Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПАРАГРАФ 22 - мале в к'къв филм се вкарах! ПОМАГАЙТЕ!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ПАРАГРАФ 22 - мале в к'къв филм се вкарах! ПОМАГАЙТЕ!!!

Той реално колегата не е купил нищо още.И в това му се състои проблема,не може и да купи Има едно въшливо пълномощно и е платил,кола,за която ако собственика реши ще си оттегли пълномощията и ще си я вземе. Но не виждам,за какво задълбахте за срокове,актове и глупости. Проблема с декларацията е на този,който е собственик в момента на колата. Нашия човек,все още не може да декларира нещо ,което не притежава и не носи никаква отговорност пред данъчните власти за него. Основен принцип е,че облагането следва събитията,така че проблема си е единствено на собственика.

Коментар

Колега, не намесвам нак. право. Добре, да те попитам тогава директно, щото явно не си ме разбрал или се правиш на неразбрал. Ако например си закупил кола днес на 30.03.2015 г. чрез договор с нотариална заверка при нотариус, до кога ти е срока да я декларираш в данъчното..........примерно до 30.05.2015 г. Аз ти казвам, че от 31.05.2015 г. всеки ден ще си в нарушение докато не я декларираш. Съмняваме някой идиот там да ти каже, че на 31.05.2015 г. си в нарушение, но видиш ли на 06.06.2015 г. примерно вече не си в нарушение И тъй като говорим за макс 2 години от извършването, спокойно могат да смятат две години от 06.06.2015 г. по същия начин може да смятат двете години и от 30.09.2015 г., когато все още си бил собственик, ама не си декларирал и си в нарушение. Много ще ми е интересен аргумента за обратното твърдение на данъчните. А ако и на 06.06.2015 г. например ти отговорят, че също ще си в нарушение то вярна е моята теза, т.е. двете години за съставяне на акта ще се изчисляват от ден, в който принципно си бил в нарушение. Твоето твърдение и това на данъчните би било вярно единствено, ако денят в който си в нарушение е един единствен и той е първия следващ от както ти е изтекъл 2-месечния срок да декларираш.
      Аз вече няма какво повече да кажа или да убеждавам, щом като мислиш, че си прав. Няма проблем!
      SUV

Коментар

Дидо,характера на сроковете по ЗАНН е давностен. Така,че след изтичането на 2 годишния срок,се преклудира възможността на държавата да бъде реализирана по отношение на нарушителите административно наказателната им отговорност. Така,че колегата е прав. След изтичане на 2г. няма как да се състави акт. Даже преди 1м.излезе тълкувателно постановление по тоя въпрос.

Коментар

Боби, това кой срок какъв е, е ясно-имах си хас да не е. Но я кажи от кога изчисляваш тези две години.............то това е въпроса! Закона казва "от извършване на нарушението". Ти какво разбираш под това, кажи? Другото което казваш спор няма, но не е по темата мисля за конкретните тези. Явно дълго съм писал и не си прочел. Говорим за две години от извършване на нарушението. Кога обаче е извършено-само първия ден след като е изтекъл срока да декларираш или всеки следващ ден в който не декларираш също си в нарушение. Иначе звучи така: "На 30.05.2015 г. ми изтече срока да декларирам, вече сме 31-ви и съм в нарушение, но само днес..........утре и други ден вече не съм в нарушение. В нарушение бях само един ден и то на 31.05.2015 г." Как ти звучи това?
          SUV

Коментар

Когато си купите кола, няма я декларирате в общината.

29.12.2014 г.

От 01.01.2015 г. влиза в сила промяна на чл. 54 от Закона за местните данъци и такси, която отнема ангажимента на купувачите на пътни превозни средства да подават в общината декларация за облагане с местен данък. Това облекчение обаче се прилага , ако са на лице следните обстоятелства:
            1. Собствеността на автомобила да е прехвърлена чрез сделка/покупко-продажба, дарение, замяна/
            2. Автомобилът да е придобит само от едно лице / като собственик в регистрационния регистър на КАТ да фигурира само едно лице/
            3. Собственикът на автомобила да има постоянен адрес в България /за физическите лица/ и седалище в страната /за юридическите лица/.
            4. Да не са налице основания за освобождаване от данък върху превозните средства или за ползване на данъчни облекчения.

Размерът на данъка върху превозните средства се определя от служител на общинската администрация въз основа на данни от регистъра на пътните превозни средства, поддържан от Министерството на вътрешните работи, и се съобщава на данъчно задълженото лице.
            Данъкът върху превозните средства се плаща на две равни вноски в следните срокове: до 30 юни и до 31 октомври на годината, за която е дължим. На предплатилите до 30 април за цялата година се прави отстъпка 5 на сто.

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
              Боби, това кой срок какъв е, е ясно-имах си хас да не е. Но я кажи от кога изчисляваш тези две години.............то това е въпроса! Закона казва "от извършване на нарушението". Ти какво разбираш под това, кажи? Другото което казваш спор няма, но не е по темата мисля за конкретните тези. Явно дълго съм писал и не си прочел. Говорим за две години от извършване на нарушението. Кога обаче е извършено-само първия ден след като е изтекъл срока да декларираш или всеки следващ ден в който не декларираш също си в нарушение. Иначе звучи така: "На 30.05.2015 г. ми изтече срока да декларирам, вече сме 31-ви и съм в нарушение, но само днес..........утре и други ден вече не съм в нарушение. В нарушение бях само един ден и то на 31.05.2015 г." Как ти звучи това?
              По тази логика трябва за всеки ден да му съставят по един акт.
              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнение
                От 01.01.2015 г. влиза в сила промяна на чл. 54 от Закона за местните данъци и такси, която отнема ангажимента на купувачите на пътни превозни средства да подават в общината декларация за облагане с местен данък.
                Форумните правила забраняват да напиша какво точно мисля за прилагането на този нов ред конкретно между софийския КАТ и община Изгрев. Повечето щеше да е на сръбски. Наскоро купувах кола.

Все пак даже и да допуснем че този механизъм работи, той работи само от посока КАТ към общината. Т.е. автомобилът трябва на някой етап (и то след началото на 2015) да е регистриран в КАТ какъвто случаят не е.
                Последно редактирано от Ясен; 30-03-15, 14:36.

Коментар

Фокс, тук се касае за бездействие, което е следвало да се реализира чрез еднократен акт на приобретателя-подаването на декларация. Не еднократно действие по извършване на нарушението, което бе засегнато по-горе. Пример за еднократно действие е преминаването да кажем на червен сигнал в определен час, на определена дата и на определено кръстовище. Едва ли ще му съставят за всеки ден, но чисто правно може да се разсъждава, колкото и да е абсурдно. В БГ законодателството абсурди колкото щеш.
                  Точно по примера, за който говорим съставиха акт на дружеството в което работя, за неподаването на едни справки в определен срок. Датата на извършеното нарушение не бе посочена, като първия ден след изтичане на срока, а датата на проверката, т.е. за дата на извършване на нарушението бе посочена точно тази-датата на проверката и деня в който е констатирано, а не първия ден след изпуснатия срок. НП падна в съда, но за друго нещо. Относно датата на нарушението нямаше коментар, че е незаконосъобразно посочена, даже напротив. А органа от където съставиха акта да не ти казвам кой е. Мислете каквото искате и си тълкувайте нормите, както считате за правилно. Все пак няма да има негативи от това, а когато опре ножа до кокала (не дай си Боже) си се консултирайте с човек, на който считате, че може да вярвате. Моето мнение не е меродавно, нали така. Никого не ангажирам с него
                  SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
                    .. Едва ли ще му съставят за всеки ден, но чисто правно може да се разсъждава, колкото и да е абсурдно. В БГ законодателството абсурди колкото щеш.
                    Точно по примера, за който говорим съставиха акт на дружеството в което работя, за неподаването на едни справки в определен срок. ...
                    Мислете каквото искате и си тълкувайте нормите, както считате за правилно. Все пак няма да има негативи от това, а когато опре ножа до кокала (не дай си Боже) си се консултирайте с човек, на който считате, че може да вярвате. Моето мнение не е меродавно, нали така. Никого не ангажирам с него
                    Koлега, стига вече глупости. Колкото и да ни обясняваш, че бялото е зелено, все тая.Датата в която си изпуснал крайния срок е датата на нарушението. Всичко друго са простотии с които спамиш темата, а човека наистина има проблем и не му е до това. Ако не беше го повторил сумати пъти щеше да е вярно, че не ангажираш никого. Остави тоя казус на мира. Тук темата е за друго.
                    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                    0888 315 794
                    LZ1UPI
                    A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнение
                      Като имаш пълномощно , отиваш в данъчната служба по адрес на собственика . Там с това пълномощно подаваш декларация и я вписваш на негово име . След това нотариус , и вписване на придобивката на твое име в данъчното .
                      Имаш пълномощно, което ти дава правото да правиш с колата каквото искаш от името на собственика, да я регистрираш и продаваш на когото щеш, вкл. и на себе си. Това е верния начин според мен. И подкрепям колегата Dydo, защото това важи за пред съда - "деяние в условията на продължавано престъпление (нарушение)".

Коментар

От кой град си!?
                        мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Подробност ,че пълномощното важи една календарна година и е обвързано с едни декларацийки. Т.е. не е толкова просто.

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                            Koлега, стига вече глупости. Колкото и да ни обясняваш, че бялото е зелено, все тая.Датата в която си изпуснал крайния срок е датата на нарушението. Всичко друго са простотии с които спамиш темата, а човека наистина има проблем и не му е до това. Ако не беше го повторил сумати пъти щеше да е вярно, че не ангажираш никого. Остави тоя казус на мира. Тук темата е за друго.
                            Интересно ми е в качеството на какъв имаш самочувствието да правиш оценки, кой говори глупости и кой не. Казваш, че датата в която си изпуснал крайния срок било дата на нарушението. Ето ти точно един пример за подобна декларация, неподадена в срок и окочнчателното решение на последната съдебна инстанция. Виж коментара за нарушение чрез бездействие продължаващо във времето виж кога се приема, че е извършено според съда......ами доста след деня на изтичане на срока е.
                            http://www.adms-pv.bg/spravki/dela/S...0/025b1710.htm
                            SUV

Коментар

Ако пълномощното не е за календарната година, в която се изповядва или не е упоменат изрично срок, пак е възможен проблем. Аз имах.
                              Говори с нотариуса, който ще изповяда сделката.

П.П. Ако бившия собственик е з...дник . Преди изповядване на сделката със себе си направи "фото сесия" пред всички камери за скорост и по светофарите в Софето.

Коментар

Без всякакво съмнение, в случая се касае за административно нарушение, осъществено чрез бездействие, като се касае за продължено административно нарушение, което трае непрекъснато във времето, докато не бъдат предприети дължимите действия.
                                И когато нарушението не е довършено,какво става? За да се изчисли срока при продължаващите нарушения(престъпления) е важен крайния момент,когато нарушението или престъплението е довършено. Ако изобщо не подам декларация, нямаме обективно осъществяване на признаците на състава.Оставам в хипотезата,да съм цял живот нарушител и давностния срок по ЗАНН,да не може да се приложи. Само,че това няма,как да стане, както са казали някои по знаещи
                                давността е свързана с идеята, че продължителното бездействие на правоимащия субект (административнонаказващия орган) създава неоправдано положение на несигурност в правния мир.
                                Тия от И ето още малко
                                2. Неоснователно е да се изключи въобще приложението на института на давността в производството по установяване на административни нарушения и налагане на административни наказания. По този начин ще се допусне възможността административните нарушения да се установяват и санкционират след изтичане на неопределен период във времето, с което на практика ще се допусне трайна несигурност в правния мир. Такава възможност няма нито по отношение на извършителите на противообществени прояви с най-висока степен на обществена опасност, каквито са престъпленията (чл. 79, т. 2 НК), нито по отношение на извършителите на други проявни форми на правно запретено поведение като гражданските деликти (чл. 110 и чл. 111 ЗЗД) и дисциплинарните простъпки (чл. 194, ал. 1 КТ, чл. 94, ал. 1 ЗДСл, чл. 134, ал. 1 ЗАдв., чл. 69, ал. 1 ЗЧСИ, чл. 76, ал. 1 ЗННД и др.). Неоснователно е да се счита, че административните нарушения представляват изключение от общото правило.
                                Тоя от Пловдив да иде да се застреля.Ама кво се учудвам при положение,че СГС,дава задължителни указания на ищец по ревандикационен иск,да представи доказателства,че ответника нямал право да владее вещта.... изобщо пълна анархия...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X