Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОСОБЕНОСТИ В РЕГИОНАЛНИЯ ПАЗАР НА УПОТРЕБЯВАНИ АВТОМОБИЛИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ОСОБЕНОСТИ В РЕГИОНАЛНИЯ ПАЗАР НА УПОТРЕБЯВАНИ АВТОМОБИЛИ

Колеги, от скоро съм във форума и не само тук защото събирам инфо за да си купя на старо скромен автомобил-симпатиите ми са към японски/ 10-15 годишни/ но ме изкушават и Ситроени/ хидроактив/ предвид високата им проходимост при нужда-риболов и туризъм- та и Фокусчета,даже :-). Разглеждайки сайтовете, забелязвам, че едни от най-добрите ценови оферти идват от Враца и Монтана в частност и Дупница. На какво се дължи този факт? Естествено, имам предположения, визирайки естеството на автоджамбазлъка като професия и манталитет на упражняващите я, меко казано, като поднасям извиненията си на коректните индивиди между тях, но те май са изключения, които потвърждават правилото.... Допускам, че влияние оказва и монтанската нотариална "школа" в региона,виден представител на която е и лицето искра фидосова........, четейки из форумите за страхотни проблеми на потърпевши. Та въпросът ми е:кои са най-рисковите райони, за покупка на стар автомобил и кое е за предпочитане; от собственик или автокъща? Ще следя с интерес мненията ви.
    ILLEGITIMI NON CARBORUNDUM

От: ОСОБЕНОСТИ В РЕГИОНАЛНИЯ ПАЗАР НА УПОТРЕБЯВАНИ АВТОМОБИЛИ

Май си е до късмет И аз съ чувал доста истории за автоджамбази ....В крайна сметка каквото и да купиш трябва да имаш една сумичка да си стегнеш колицата ..независимо от къде си я купил...
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Ей сега като дойде Джамбазов ще ги порути тея региони. Между другото именно той (за което му благодаря) индиректно ми намекна за някои неща и ми изби идеята от главата да гледам коли по тея кътчета. Оказа се прав. Ама добре, че сам не стигнах до тоя извод.
      И аз като колегата искам предварително да се извиня на всички коректни търговци заради мнението ми. Но просто те се размиват в общата маса и общото впечатление и резултати са меродавни.
      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Няма се обаждам. Интересно е, че само у нас всички коли са до 200к км, няма значение колко годишни са...

А и всеки има право да направи собствените си грешки...
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

От личен опит мога да посоча два примера...при закупуване на Голф 3 /уж от препоръчан мноогооо свестен..джамбазин/ при тестовото каране забелязах проблем и попитах за него ..последваха клетви до 9 коляно , че се заблуждавам...И аз се успокоих и купих колата ...После си направих ремонта ,който се наложи след месец два и беше точно това което аз забелязах когато купувах колата. Втори случай /тук бяха приложили вече и творчество...поне някой може да се хване/ Търся си мотор ...и то определн модел. Попадам на един /разпознават се модификациите по оцветяването/ и започвам да питам за мотора..но нещо ме съмннява /гледам го по снимка/ Сещам се да питам за местонахождението на въздушния филтър /който на по новият модел е от горе/ та питам от коя страна е ..лява или дясна ..и търговеца потвърди едната...Или продаваше мотор по стара модификация ..прилежно боядисан в краските на по новата И двата случая са от един югозападен град .....май Пукница се казваше.
          ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Преди 3 години и аз се разходих до Враца да гледам една Тойота. Специално се обадих на Dini да ходи да я огледа, че да не се разкарвам на майната си. Отговора беше- Има ръжди, ама става. Само че като отворих задните врати, видях задните гуми. Целите. Благодарих му за разходката и прекратих отношенията с него.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Не бих се учудил ,ако си купиш кола събрана от две коли(половинки).Невероятни неща се вършат из този регион.Може да се срещне и нещо читаво, но си е късмет.Не бих рискувал.
              Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A

Коментар

Ако е събрана качествено драма няма. И в завода ги събират от парчета желязо.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Кола от там не съм купувал .......имам познати с лоши спомени от там но, имах нещастието да бъда една командировка/около 3 месеца/ из него край........е нямам думи..........Става въпрос за Врачанско.
                  не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Според мен и всичките истории които съм чувал... единственият вариант е да си купиш кола от извън EU, да си я докараш сам или много доверен човек да ти намери кола с електронно досие(кеото също е маниполируемо). Както и да провериш дали случайно швейцарската кола не е внесена в Швейцария две седмици преди да я купиш.

Две истории, едната от които с много творчество съм запомнил.

1. Продавач: Колата... е перфектна, просто перфектна. По-добра няма, дори и чисто нова.
                    Клиент: Защо?
                    Продавач: Защото... е купена от двойка... и то нали се сещаш от тези двойки, дето не могат да имат деца, защото няма жена. Така като те гледам(*не мен)... ама да не се обидиш, като за теб е. Значи те са я карали само всяка втора неделя от месеца, само да пазаруват... и то нали се сещаш балони. И нищо друго. Гаражна е била, дори с врата на гаража. Пирфектна е, взимай я отстъпката на момента 10% получаваш 'щото си готин.

2. Вносител разказва: ... значиии, голяма далавера беше. Направо страшна. Нали си пътувал и знаеш във Франция ниските тунелчета, дето минават под главните пътища. Пише само за ниски коли. И да се внимава... еййййййййй такива табели. Обаче те, франсетата, се опитват да минат и хоп - предното стъкло и покрива поогънати малко - колата директно се изхвърля. А нали ги знаеш че и без т'ва не могат да карат... нали си гледал Такси. И те така карат си и не видят някое колче и хоп - до двигателя. И аз направо отивам с един флекс... взимам двете коли и на място: режа покривите и оставям по-дълги греди. След това хоп хоп с нитове, малко боя - спрей, к'вото имам и до тук. Преди да тръгна слагам двигателя в багажника, части там, к'вото не ме мързо. Тука в гаража - майсторска работа: заваряване на четирите греди, напасване на прозорци, уплътнения, кит, боя и готово. Хоп от две коли за скрап - получаваш една с резервен двигател.
                    Аз: Е добре де, нещо геометрия не се ли размества, стъклата не се ли пукат във времето?
                    Вносител: еее, глупости. Като нова е!

И така... втора употреба е финансово изгодно, но трябва да си наясно с рисковете или да имаш късмет. 50/50 ;-)
                    ;-)
                    Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
                    нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Има и читави кочини, но са рядко, а и струват пари. Странното е, че у нас всеки разбира от коли и да клеца дявола и в общия случай настъпва мотиката. Как се купува кочина от юзър. Мислиш какво ти трябва. Преценяш си реалните възможности. Правилото е кочината да не струва повече от два месечни брутни дохода. Преценяш колко ще ти струва на година. Гледаш да е поне от година в БГ, отиваш и караш. Чак като ти хареса, се обаждаш на някой който чува петела и той да я гледа. Ако ти каже, че нестава значи нестава. Забравяш за тази и минаваш на следващата.

Коментар

май съм го писал, но пак ще го повторя......... вече не купувам кола от джамбазин.........само от човек и понеже не разбирам от коли, гледам човека - на 2-рата минута ми е ясно дали да пробвам колата......... ако я пробвам и ми хареса, в доверен сервиз ......... макар че това последното Хонде не го и водих в сервиз, ами направо при нотариуса............ и не забравям, че си трябва и доза късмет

Коментар

Докато има балами, ще има и тарикати.
                          Българина като цяло е прост човек. Само тук коли на по 20 и кусур години са на по 150 хил км. Има джамбази, които продадоха на цяла Европа колите на бабички, доктори, адвокати и стюардеси ... Чак не ми побира акъла бабичките в германия с какво се возят, като всичките им коли са по тукашните автокъщи.
                          Може ли да си вземеш примерно Мерцедес Е-класа , бежов на цвят, с кожен салон, големи пепелници отзад и всички особености на немското такси и да се вържеш, че колата, видиш ли е произведена за такси, ама един чичо я е купил, щото точно такава искал и никога не е вървяла такси и е само на 145 000 км. Не казвам, че конкретния екземпляр е зле, защото немските таксиметрови компании са маняци на тема обслужване и сигурност, но хората продължават да вярват на митове и легенди.
                          Видиш ли, немските коли били по-пазени и гледани, щото немците ги имали за член на семейството, а италианците карали само на пълна газ и не сменяли консумативи. Пълни глупости- всичко е до човека.
                          Типичен пример: аз и брат ми. Брат ми си гледа колата, все едно му е дете, сменя винаги навреме всички консумативи с възможно най-качествените, а аз съм пълна противоположност- убивам си колите от бой, ако случайно нещо падне- ако върви без него даже не спирам. Карам до пълна разруха. Автомивка- да не съм чул, като се скапе- на кантара и следващия боклук.
                          На сърбела майката му е чесането.
                          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Добре "нагласена" кола- няма хващане! Те, джамбазите се лъжат един-друг, та "обикновените риби" ли...
                            На кофти кола може да попаднеш във всеки един регион. Отдавна на платформи се карат коли и бусове от Германия- за съживяване тук. После се връщат там и се продават като "германски" ! Влагат се доста пари за оправянето им, но все пак се гони максимална печалба- с минимални вложения. Ако двигателя и скоростите са добре си ОК. Нямат равни на екстериор и интериор! Е, може геометрията малко да не са успяли просто... Бизнес като бизнес, но с много излъгани купувачи! Иначе авто джамбазите са супер готини пичове- за мохабет равни нямат!
                            Всеки тук, продал повече от 2 собствени МПС- та на печалба, може да си представи какъв е напъна да продадеш десетки такива на плюс...
                            Голяма, пъстра и весела въртележка си е. Лошото е, че сме от страната на купуващите билетчета за нея. Избирай си "кончето" и сядай. И добре дошъл!

Коментар

Всичко има хващане. Перфектни няма и в магазина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X