Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов талон на колата поради грешно въведени параметри.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов талон на колата поради грешно въведени параметри.

Представям на вниманието ви моя случай: преди 2 години купих от БГ, София, LR Discovery, но на новия талон, който получих от КАТ, пише LR DISKOVERY. Такъв модел не съществува. Обърнах внимание на служителката, която безапелационно отговори, че "така си го пишат". Интересно, какво ще обяснявам в чужбина, напр., ако тамошните КАТ-аджии са по-грамотни?
    Последно редактирано от trapper; 07-03-13, 18:25.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

За да завърша своето лирично отклонение (за което се извинявам) ...
      И за Мерседес нищо не знам.
      Обаче всеки един двг, в своите разновидности, има отличителни белези. Дали ще са отляти надписи/символи, или пък генератора (например) на единия ще е монтиран 2 см. у лево, няма значение. Та, по тези белези, човек, на който това му е работата, ще ти каже - тоя двг е 79 коня, а тоя е 87.

Извинявам се за офтопика, и приятна вечер на всички.
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
        Всяка една VAG-ина (трябва да) има в багажника, при резервната гума, стикер, 2 пъти по-голям от табелката на VIN-а, със всички интересуващи те данни.
        Залепен е там за да не се влияе от атмосферните условия, и да не му се случат ИНЦИДЕНТНИ увреждания
        Това ми е трета Vag -ина и знам за стикера, но и той е хартиен и при вода в багажника си отива отвсякъде.
        Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
          Представям на вниманието ви моя случай: преди 2 години купих от БГ, София, LR Discovery, но на новия талон, който получих от КАТ, пише LR DISKOVERY. Такъв модел не съществува. Обърнах внимание на служителката, която безапелационно отговори, че "така си го пишат". Интересно, какво ще обяснявам в чужбина, напр., ако тамошните КАТ-аджии са по-грамотни?
          И аз съм с "К", споко.

Коментар

Ето и отговора от КАТ. Докарай я на канала и ще оправиме нещата. Пускала се само една молба.
            Де да видим?
            LZ1GIB
            TOYOTA HZJ80,
            TOYOTA LC150

Коментар

Значи имат ной хау, разбирай, са яли вече от някой сопата.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivk0v Преглед на мнение
                Ето и отговора от КАТ. Докарай я на канала и ще оправиме нещата. Пускала се само една молба.
                Де да видим?
                Е аз какво казах още в началото?
                Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                .... С автомобила, големия и малкия талон, застраховка ГО и право тука в КАТ. Има каталози и се знае, че 1KZ е определени киловати.
                ..... Цялата процедура е около 30 лв.
                ....
                Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                Значи имат ной хау, разбирай, са яли вече от някой сопата.
                Хъм!? Кое от горното е ноу хау и кое е от сопата?
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Понеже и един познат има подобен "проблем" та ми е интересно ако си остави в талона грешната мощност какви последствия може да има от това?
                  неговия случай е обратния - колата е 110кв, но още при първата регистрация в КАТ София (колата е закупена нова от София) та още с първата регистрация в талона са вписани някакви 65-6кв.
                  I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                    Понеже и един познат има подобен "проблем" та ми е интересно ако си остави в талона грешната мощност какви последствия може да има от това?..........
                    .........
                    Никакви. В случая ще плаща по-малко!

Коментар

Не бях се загледал до сега и на моят талан е с "К". Но това не е най-големият проблем при регистрацията.Не знам поради каква причина е написано първоначална регистрация 01. 01 .1994г, при положение че на Италианският талон си пише 1998г.По вин код излиза 1995.Явно е произведено 1995 ......но кога е купено,няма как да е 94г.Та и аз се чудя дали си заслужава цялата заигравка по смяна на талона.Не съм първи случай в Ямбол така да се регистрира........
                      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от Михаил Преглед на мнение
                        И аз съм с "К", споко.
                        [QUOTE=jaxan;2126170]Не бях се загледал до сега и на моят талан е с "К"....QUOTE]

...
                        Хъм!? Кое от горното е ноу хау и кое е от сопата?
                        Горното, за което нямаме отговор е, че грешното записване на Land Rover DisKovery в талоните не е изолирано явление. Ноу-хау-то е, да бъдат коригирани БЕЗПЛАТНО за собствениците, които са съвестни платци. А относно "сопата" - това е в компетентността на шефовете на КАТ. Освен на писарите в канцелариите, това е и техен пропуск.

Коментар

Горното, за което нямаме отговор е, че грешното записване на Land Rover DisKovery в талоните не е изолирано явление. Ноу-хау-то е, да бъдат коригирани БЕЗПЛАТНО за собствениците, които са съвестни платци. А относно "сопата" - това е в компетентността на шефовете на КАТ. Освен на писарите в канцелариите, това е и техен пропуск.
                          Съгласен съм, обаче:

........... Второ. Всеки клиент се разписва на заявлението за вярно написани данни. .....
                          В системата има и грешно въведени марки и модели. Верно има и правилните, ама трябва веднага да се оправи. Що се отнася до БЕЗПЛАТНО-то. Наистина може и така да се реши, ама всичко се прави на "местна почва", пък е и по-трудно де. Като казвам по-трудно нямам предвид щото е безплатно, а това, че трябва да се рови по досието на автомобила. Изобщо технологично е по-трудно.
                          п.п.Ама пак общо взето стигаме до това, че трябва да се внимава под какво се разписва човек.

Коментар

Съгласен съм, обаче:

В системата има и грешно въведени марки и модели. Верно има и правилните, ама трябва веднага да се оправи. Що се отнася до БЕЗПЛАТНО-то. Наистина може и така да се реши, ама всичко се прави на "местна почва", пък е и по-трудно де. Като казвам по-трудно нямам предвид щото е безплатно, а това, че трябва да се рови по досието на автомобила. Изобщо технологично е по-трудно.
                            п.п.Ама пак общо взето стигаме до това, че трябва да се внимава под какво се разписва човек.
                            Ще повторя за неразбралите:като ми подадоха новите талони веднага ги проверих и забелязах грешката, направих бележка на служителката, но отговорът й беше "така ги пишеме!". Вероятно грешката, веднъж направена, се приема за правило. Но това не е оправдание!

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                              Не бях се загледал до сега и на моят талан е с "К". Но това не е най-големият проблем при регистрацията.Не знам поради каква причина е написано първоначална регистрация 01. 01 .1994г, при положение че на Италианският талон си пише 1998г.По вин код излиза 1995.Явно е произведено 1995 ......но кога е купено,няма как да е 94г.Та и аз се чудя дали си заслужава цялата заигравка по смяна на талона.Не съм първи случай в Ямбол така да се регистрира........
                              Годината по вин код е година на модела, а производството започва от средата на предната година. Така че е нормално по вин да е 1995, а да е произведена 1994 г. При мен и на двете ми коли е така

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                                Моят по VIN е произведен 1995, но първата регистрация е 10.1994 г. Застрахователите и общината гледат датата на първа регистрация за да определят премиите по ГО и КАСКО и размера на местния данък, също и точното изписване на марка и модел, цвят и др.
                                Грешката в талона се мултиплицира по веригата. Не дай си боже се стигне до кражба на МПС и иди доказвай, че колата не е сив металик (като я видял митничаря в тъмното), а капучино металик, както е излезнала от завода. Имах такава кола, затова давам този пример. Колата я купих нова от официален вносител, грешния цвят цъфна още в договора за продажба и така си вървя до договора, с който аз продадох колата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X