Както се знае, годишният данък на колите зависи от възрастта им: 1-5; 6-14 и по-стари. Въпросът ми е: от кога се смята възрастта на кола при изчисляване на годишен данък
- по ВИН, от датата на производството или от датата на първата регистрация?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Възраст на кола при изчисляване на годишен данък
Свий
X
-
От: Възраст на кола при изчисляване на годишен данък
Ето, какво казва Законът за местните данъци и такси:
Така че, правилното предположение, е второто - годината на производство.proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори
Коментар
-
В същия Закон - малко по-напред:
Както се казва - уточнихме правилото и изключението (което май най-често се оказва правило при употребяваните автомобиличл.54, ал.9 (Нова - ДВ, бр. 109 от 2001 г., в сила от 01.01.2002 г., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г., предишна ал. 6 - ДВ, бр. 105 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) Когато липсват данни за годината на производство на пътното превозно средство, за такава се приема годината на първата му регистрация.
)
proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори
Коментар
-
Интересен ефект от така написаните закони е това, че за данъчните цели автомобила е толкова годишен, на колкото става през съответната година.
Автомобила ми е произведен декември 2013 и го взех началото на 2014. Още не съм го експлоатирал 1 година, но за данъчните автомобила вече е 2 годишен...
С една дума - живот и здраве данъка ще попадне в следващата категория с една година по-рано...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
А кой определя точната сума в т. от 1 до 5 ? Всяка една община ли ? При мен за тази година са ми определили 239лв.Което ще рече - 239 лв / 167 Кв = 1,43 лв. Е тия 1,43лв са решение на община Младост ли?Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнениеЕто, какво казва Законът за местните данъци и такси:
[ATTACH=CONFIG]774052[/ATTACH]
Така че, правилното предположение, е второто - годината на производство.Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
0888854582
Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!
Коментар
-
А моята е на 26 декември....тая година ще видим какво ще се случи с тоя воденичен камъкGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Ronin, и аз затова си взех автомобил декември - данъка спада с една година по-рано
Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
ПРИдставяте ли си за петдесет годишна кола А!!!!! ХИХИ!
Добро утро!Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
0888854582
Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!
Коментар
-
Ами прочетете седмото мнение в тази тема - има точен цитат на Закона....Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеЗначи данъка намалява с течение на годините.
Така ли да го разбирам?
Не знаех...
Има две 'отстъпки' през годините - първата е от годината, на която автомобила става на 5г.. А втората - от годината в която автомобила става на 14г...
От там нататък и на 100г да е - няма повече отстъпки ....Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Коментар
-
Благодарение на тази тема забелязах че Ужаската са я писали 80 киловата вместо 80к.с. с произтичащото от това трикратно увеличение на данъка. УтепАх ги.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар