Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възраст на кола при изчисляване на годишен данък

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Възраст на кола при изчисляване на годишен данък

Лошото е че и в талона е така. Ще пробвам де, иначе разправията ще се премести в КАТ.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Лошото е че и в талона е така. Ще пробвам де, иначе разправията ще се премести в КАТ.
      Е то ако в талона е така направо отивай в КАТ. Общината не са виновни, те гледат какво пише в големия талон.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ако си купя кола януари,данака кога го дължа,респективно за кой период и до кога трябва да го платя?

Коментар

Ако я купиш на 1 януари, дължиш данък за 364 дни и трябва да го платиш след 1.03. на настоящата година. Може да се плати и на вноски, но не съм сигурен за сроковете и броя на вноските.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от goiko Преглед на мнение
            Ако си купя кола януари,данака кога го дължа,респективно за кой период и до кога трябва да го платя?
            Не си купувай кола януари - винаги си прецакан, декември предната година я купи, ако толкова е спешно, тъкмо ще я имаш още на 01.01., ама то януари мина , така че остава да я купиш на 31.03. тъкмо да платиш данък и за март.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

АКо си купиш кола Януари,дължиш данъка за цялата година.
              Чл. 60. (1) (Изм. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) Данъкът върху превозните средства се плаща на две равни вноски в следните срокове: до 30 юни и до 31 октомври на годината, за която е дължим. На предплатилите до 30 април за цялата година се прави отстъпка 5 на сто.

Коментар

Въпроса за януари/декември стои само за автомобили, на които очакваш да влязат в друг данъчен коефициент по време докато са твоя собственост...
                Кола закупена на 31.12.2010г ще плаща по-малък с около 50% данък през цялата 2015г. Докато ако автомобила е закупен на следващия ден - 01.01.2011г, ще се плаща пълния данък през цялата 2015...
                Аналогично и при достигане на 14г възраст...
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Я да питам. Ползваш преди да плащаш, или плащаш преди да ползваш?
                  Че нещо се обърках с данъците.
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Плащаш от датата на получаване на собствеността... А кога ще платиш - по-горе има сроковете...
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Не бе! Собствеността е собственост. През 2015 (примерно на 20.03) съм придобил техника. Кога и за какъв период дължа данък?? Трябва ли утре да претичам до данъчното и да платя за първото полугодие на 2015-та данъка? Щото до полугодието има време де. Пък и утре може да продам техниката. Щото при придобиването дължа 2% данък (ма тях съм ги платил при нотариуса).
                      Та??

Коментар

Не четеш ли бе колега по-горе извадката от закона. Придобил си март,срока за плащане е до 30 юни първата вноска. След 30 юни си в забава. Преди 30 юни не си длъжен да плащаш,не е настъпил падежа и вноската не е изискуема.

Коментар

Чета аз чета! Ма нотариуса (примерно) знае ли, че преди 30 юни не трябва да ми търси данък за настоящата година? Щото май не го знае де.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X