Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ако вече си събрал парите за нова кола...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ако вече си събрал парите за нова кола...

Мое мнение - до няколко години пазара на нови автомобили у нас ще се разшири драстично, спрямо този на втората употреба, просто производствените разходи намаляват, българските доходи растат и т.н.

Ако примерно ти вече си събрал парите за първоначална вноска, а лизинговите къщи те ласкаят с условия, какво би те насочило към определена марка и модел нов автомобил?

Не говоря за джипките, там всички сме извратени по своему и индивидуалисти, става въпрос за скучния семеен автомобил, с който возиш домочадието и пазаруваш от Метро.

Въпроса ми има връзка с темата за радиото, по-скоро с нормален и доколкото е възможен почтен начин на реклама...

Простичко казано, какво те насочва да избереш еди кой си нов автомобил?

До: Ако вече си събрал парите за нова кола...

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение

Простичко казано, какво те насочва да избереш еди кой си нов автомобил?
    Пристрастието...

Коментар

1. Лизингови условия
      2. Гаранционни условия
      3. Сервизна мрежа. До сега си правех всичко сам, но щом минавам на нова се предполага, че ще се цивилизовам
      4. Възможност за "Buy back"
      .
      .
      n. Марка и модел

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        1. Лизингови условия
        2. Гаранционни условия
        3. Сервизна мрежа. До сега си правех всичко сам, но щом минавам на нова се предполага, че ще се цивилизовам
        .
        .
        n. Марка и модел
        Според мен, много реалистично виждане...
        Има и още един фактор - жената, коята била видяла новата кола на съседката и тя била страшна и т.н....

Някой правил ли си е труда да изброи колко марки нови автомобили се продават в България? И всяка марка си има поне 5 модела семейни возила... към това ако се добавят и броя на лизинговите къщи, ситуацията става сложна..

Паджеровод, ако има рубрика, която примерно интервюира клиенти на сервиза на дадена марка на изхода на сервиза, след като са ползвали гаранционен сервиз, ще те интересува ли какво ще кажат, при положение че информацията гарантирано ще бъде нецензурирана?

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Паджеровод, ако има рубрика, която примерно интервюира клиенти на сервиза на дадена марка на изхода на сервиза, след като са ползвали гаранционен сервиз, ще те интересува ли какво ще кажат, при положение че информацията гарантирано ще бъде нецензурирана?
          Разбирам накъде биеш. Да, ще ме интересува и няма как да не е от определящо значение в избора ми. Все пак това е един от начините да разбера как стоят нещата по т.2 и 3 от горните. За съжаление не знам колко време ще може да се разчита на тази информация, защото по-скоро рано, отколкото късно ще се превърне в една обикновена рекламна рубрика. И това няма да е цензура, а обикновени пазарни отношения - ти на мене, аз на тебе. Нали всеки трябва да папка!

Коментар

Това не е по темата, ама тая буболечка дето лази ,някой ден ще успея да си счупя монитора заради нея, да му се не види!
            "Do not correct a fool, for he will hate you;
            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Ако е за нов автомобил ги подреждам така:

1) Функционалност
              2) Здравина/безпроблемност (Parkers.co.uk му викат Reliability )
              3) Екстериор, интериор, комфорт
              4) Цена - с уговорката, че цената е лимитоопределящ първи фактор (т.е. до представителството на Майбах няма и да ходя)
              5) Лизингови и др. продажни условия
              6) Марка - ако вече не е останал само един избор

Разбира се за втора употреба леко се изменя положението

Коментар

Сега всички кочини са еднакви. Така че ако името или цвета не са особено гнусни ми е все тая. Ще обиколя гаранционните сервизи, и ще питам лентяите кое виждат най-рядко. Те таквоа едно и да ми изкарат, че и тях не ща да виждам.
                Никакъв голф марка рено не ме докарва до девически трепет, така че щом парите не са проблем, не ща да знам и къде му е мотора, камо ли какъв е. Само да има радио, без него верно побеснявам. Мразя да слушам собствените си мисли.
                Да строиш джипове е кеф. Да смениш свещите на таксито - за мене е непосилен труд. Че не го и мога.

Коментар

Мда .Практичните хора си купуват коли за да ги карат,не да им сменят свещите.
                  Ти представяш ли си ,че тия западняци ,сън не ги лови в дните ,когато колата излиза от гаранция.Като се замисля не само западняците.
                  B+

Коментар

Именно. При положение че разликите в свойствата са в рамките на грешката, или там на правилността на поддръжката, няколко процента, естествено е все едно на коя кантора се приписва. Един и същи Аутокад ги е правил всичките. Единственото на което мога да обърна внимание е адекватността на сервиза. Щото вече всички са и буклуци, вече няма нечупещи се. Уж разликите по марки вече е въпрос само на религия. Не на техническа обосновка.
                    Душа все едно няма никоя. Това да не е ръждив очукан джип ...

Коментар

Мда, жената ще е основния фактор. Дава й се филтриран списък с финалисти и тя да я избира. За съставянето на списъка основно ще са паричните условия - цена на самата кола, гаранция, цена на ТО-то (500лв за масло и накладки няма дам!), buy-back-а и т.н. Наистина от техническа гледна точка общо взето са еднакви, така че май проумявам защо по "белия" свят обръщат особено внимание на отношението и на работата на дилъра.

P.S.
                      Идеята за безпристрастна оценка е хубава, но май само на теория. На практика винаги ще го има червейчето, че някой е дал нещо на някой, за да се напише/каже нещо. Затова пък се появиха Интернет форумите...

Коментар

Първоначално публикуван от Краси К Преглед на мнение
                        ...цена на ТО-то (500лв за масло и накладки няма дам!)...
                        тогава не знам каква нова кола ще купиш, защото 200-300лв /поне/ е Т.О. само с масло за мотора - без накладките...

реалността е съвсем друга - гледаш няколко варианта от тези които са ти по джоба, избираш тази дето ти харесва най-много, взимаш я и стискаш зъби... щото допълнителните разходи винаги са сериозни... /това дето го рекламират като лизингова вноска х2/
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Финансовите фактори са ясни и най-често фиксирани. Като изключим, че масовите отзиви не трябва да са, че си прекарва гаранцията в сервиза, от не финансовите фактори за мен най-определящо е удобството и практичноста на купето. Това е субективно, но всеки си има нещо което му пасва най-добре и би трябвало да си го знае. Другото така или иначе както доста хора отбелязаха е каже речи еднакво, ако махнем 2 - 3 доказано по-отчайващи марки (ония наследници на Деу с непроизносимото име например).
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

1. Кефа отвън
                            2. Кефа отвътре
                            3. Погледни горните две

Имам тенденцията да купувам най-непрактичните, най-неизгодните и какво ли не още най коли, само защото ме "кефят". И интересното е, че после не съжалявам А като гледам и на жена ми и влиая и тя взе да се извращава и да не гледа нормалните автомобили

За това сега сме с две двувратки дето повече от раница за фитнес не можеш да сложиш и един джип дето па ептен неизгоден. И трите харчат гориво та знае ли се.

НО !

И трите ме кефят максимално !

А що се отнася до пазара на нови коли - на там са тръгнали нещата, скоро и ние като франсетата ще караме оперативни лизинги последен модел коли, но без грам емоция, без любов към автомобила и без чувството, че той е един от най-добрите ти приятели.
                            VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              1. Лизингови условия
                              2. Гаранционни условия
                              .
                              .
                              n. Марка и модел
                              +1
                              О899 2б2 1З2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X