Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полезно инфо за гражданска отговорност.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Полезно инфо за гражданска отговорност.

Здравейте,
    искам да ви дам малко вътрешна информация , която достигна до мен във фирмата в която работя.
    Очаква се гражданската отговорност на коли с десен волан да се увеличи между 100 и 300% в идните 1-2 години.
    Бъдете внимателни като избирате новата си кола.
    Освен това ще има коефициент за изчисляване на застраховката , в зависимост от катастрофите претърпяла колата т.е. може да си купите без да искате автомобил с 700ле гражданска например.
    Скоро от ГФ ще бъде пуснат калкулатор който ще работи коректно като му въведеш ВИН и ДНК на автомобила за изчисляване на ГО.
    Може да поразвием темата , ако някой друг има вътрешна информация от други места.
    Поздрави ,
    Жоро
    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

От: Полезно инфо за гражданска отговорност.

"в зависимост от катастрофите претърпяла колата"
    Нали ГО се прави на водач, а не на кола?

Коментар

На този на кой е колата на негово име се прави ГО .
      Лудак

Коментар

В полицата има държател и водач.
        Го в момента с еправи на човек, но има много фиктивни застраховки на роднини, затова се мисли да се вкара и колата в цялата схема.
        Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Ми аз, като нямам катастрофи от 30г. ще ми плащат ли?

Коментар

Колата? ГО? Ами в панделата пак ли бричката ще влиза?
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ще има коефициент , като нямаш катастрофи (за които ти да си виновен) ще ти се намалява цената за ГО.
              Въпроса за колата е спорен, но ако направиш 5 катастрофи и коефициента ти стане +500% да кажем, може да прехвърлиш колата на жената и да караш пак с евтина застраховка.
              Това се опитват да избегнат в момента, скоро ще има повече инфо.

тел. 0897818449

Коментар

Идеята за по-скъпа ГО за автомобили с десен волан е доста добра. Знам, че веднага ще ме оплюят, но това е мое мнение. Само не ми е много ясно, като отиде някой само с талона при застрахователния брокер, как ще стане ясно, че колата е с десен волан. Но сигурно ще го измислят.
                Иначе за това, че ако си купиш кола на старо и някой преди теб е правил щети с нея, не вярвам да има увеличение на премията. Но ще видим - и по тъпи неща са измисляни, така че ще го изтърпим и това.
                http://www.nakladkibg.com
                накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Ами по тая логика-давам си името под наем, колата на мое име, гражданската и тя... Нарушения нямам /как да имам като в България не карам.../ ще ви излезе на далавера. Колко давате?
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
                    Ще има коефициент , като нямаш катастрофи (за които ти да си виновен) ще ти се намалява цената за ГО.
                    .
                    Това и аз се чудя. За 30г. не трябва ли коефициента да е отрицателен?

Коментар

Хахаха,няма логика в подобно развитие на застрахователните полици,но нищо чудно и да го направят.....за момент разбира се,преди да пуснат строга нота че това несъответстващо с нормите в Евро Съюза и да ни нахакат със санкция за нарушаване на морален кодекс и дискриминация.Никаде в Европа към десния волан не се подхожда с критика,няма тенденциозно отношение,а таксите са като при всички останали...неразбирам и каква връзка ще имат инцидентите които е претърпял автомобила за по висока застрахователна такса,това са доста необосновани мотиви за повишаване на полиците и едва ли ще бъдат прокарани
                      LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                      Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Пълна смехория,повече ми прилича на скрита пропаганда срещу автомобилите с десен волан! Някой пак подочул и недоразбрал.......
                        Тук в Англия е така,ако направиш сериозно ПТП и застрахователната компания покрие щетите ,следващата ти застрахователна полица поскъпва значително,но ако продадеш колата, новия собственик не плаща за твоите прегрешения. Него си го цакат според неговото досие в компанията, с която е застрахован. Единственната информация която се води и разпространява легално е статистика на ПТП-та и съответна степен на щети ,за всеки автомобил.Англичаните обичат много тая услуга и я ползват често ,мисля че е от порядъка на 20-30 паунда. Такава база данни ,мисля няма да е зле да се въведе и в Бг ,че като знам какви съмнително позакърпени "газенки" жужат по пътната мрежа.....
                        Все пак да не забравяме ,че другото име на милата ни родина е "Абсурдистан" ,така че нищо не би ме учудило каквото и да предприемат надарените ни законодатели ,ще е просто поредната доза "кръвопускане " на и без това измъчения данъкоплатец!
                        TЛК 80-4.2ТД
                        ТЛК 73-2.4ТД
                        ...................

Коментар

В момента правим точно тази система. Вече (от 18 юли) в България всяка кола ще си има електронен паспорт. Всяка щета ще може да се види в нета, ГФ и КФН умуват как да се смята коефициента и дали ще остава с колата или водача. Но поне като купувате кола от БГ ще може да видите дали се е блъскала.
                          Коли не продавам, че да правя пропаганда за десния волан. Застрахователите сами решават дали да си дигнат застраховката за десен волан.

тел. 0897818449

Коментар

Щяха да спират регистрацията на десните волани в КАТ...

....тъй че, застрахователите щели да вдигнат драстично застраховките на десните волани е толкова сериозно, колкото спирането им от регистрация.
                            Та когато във талоните изришно запишат дали собственика е негър, ескимос, индиянец....потенциален камикадзе според застрахователите, за европейските майстер шофери от западна БГ..например, тогаз ще ми се издигнат в очите...и ще им вярвам на слуховете..
                            СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                              Идеята за по-скъпа ГО за автомобили с десен волан е доста добра. Знам, че веднага ще ме оплюят, но това е мое мнение. Само не ми е много ясно, като отиде някой само с талона при застрахователния брокер, как ще стане ясно, че колата е с десен волан. Но сигурно ще го измислят.
                              Иначе за това, че ако си купиш кола на старо и някой преди теб е правил щети с нея, не вярвам да има увеличение на премията. Но ще видим - и по тъпи неща са измисляни, така че ще го изтърпим и това.
                              +1
                              На сърбела майката му е чесането.
                              Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X