Искам да попитам при купуване на кола регистрирана на инвалид какви проблеми може да имам при регистрирането и в кат.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Купуване на кола регистрирана на инвалид
Свий
X
-
От: Купуване на кола регистрирана на инвалид
Да така е за съжаление голямо разкатаване е!Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнениеА ако инвалида почине ,става дълга и широка трябва да събирам наследниците за да ми го прехварлят.Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
"Mud Angels" Stara Zagora
Коментар
-
Ако инвалида е жив и колата е регистрирана преди 2007 (демек са минали 5 год. от регистрацията и не се дължи мито (па не бяхме в ЕС и се внасяше с митническа декларация)) продажбата е както с всеки друг автомобил. Отивате при нотариус заедно със съпруга или съпругата на собственика. При нотариуса ще ви трябва и декларация от данъчното. Тази декларация трябва да е подадена от собственика при придобиването на автомобила (нищо, че не плаща данък). Ама това с декларацията си зависи от нотариуса де. Та си питайте нотариус предварително.Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнениеИскам да попитам при купуване на кола регистрирана на инвалид какви проблеми може да имам при регистрирането и в кат.
Ако инвалида е починал трябва да продават наследниците (ама всичките дето ги пише в удостоверението за наследници (при това заверено с до 6 месеца назад)). Тогава пак ви трябва документа от данъчното, както и удостоверението за наследници. При всички случаи ви трябва застрахователна оценка, талона или талоните (ако са от новият образец) и застраховката "Гражданска отговорност".Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Хайде сега и от мен една дилема:Заглеждам една джипка в района по снимки що годе читава в неделя ще я видя и на живо.Та в обявата е написано,че е на инвалид.Преди малко говорих с продавача,който ми каза,че НЕ е първият копувач,който я е закупил от въпросния собственик.Един вид ако я взема аз ставам поредния копувач по веригата.Каза ми,че талоните са в него,нямал връзка със собственика.Имам доста познати който карат колите си по този начин,без прехвърляния,но не това е моята цел.Лично аз предпочитам прехвърляне.Питането ми е има ли начин да стигна до реалния собственик и ако закупя въпросния автомобил преди да намеря човека и да го прехвърлим,той(собственика) ще има ли основания да търси от мен погасявания на задължения като актове и др. наказателни такси,направени от предишните притежатели?За да живееш в самота трябва да си животно... или бог.
Коментар
-
Пич! Ти прочете ли предишния пост? Кое от него (ако си го прочел де) не ти е ясно?Първоначално публикуван от XaHKy5paT Преглед на мнениеХайде сега и от мен една дилема:...Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
Коментар
-
Колата която искам да си закупя ще ми е първа и има неща който не разбирам.След като питам значи има нещо което не съм схванал и да прочел съм предния коментар.А ти прочете ли моето питане?Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнениеПич! Ти прочете ли предишния пост? Кое от него (ако си го прочел де) не ти е ясно?
Питането ми е има ли начин да стигна до реалния собственик и ако закупя въпросния автомобил преди да намеря човека и да го прехвърлим,той(собственика) ще има ли основания да търси от мен погасявания на задължения като актове и др. наказателни такси,направени от предишните притежатели?
Може да не съм се изразил правилно и от там да не идва разбирането.Ако Инвалида е продал колата с пълномощно на лицето "А" а то след това на лицето "Б" от което аз копувам автомобила.За периода в който е седял в лицата "А" и "Б" ако има натрупани глоби и нарушения,собственикът/инвалида/ има ли основания да търси погасяванията от мен?За да живееш в самота трябва да си животно... или бог.
Коментар
-
Със сигурност съм прочел какво питаш! Собственика можеш да намериш най-вероятно на адреса от талона. Това какви претенции може да има или има си го питай него.Първоначално публикуван от XaHKy5paT Преглед на мнение....След като питам значи има нещо което не съм схванал и да прочел съм предния коментар.А ти прочете ли моето питане?
Относно действията по прехвърлянето (демек механизма) съм го описал по-горе.
И го давай по-спокойно. В живота има доста други неща заслужаващи нерви.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
Коментар
-
Аз не съм нервен.Точно обратното дори,доста жизнерадостен и щастлив съм.Извинявам се ако си останал с погрешни впечатления.Явно проблема е в мен,а именно в това,че не съм се родил научен.Остани със здраве,ще продължа да използвам форума само за информация.За да живееш в самота трябва да си животно... или бог.
Коментар
-
Ако не си разбрал, в този форум си помагаме взаимно. Който с каквото може. Тоест не е лошо и ти да дадеш нещо, не само да получаваш.Първоначално публикуван от XaHKy5paT Преглед на мнение.......,ще продължа да използвам форума само за информация.
Бъди жив и здрав, и все така жизнерадостен.
Поздрави.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар