Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трябва ли ми винетка за този участък от пътя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трябва ли ми винетка за този участък от пътя?

Става дума за следното. Искам една кола да я закарам до дядо Владо без да й слагам винетка. По принцип има обходен маршрут: Обеля - Мрамор - Житен - Голяновци - Костинброд, за който всичко е ясно - там пътищата са общински и не се иска винетка.
    Мен ме интересува отсечката Булевард Сливница - 8/Е80 - разклона Пролеша/Костинброд.
    Първокласният път 8/Е80 е част от републиканската пътна мрежа - в това спор няма.
    В закона, обаче, е записано следното:
    Забележка. Такса за ползване на пътна инфраструктура (винетна такса) не се заплаща за всички участъци от републиканските пътища, попадащи в границите на урбанизираните територии, трайно обозначени със знаци Д11 и Д12, а също така за обходните и околовръстните пътища.
    Минавал съм многократно по този маршрут. Там липсва какъвто и да е знак: Д25 "За използването на пътя се изисква платена винетна такса". Също така липсват знаци Д11 "Начало на населено място" и Д12 "Край на населеното място"
    Т.е. Ако мина по този път аз реално не напускам София (няма знак Д12), няма индикация за изискване на винетка (знак Д25). Също така в обратна посока няма знак Д11 (Начало на град София).

Ако някой е видял там една от 3-те знака Д11, Д12 или Д25, нека да ми каже къде се намират точно, защото все пак не е изключено да съм ги проспал.
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

От: Трябва ли ми винетка за този участък от пътя?

Знака за натам е откраднат отдавна. За насам си стои. Познай защо не го поставят отново.

Коментар

Димата караше през Божурище и излизаше почти на Ситроен. След това 100 м страх и завиваше. На връщане гледаш от моста каква е ситуацията и след това слизаш. Аз го пътувах от Банкя по черно до Хераково, Пролеша, Костинброд.
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

До Волуяк-без,после в#2ти казаха.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

През другия вход на Костинброд май нямаше минетка
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Доколкото знам, ако минеш по "Ломско шосе", не трябва винетка.
            Имах случай, когато ми поискаха такава на светофара пред "М..ро" - идвах от запад/откъм Костинброд/ , с обосновката, че е международен път и ако нямам винетка би трябвало да мина през Божурище - населеното място.
            Говорих по въпроса и с дядо Владо - явно "органите" практикуват там.
            Иначе, табела София - край на населеното място/разбирай винетка / до отбивката за Костинброд/Пролеша - няма.
            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
            ... turn on your A/С !

Коментар

Че то толкова ли поскъпнаха дневните винетки
              The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                Че то толкова ли поскъпнаха дневните винетки
                То и такива ли има??
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Искам една кола да я закарам до дядо Владо
                  ...дневните винетки
                  за коли дневни няма - от автобусокамион нагоре има дневни само

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    То и такива ли има??
                    Няма ли? По мое време имаше. Ама от години взимам годишна

п.п. Е седмичната е 10 лв? Това голям проблем ли е, при цена на дизела 2.66 и повече...
                    Последно редактирано от Вива ViRuS4eto; 07-05-12, 14:35. Причина: п.п.

Коментар

Десет кинта са си 10/1,68 Мариана радлер литровки бе. Което си е бая цоцане

Коментар

Десет кинта са си 10/1,68 Мариана радлер литровки бе. Което си е бая цоцане
                        Верно, съгласих се

Коментар

То и такива ли има??
                          Има, ама за камиони. Нали знаеш, че колежката си играе само с големи... работи!
                          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

От Волуяк до Костинброд си е с винетка отвсякъде. Път номер 81 си е част от републиканската пътна мрежа, а и има табелки за начало и край на населено място.
                            Ясно, разбрах! Органите много го обичат това място. Значи ще си мина (когато му дойде времето) по общинските пътища през Мрамор и Голяновци. 8 километра повече, което е по-малко от литър бензин и е определено по-малко от 7 дневна винетка, че после ще ми трябва и 2-ра да си взема колата
                            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Re: Трябва ли ми винетка за този участък от пътя?

На края на Волуяк табелата за винетка е замазана с бяла боя и няма да е много лесно да те глобят. От Костинброд до Волуяк табелата стои.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X