Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов талон на колата поради грешно въведени параметри.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов талон на колата поради грешно въведени параметри.

Загледах се в големия талон на старото ми ТЛК80. Оказа се че още при първа регистрация от предишния собственик е въведена грешно мощноста на двигателя, вместо ~98 KW за 1HZ пише 123 KW, което ми качва доста дължимия местен данък.
    Някой правил ли опит да промени параметрите на талона в КАТ. Каква е процедурата? И по-важното е дали си заслужава, защото ако може да се направи с едно заверено от представител на производителя писмо с техническите параметри по VIN номер на колата става, но ако трябва да се минава технотест и тем подобни просто не си струва нервите.
    Ще се радвам ако някой сподели информация.
    LZ1GIB
    TOYOTA HZJ80,
    TOYOTA LC150

От: Нов талон на колата поради грешно въведени параметри.

Сигурно ще трябва Технотест, първо защото е единствения сертифициран орган в България и второ, защото по VIN ще ти дадат информация за заводски монтирания двигател, но как ще докажеш, че не е сменян на някакъв етап от съществуването на автомобила. Все пак най-добре е да питаш в КАТ.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Някаква справка за мощността на двигателя се прави при официалния вносител от Вас, която струва някакви пари. С документа, който Ви дадат отивате в КАТ и се променя. Но питайте първо в КАТ.

Коментар

Ако не ти е належащо, не се занимавай , че колко главоболия ще си отвориш ти е бедна фантазията .

Коментар

Е да ама влиза в дебелия данък. Аз бих се занимавал. Нов талон и толкоз.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            Е да ама влиза в дебелия данък. Аз бих се занимавал. Нов талон и толкоз.
            Въпрос на аритметика: Колко ще спести от намален данък - Колко ще струва промяната
            Ние не сме неутрални!

Коментар

На мен ми искаха Технотест. Това и направих. В КАТ обаче не си извадих нов талон, защото ми се стори излишно. Просто представих протокола от Технотест в данъчното и си платих данък за реалната мощност, а не този по талон.
              Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
              Opel Frontera V6

Коментар

Грешката е тяхна. Мощност се вади по каталог. Технотест доколкото знам е ако има промяна по конструкцията.

Коментар

То ясно, че е тяхна. Още повече колата е купена нова в България от първия собственик. Викам ще ви донеса бележка от дилъра, че е толкова коне. Катаджията обаче непреклонен. Техностест и тва е. Та така.
                  Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
                  Opel Frontera V6

Коментар

Първоначално публикуван от Ivk0v Преглед на мнение
                    ...,
                    Ще се радвам ако някой сподели информация.
                    Никакъв Технотест. С автомобила, големия и малкия талон, застраховка ГО и право тука в КАТ. Има каталози и се знае, че 1KZ е определени киловати.
                    Обади се да ти обясня по-подробно, ако искаш. Цялата процедура е около 30 лв.
                    п.п.Стига с тоя Технотест. Пришки на пръстите ми излязоха да пиша, че те издават протоколи за възстановяване на определени автомобили.
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                      Сигурно ще трябва Технотест, първо защото е единствения сертифициран орган в България и второ, защото по VIN ще ти дадат информация за заводски монтирания двигател, но как ще докажеш, че не е сменян на някакъв етап от съществуването на автомобила. Все пак най-добре е да питаш в КАТ.
                      Няма нужда от Технотест в този случай.Ако в КАТ се съмняват за сменен двигател,при една проверка на каналите на номера му,ще разберат сменяван ли е или не.Поздрави.

Коментар

И как от номера му ще разберат дали е сменян?
                        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Данъкът над 110кВ е кажи-речи двоен... Определено си заслужава да се корегира талона!
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз като си регистрирах джипката, в стария талон пишеше Бензин, а тя е Дизел. Когато стигнах до Канала, за сверяване на номерата на Рама и двигател, казах на проверяващия, че има грешка. Той си записа номера на двигателя, видя че е еднакъв с този в талона. После влезна в една стаичка, вероятно да си направи справка. След малко излезна, поправи си протокола и ме пусна нататък.

И аз се притеснявах да не ме прати на технотест.

Мисля, че за мощността трябва да е същото. Те си имат някакви каталози с данни.
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                              И как от номера му ще разберат дали е сменян?
                              Е как да не може? В талона пише номер на двигател (при промяна на данните се прави сверка на номер рама и двигател). Отделно двигателите си имат ТИП (в случая 1KZ).
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X