Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво става с пазара на стари коли?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво става с пазара на стари коли?

Даже не съм и преглеждал обявите, защото не продавам и не търся, но цяла година всичко се движеше в тесни граници, а сега изведнъж се промени и ми стана любопитно дали няма някаква обща промяна в пазара.

Коментар

Бе, имам една идея, но май е твърде рационална, за да е вярна.
      Колкото по-нови са джиповете - толкова по не се джипове, и това вече е повод за поскъпване на здравите стари. Но пък предполага осъзнато търсене, а дали го има - нямам представа.

Коментар

Твойта идея е реалност в Калифорния-преди 15 години средната вьзраст на кола е била около 5 годинки,в момента е около 10 и не им се занимава на хората с технологични чудесии.Тия които имат пари пьк не им дреме ма те не водят статистиката,като бройка са малко.Не им дреме на тия дето си купуват нова С класа,но статистически те я дьржат около 2.5 години и минават на друга,не ги бьрка колко проблеми прави колата ако е в гаранция.Излезе ли от там обаче и вьрви ли без да ти трови нервите.......дрьж се за нея,че в тия години не се знае какьв грездей са натикали в следващия модел.И от там скача цената на доброто изпитано старо на около десетина години с добра подрьжка и на нормални километри.

Средния в списька след 4 години каране и 100 000 километра си е загубил цената с около 5-10 %,с нови гуми и добрачджанта е около 20% по-скьп от това което аз платих преди време и то ако го дам,а аз не сьм изчаткал толкова и оп,право у статистиката.Един койл,едно упльтнение на серво помпата,едно копче на панела на климатика и един регулатор на заден прозорец,другото само каране и нормална подрьжка.Е как да го дам друг да му се радва,карам до откат
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

През февруари, 2009 купих моето Диско1 (1995) 300 TDI от Холандия за 2600 евро. Днес цената му там е същата. През миналата година са абонирах за услугата с цената тук. Към есента и зимата цената спадна до около 3500 лв (от около 4800 ), а сега гледам, че пак се е върнала на тези нива - 4800 - 5000 лв. От тези факти мога да направя два извода:
          1. Пазарът в България не се отличава съществено от този в Холандия
          2. Дадената марка и модел има стабилна във времето цена
          Анализа оставям на вас.
          00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Колкото по-нови са джиповете - толкова по не се джипове
            Взе ми думите от устата.
            Впрочем, това съм го казал доста отдавна - все по-закръглени и по-гадни.
            Днес видях пробен ловешки пикап. Има добра визия и се надявам, че и технически да е издържан. Абе, постепенно отиваме към покупка на нови, ама това гадно гориво...По-точно гадни приходи!
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Хе, сега да не кажете, че цените са започнали да се определят от реалната потребителска полезност на вещта? Иначе казано - че разумът се завръща при хората?
              То хубаво, ама се страхувам че е въпрос само на обедняване, и значи ние не сме прави.

Коментар

Aз пък отдавна не вярвам на каквито и да било статистики, анализи и прогнози. Манипулация, за да изкарат някой лев.

Коментар

Ама в случая статистиката е работа на нашите хора, не на търговците ... Значи ако не е от много малко точки - ще е вярна.

Коментар

Тя статистиката е винаги вярна.
                    Виж изводите от нея, не.

99.9998% от хората яли краставици през 1921г. са мъртви. Ерго, краставиците са смъртоносни.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Тази статистика според мен не е много вярна.

Тя дава представа за обявените цени, а не за цените при които има реално сключени сделки.
                      А има хора, които си изчисляват и разхода за гориво и го включват в исканата/обявената цена :-)

Така например гледах един Опел Омега 1988 година му искаха 5000 лв (постепенно свалиха цената до 3500 лв. ).
                      При цени на такива опели от 500-600 лв до към 1500 лв (средно), но при една такава цена статистиката отива по дяволите.
                      Още повече ако продавача не си подновява постоянно обявата, а я пуска през 2-3 месеца може да се получи така, че на даден модел и марка цената да се покачи !

Другото, което съм забелязал, че цените на 4х4 (имам предвид машините с висока проходимост) машините има леко повишаване късна есен и през зимата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X