ,като вероятно ще трябва да плати данък за няколко години през които не е бил плащан данък

Коментар

Какво се случва ,ако в талона са вписани двамата съпрузи и по лична карта са с различен постоянен адрес/в различни градове/?
                      Трябва ли се ходи в данъчна служба?И коя?
                      Grand Cherokee WJ
                      Dodge Caliber
                      E 430 4-matic-T(S210)
                      GLK

Коментар

И в двете като се регистрира по една втора идеални части съсобственост. Трябва да се провери на място, защото много обичат да си итерпретират правилата по различен начин.

Коментар

Голям проблем създадох на данъчните власти.
                          Никъде не са виждали подобен казус.Лелки на по 30г.стаж нямат опит с такава ситуация.Иначе са по-важни и знаят повече,и от КАТ и от нотариуса/нищо не разбирали/
                          Отговорът на казуса е данъчна регистрация на първия собственик по талон.При МПС няма идеални части.
                          Grand Cherokee WJ
                          Dodge Caliber
                          E 430 4-matic-T(S210)
                          GLK

Коментар

има ли някакво развитие по темата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X