Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво става с пазара на стари коли?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво става с пазара на стари коли?

Абонирах се в известен сайт за коли на старо преди близо година и половина и тихо и кротко получавах извадка за цената на случайно избран много стар модел джип. За една година средно цената беше постоянна като варираше +/- 10-20%. Леко ме учудваше, че не спада средната стойност с времето. Обаче силно се учудих, че след нова година започна ръст, който стигна до почти 100%?!

Забелязали ли сте дали тази тенденция е при всички, или е някакво изключение? Ако всички скачат - защо?

От: Какво става с пазара на стари коли?

Аз съм направил същото с избран модел лека кола. Цената си пада с бавни, но сигурни темпове.

Коментар

Да не би да отиват към категорията ретро? Там цените се определят от други фактори а не само от години и състояние.

Коментар

Паджеровод,изплюй камъчето.Кажи марката и модела

Коментар

Дали не е Ленд Ровър първа серия...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ее Моето си Паджеро 1 - 1988г.
            Няма как да става по-ценно, пък и ретро стойност няма.
            Просто ми стана любопитно дали има всеобщо поскъпване, защото не следя другите цени.
            Значи е някакъв изолиран случай, явно...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              не спада средната стойност с времето. Обаче силно се учудих, че след нова година започна ръст, който стигна до почти 100%?!
              Доказан боец...при това вече не се произвежда....
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Хубаво е да видиш какъв е общият брой на предлаганите точно този модел и година, за да е представителна извадката. Според мен са 4-5, затова разликата в цената е осезаем. Но като цяло ми прави впечатление, въпреки всеобщата криза, че цената на джиповете си е една и съща, аз ги следя от около 7-8 месеца, няколко марки, и определено спада е минимален, ако изобщо го има.
                Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
                Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
                Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
                Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Спад в цените направо няма. Но и предлагането е доста ограничено, поне за тези, които следя.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                    Ее Моето си Паджеро 1 - 1988г. ...
                    Нека кажат колегите-възродители, но кола след 25 г. се води нововремец /youngtimer/ май това е причината?

Повече от половин година съм в Харманли, когато човек минава покрай града ще си помисли, че тук е меката на колите втора употреба, нищо подобно, цените са на 130%

мин. спрямо тези по обявите. Едни ръжди се лъскат и преместват от един салон в друг. Преди 4 години си бях харесал една навара с пед. волан, беше я обявил за 22 000,

казвам му, дай да се пазарим за 13 и да те отървавам. НЕ аз за нея клиенти имам! Сега цената на табела и е 9500. Единият ми пасат беше обявен за 3600, стиснахме си

ръцете на 2000. Какво пише и на какви пари се извършват сделките са различни неща.Свят широк, хора всякакви.
                    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Има две възможности.
                      1. Кризата си отива, иде стопански разцвет. Как мислите, че би изглеждала отиващата си криза от България?
                      Мислите, че някой ще каже: Край - кризата свърши!
                      Нищо подобно!

Всеки ще се таи и мушморочи, а тайничко ще си мисли:
                      Абе криза, криза, ама аз успях да се измъкна.
                      И ще се оплаква...
                      И така, докато в един момент забележи, че всички около него са "като него" .

2-ра възможност: Кризата така се е задълбочила, че всеки търси не търговия, а " един-единствен удар" - онли!
                      Пък после да става каквот' ще!!!
                      И затова вдига цените, без ограничения - зер, ако се намери шаран да му оправи бакиите от раз.

А миналата година из Европа шестваше така наречената "виенска пролет".
                      Оптимистично обявиха: "Край на кризата", от двумесечни наблюдения, та после го ядоха двоен !
                      Доколкото в нашите земи тези вълнови явления пристигат с година закъснение, може и такава да е работата.
                      Последно редактирано от Nik Nikolov; 16-04-12, 20:13.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Пазара на коли в БГ е със затихващи функции.
                        Преди години, малко преди да обявят кризата, на пазара на стари коли имаше тотално пренасищане...
                        Куцо и сакато докарваха и трупаха бройки с надеждата за бъдещи печалби, но уви и това не стана.
                        Последните модни напъни бяха с десните волани, но и там нещата заспаха тотално..Паунда скочи, горивата скочиха, а клиентите в БГ обедняха тотално!

Практически в момента от година и повече няма никаква свежа захранка...никой не вкарва, а за добро и качествено - още по трудно.
                        Старите играчи вече излязоха от бизнеса, като оставиха наличната скрап на множество разпръснати точки, които се менят периодично, за да се прави асоциация у клиентите, че има новодошли екземпляри.
                        Наличните коли, които ежедневно се амортизират и трошат по дупките и кратерите се поддържат само в краен случай и много рядко за профилактика.Всичко това с цел икономии и липса на достатъчно средства.
                        Тенденциите са в посока на изключително трудно намиране на качествени екземпляри, които не са шир потреба.Там цената е логично да е висока.
                        Вече и в Европа цените са високи, особено за доказаните и качествени екземпляри.
                        СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                          никой не вкарва
                          Зависи. Повечето хора не вкарват. Има и такива, които си продават редовно. Внасянето не е както преди, но го има. Хората станаха дребнави, искат всичко да е като хората. Все едно си купуват нова кола-ами няма как да стане. Това е положението. Търговците се стремят (мога да кажа-стремим) всичко да е като хората, да няма забележки. Просто работите са по-сложни от преди. И да-търсенето е по-малко, продажбите са по-малко. Стискаме зъби и толкова Всички чакаме пазара да се раздвижи, не само при колите.
                          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                          08седем9010З60
                          MAKE RALLY NOT WAR
                          Confidence in Motion

Коментар

Когато оборотите вървят надолу,цените на единица изделие тръгват нагоре.Просто икономическа логика.Все отнякъде трябва да се покриват разходите.А иначе платформите още вървят.Рядко ,но ги има.
                            Сега модата е от Италия двигателя в щайги и тук се сглобява.

Коментар

Първоначално публикуван от jasonsmith Преглед на мнение
                              Хубаво е да видиш какъв е общият брой на предлаганите точно този модел и година, за да е представителна извадката. Според мен са 4-5, затова разликата в цената е осезаем. ..
                              Според мен това е причината. В момента в мобиле има 5 обяви за Паджеро '88г, ако на две цените са по-високи и статистиката отива на кино. А при тези автомобили едни нови гуми или лебедка могат да удвоят цената. Аз нямам впечатление цените да се повишават, само с продажбите е трудно. На практика, ако искаш да продадеш нещо, цената е тази, която дава евентуалния купувач, ако въобще се появи такъв.
                              По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X