Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов талон на колата поради грешно въведени параметри.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов талон на колата поради грешно въведени параметри.

Виж сега, как пак мислим не правилно. Ти ли си виновен за написаното в талона? Защо винаги мислим като овце длъжни на вълците?

Отиваш в КАТ в деловодството с една написана жалба за объркан по тяхна вина талон и с искане за възстановяване на надвзетите ти до момента данъци което доказваш с документите от данъчното, документите от официалния вносител и копие от евротабелката на автомобила. Допълваш, че очакваш отговор в законно установения ред и липсата на такъв ще предизвика искане на по горна инстанция, и това с копие до Министерството отговарящо за КАТ с обратна разписка. Задължително вземаш входящ номер от КАТ, ако ти откажат отиваш с нотариус следващият път да потвърди после отказа. След това е лесно. все ще се споразумеете...
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
      Е как да не може? В талона пише номер на двигател (при промяна на данните се прави сверка на номер рама и двигател). Отделно двигателите си имат ТИП (в случая 1KZ).
      Купувам си Тойота регистрирана в КАТ Каспичан. Сменям и двигателя с такъв от Нисан. Отивам в Технотест и ми го одобряват. Отивам в КАТ Каспичан и ми сменят номера на двигателя в талона като записват и новата мощност на автомобила установена в Технотест. После я продавам в Долно Нанагорнище. Новият собственик след регистрацията отива отново в КАТ Долно Нанагорнище и казва "Ето това е Тойота. Нейния двигател е 50к.с. а тук сте объркали и сте написали 200к.с.". Чичкото на канала търка очилата и гледа номера. Нормално отговаря на това, което пише в талона. И какво установява? Че номера на двигателя отговаря на този записан в талона.
      Нямам под ръка в момента голям талон, да видя дали пише тип на двигателя. Ако пише съм съгласен, че е нормално да се мине без Технотест.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Всеки двг, преди серийния номер, има код - моделна серия В, кубатура 20, мощност В. Получаваме код "В20В", от който "чичката" на канала разбира, че това е Хонда CR-V JDM, 2000 сс, 128 коня.

п.п. Това важи за всяка марка кола.
        п.п.п. Ако кода и номера не отговарят на представената кола, или отговарят, но има интервенции (повярвай ми всеки чичка ще го разбере), тогава се започва една процедура, през която на никого не пожелавам да мине.
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Като се прибера ще видя серийния номер на стария ми OM617 и ако в него има типа на двигателя ще се съглася с теб. Но защо имам странното чувство, че съм виждал сериен номер на двигател само от цифри.
          На ВАЗ 2101, да речем, някой знае ли какво им пише на серийния номер на двигателя?

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
            Виж сега, как пак мислим не правилно.
            ...
            Чакай малко бе Джамбазов. В какъв филм вкарваш човека? К'ви жалби к'ви 5 лева? Не винаги в талона записват типа на двигателя. Това първо. Второ. Всеки клиент се разписва на заявлението за вярно написани данни. Та вместо да си вгорчава живота може спокойно да си реши проблема. На всичко отгоре процедурата отнема има няма час време.
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              Купувам си Тойота регистрирана в КАТ Каспичан. ....
              Няма такава хипотеза и не може да има.
              Пропускаш нещо:
              Никакъв Технотест. ...
              п.п.Стига с тоя Технотест. Пришки на пръстите ми излязоха да пиша, че те издават протоколи за възстановяване на определени автомобили.
              А и пак казвам по кода на двигателя се определя мощността, не по друго.

Коментар

Спомените ми са отпреди 15 г., но май на двг на ВАЗ е набито точно това -
                2101
                ######
                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

За техническа грешка /печатна/ талона се сменя за сметка на КАТ, ако видиш грешката при получаване... Мине ли денят, плащаш си за нов талон като поп... Пиша от личен опит! Затова гледайте по 3 пъти при получаване на документите - при мен една сгрешена цифра на рама ми коства ходене до другия край на БГ /Шумен/, нов талон и после връщане на ремаркето пак до Шумен...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Няма такава хипотеза и не може да има.
                    Каква хипотеза? За Каспичан ли? Майтап беше. Варна например.

Никакъв Технотест.
                    ... п.п.Стига с тоя Технотест. Пришки на пръстите ми излязоха да пиша, че те издават протоколи за възстановяване на определени автомобили.
                    Не знам какво разбираш по протоколи за възстановяване, но дейността на Технотест е доста по-широка и определено излиза извън това определение, като едно от нещата е
                    ТЕХНОТЕСТ е нотифицирана техническа служба (Е34/В) на Република България по следните Правила на ИКЕ на ООН, регламентиращи единните предписания за типово одобрение на ППС или техни компоненти
                    ...
                    Преустроено ППС
                    ...
                    Възстановено ППС
                    ...
                    Индивидуално одобряване на ППС
                    ...
                    Екология и безопасност на движението
                    ...
                    ...
                    Определяне на разход на гориво

Коментар

Да не са им върнали на технотеста лиценза?
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Чакай малко бе Джамбазов. В какъв филм вкарваш човека? К'ви жалби к'ви 5 лева? Не винаги в талона записват типа на двигателя. Това първо. Второ. Всеки клиент се разписва на заявлението за вярно написани данни. Та вместо да си вгорчава живота може спокойно да си реши проблема. На всичко отгоре процедурата отнема има няма час време.
                        Клиента се разписва на вярно попълнени данни като адрес, лична карта и т.н. Клиента няма как да знае колко катъра му е кочината. Ако ми се случи ги гоня до дупка.
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

... Ако ми се случи ги гоня до дупка.
                          да не вземеш да се самозапалиш пред КАТ за един талон
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

При мен е сгрешен точно модела на двигателя. Записан е 12L, което отговаря на търговско наименование 200 Tdi, а всъщност е 21L, който е един от няколкото модификации на 300 Tdi. И двата двигателя са дизел с еднаква мощност, не смятам да се занимавам, но при евентуална продажба и последващо ходене в КАТ за нов талон може да настане смут.
                            По - интересното е че като регистрирах фоксщайгена взеха номера на двигателя от една хартиена лепенка на капака на ангренажния ремък - AVF....... Интересно ако тази лепенка беше отлепена какво щеше да последва.
                            Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                              Каква хипотеза? За Каспичан ли? Майтап беше. Варна например.
                              ...
                              Не знам какво разбираш по протоколи за възстановяване, но дейността на Технотест е доста по-широка и определено излиза извън това определение, като едно от нещата е
                              И за Варна НЕ става. Вземи се обади на Технотест и поискай да ти издадат "Протокол за преустройство" или "Индивидуално одобрение" примерно.
                              Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Търтьо! Аз лично не знам да се е случило това.
                              Клиента се разписва на вярно попълнени данни като адрес, лична карта и т.н. Клиента няма как да знае колко катъра му е кочината. Ако ми се случи ги гоня до дупка.
                              И к'во викаш? Купуваш си чушки, ама ти дават краставици. Все зелено и все зеленчук. Та клиента (еле питащия тук) мисля е съвсем наясно какво придобива. Ма всеки от своята камбанария разсъждава де. Това дето предлагаш може и да проработи, ама по-вероятно е да приключи с доста похабени нерви и решение това дето писах по-рано.
                              Първоначално публикуван от Михаил Преглед на мнение
                              ....... Интересно ако тази лепенка беше отлепена какво щеше да последва.
                              Търкане на номера (или почистване) докато не започне да се чете. Това на мястото където е набит на блока. Имай предвид, че клиента трябва да представи автомобила подготвен за идентификация. Това по наредба.

п.п. Повече глупости не ми се пишат. Който както намери за добре.
                              Поздрави.
                              Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 07-03-13, 13:22. Причина: отговор

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Ей тук отиваш и търсиш какви сертификати има: http://www.nab-bas.bg/bg/searchaccreditation

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X