Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полезно инфо за гражданска отговорност.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Полезно инфо за гражданска отговорност.

Първоначално публикуван от slavi888 Преглед на мнение
    Аз пък съм твърдо "за" по-високата застраховка на колите с десен волан. И то толкова висока че да излиза по-скъпо да имаш кола с десен волан отколкото нормална кола.
    Имам си причина: карам градско, по една лента във всяка посока. Срещу мен автобус, зад него някаква кола, бяла, въобще не ми беше да гледам марката. Колата изнесена наполовина в моето платно. От другата страна няма тротоар и покрай пътя върви човек. Като се вгледах и виждам че тоя зад автобуса е с десен волан и точно затова ми отнема половината платно. Направо побеснях. Защото ако бях карал съвсе-е-е-ем малко по-бързо изборът ми щеше да бъде дали да блъсна тоя с десния волан или да блъсна пешеходеца. И щях да съм виновен.
    Мое виждане е че трябва максимално да се ограничават колите с десен волан защото ако се навъдят много трафикът ще стане още по-кошмарен.
    Глупости!
    Малоумника и два волана да му сложиш - по един отляво и отдясно - си е малоумник.
    Когато всеки ден виждате на пътя малоумници зад ляв волан - псувате малоумниците, когато обаче видите малоумник зад десен волан - псувате волана.
    Те това не мога да го разбера. Всъщност мога - нарича се народопсихология. Страшна работа!

П.П. ГО трябва да се сключва на водача на МПС. От него зависи всичко. Той е правният субект - взема решения, носи отговорност.
    Автомобила е купчина желязо - вещ. Той е обект - не субект. Както е казал един колега по-нагоре да вкарат тогава автомобила в затвора!

И един въпрос: ако имам три автомобила - един за работа (някоя баничарка, да речем), един за уикендите (джип) и един за ежедневно ползване (малолитражка за из града) защо да плащам ГО (и за винетката важи същото) и на трите???? Мога ли да ги карам едновременно???? Ако отговорът е НЕ - защо тогава двата автомобила които във всеки един момент си седят кротко в къщи, имат застраховка ГО и винетни стикери на стъклата????? Като че ли могат просто да решат да си отворят вратата на гаража и да излязат да се повозят?!?! И вземат, че се разлудуват и предизвикат някое ПТП или в най добрият случай просто амортизират асфалта по републиканската ни пътна мрежа, за което разбира се се плаща.
    Истината е, че сме овце и само роптаем и плачем, че овчарят е строг. Овцата, обаче само това си може... да плаче , да пасе и да си блее...
    Последно редактирано от radikyokushin; 02-08-11, 22:17.

Коментар

Застраховка трябва да се прави на водач, не на автомобил. Примерно аз имам два автомобила и е ясно, че не мога да карам и двата едновременно, ама плащам застраховка и на двата. Е в пряката ми работа е по-добре и двата да се застраховат, ама от друга страна не е редно.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
        Застраховка трябва да се прави на водач, не на автомобил. Примерно аз имам два автомобила и е ясно, че не мога да карам и двата едновременно, ама плащам застраховка и на двата. Е в пряката ми работа е по-добре и двата да се застраховат, ама от друга страна не е редно.
        Е да де, ама си плащаме... като че ли сме "цъфнали и завързали".
        В този форум сме много хора - да подемем една инициатива и да променим това!

Коментар

Плащаме на кола,щото държавата е поела ангажимент 70% от регистрираните автомобили да имат ГО.Затова и преди 3-4 месеца имаше бум от писъмца от Гаранцйонния фонд,да си плащат хората ГО на коли,който не карат от години и дори на продадени и бракувани.В КАТ им се водят по няква причина и,"дай пари за ГО".
          Да не говорим,че застрахователите имат много парички и могат да си купят достатъчен брой де-ПУТ@-ати ,та да им гласуват какъвто закон си поискат.
          Така де стадото трябва да се стриже...
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
            Плащаме на кола,щото държавата е поела ангажимент 70% от регистрираните автомобили да имат ГО.Затова и преди 3-4 месеца имаше бум от писъмца от Гаранцйонния фонд,да си плащат хората ГО на коли,който не карат от години и дори на продадени и бракувани.В КАТ им се водят по няква причина и,"дай пари за ГО".
            Да не говорим,че застрахователите имат много парички и могат да си купят достатъчен брой де-ПУТ@-ати ,та да им гласуват какъвто закон си поискат.
            Така де стадото трябва да се стриже...
            Какви ангажименти е поемала държавата без да ме пита, мен слабо ме вълнува.
            Така навремето ни накараха да си сменим номерата на автомобилите - задължително - изискване на ЕС. Това са глупости и лъжи. И до днес виждаме по нашите пътища автомобили на граждани от страни членки на ЕС със стари рег. табели (например - Англия)!!!!!! На англичанина никой нищо не може да му каже, защото както в момента се случва ще запалят Лондон от четирите страни - нас обаче си ни рекетират както и когато си поискат и то собствената ни държава. Защото си траем.
            В края на крайщата ние всички сме държавата, а не парламента или правителството. Като не ни изнася нещо - да се обединим и да го променим. А за празноглавците "горе" - жълт картон, при следващ "фал" - червен. Така е навсякъде, където хората живеят добре.
            ...че то вече не остана нищо за стригане - започнаха да ни свалят и кожите.

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
              Какви ангажименти е поемала държавата без да ме пита, мен слабо ме вълнува.
              Така навремето ни накараха да си сменим номерата на автомобилите - задължително - изискване на ЕС. Това са глупости и лъжи. И до днес виждаме по нашите пътища автомобили на граждани от страни членки на ЕС със стари рег. табели (например - Англия)!!!!!! На англичанина никой нищо не може да му каже, защото както в момента се случва ще запалят Лондон от четирите страни - нас обаче си ни рекетират както и когато си поискат и то собствената ни държава. Защото си траем.
              В края на крайщата ние всички сме държавата, а не парламента или правителството. Като не ни изнася нещо - да се обединим и да го променим. А за празноглавците "горе" - жълт картон, при следващ "фал" - червен. Така е навсякъде, където хората живеят добре.
              ...че то вече не остана нищо за стригане - започнаха да ни свалят и кожите.
              Май има една процедура свързана с модераторите ..... те да кажат. Иначе съм за!
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                Май има една процедура свързана с модераторите ..... те да кажат. Иначе съм за!
                Ами да кажат!
                И всеки, който е "ЗА" да се запише тук или, ако модераторите преценят да отворят отделна тема за тази инициатива!
                Ако сами, всеки ден, по малко, не правим нещо, за да променим живота си към по-добро, никой няма да ни го поднесе наготово, бъдете сигурни в това!!!

Коментар

Гражданска отговорност или автомобилна отговорност.
                  Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                  Grand 3.1TD
                  0898 620 306 Стоян

Коментар

Недоволствата от простотиите може да си показвате и на изборите !
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                      Най-добре е на терминал 2 ама това е друга тема...

Не знам държава в която кола с регистрация да няма и застраховка. При нас е- имаш ли кола, регистрацията валидна ли е, имаш ли право да я караш, имаш застраховка. Може да е минималната ама я имаш. По едно време имах на мое име 7 коли тук. И на всичките ми искат застраховка. Я кажете къде има държава да е различно.
                      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                        Най-добре е на терминал 2 ама това е друга тема...

Не знам държава в която кола с регистрация да няма и застраховка. При нас е- имаш ли кола, регистрацията валидна ли е, имаш ли право да я караш, имаш застраховка. Може да е минималната ама я имаш. По едно време имах на мое име 7 коли тук. И на всичките ми искат застраховка. Я кажете къде има държава да е различно.
                        Англичанина, от който си взех Паджерото си имаше ГО на свое име и дори не държеше полицата при останалите документи на колата, а при личните си документи. Затова мисля, че там е така.
                        Дори да не е, какво от това - нека някой да даде смислено обяснение на това да си застраховаш всичките коли и да им купуваш винетка и ще се съглася веднага. Това че някъде или дори никъде не е така не означава, че това е правилно, нали!?

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                          Съгласен съм, но изборите са веднъж на 4 години, а простотиите ги правят всеки ден. Кой ще ги чака толкова?
                          Освен това, преди избори всеки казва това, което искаш да чуеш, а после си прави каквото иска...

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                            Англичанина, от който си взех Паджерото си имаше ГО на свое име и дори не държеше полицата при останалите документи на колата, а при личните си документи. Затова мисля, че там е така.
                            Дори да не е, какво от това - нека някой да даде смислено обяснение на това да си застраховаш всичките коли и да им купуваш винетка и ще се съглася веднага. Това че някъде или дори никъде не е така не означава, че това е правилно, нали!?
                            Да де, и аз ги държа в джоба си- като наемам кола не ми трябва друга застраховка. Като не искам да плащам застраховка с 2 обаждания я спирам- първото до DMV /КАТ/ да ми я спрат от движение, второто до застрахователите. И готовооо. После с други 2 мога да си я пусна. Я се пробвай в България да пуснеш кола в движение по телефона. По лесно ще е да направиш бебе по телефона...
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X