Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полезно инфо за гражданска отговорност.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Полезно инфо за гражданска отговорност.

Застрахователите да помислят как да обезщетяват нормално тези,на които им се налага да ползват ГО или каско,пък после да мислят нова схема как да гушнат повече кинти...Всяка година ги дигат премийте,пък от година и половина намаляват часовата ставка по която да плащат на сервизите.Да не говорим че по ГО,ти изплащат колкото им скимне...Пък дали ще стигне за ремонт,не ги интересува.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Ами то по тази логика трябва да сложат и по един спиртомер на водачите и да се гледа който пие повече да му налагат по-скъпа застраховка.
      0885719173-Красимир

Коментар

Аз съм правил няколко пъти зелена карта в Германия и Австрия на кола на мое име. Никой още не ме е питал колко катастрофи съм предизвикал и колко съм спасил.
        Това с коефициентите се прави за каското и е измислено от години. В България не се практикува защото не е удобно за застрахователите. Най -многото щети са предиавикани от наши хора и те не е удобно да плащат скъпо. На другите не се покриват щетите по някоя тайна точка от общите условия, която дилърите пазят в тайна от застрахования....
        Няма да се изненадам обаче ако нашите застрахователи са измислили нов начин за постригване на райграса.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Прочетете малко за ЕИСОУКР , и тогава коментирайте.
          Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Има много компании и, слава богу все още имат различна политика.
            Пример: от 21 години нямам ПТП с мотор, но един от най-големите играчи в бизнеса ми поиска 200 лв ГО. Хем там са ми застраховани още три коли от години и пак няма ПТП. Зависело само от кубатурата на мотоциклета, даже не и от мощността пък от водача изобщо...
            Направих си я при друг за 50лв.
            Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Нещо не ми изглежда логично , то що ли и търся логика по нашите ширини .
              Да видим и как ще го измислят де. Ама това за кола с ПТП-та да искат повече пари за застраховка ... нещо не виждам защо, при положение, че хората са го измислили, т.е. на водача ГО. Там вече кратко и ясно.
              Какво правим с "новият внос" или там не катастрофират . А какво ми пречи да я отрегистрирам колата, да я врътна през границата и пак у наше "село" и те ти нов внос .
              Това за десният волан ... същата работа. То никъде не пише с каква дирекция е колата, или сега от КАТ ще искат от всички да си обновим талоните, че да удовлетворят сърбежите на застрахователите.
              Да не говорим, че по нета също си правиш застраховка без накой да ти гледа талона.
              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Колата със сигурност трябва да се отразява върху застрахователната стойност (Спортната кола с 300+ коня определено води до по-висок риск от семеен ван), НО най-важен е водача, че колите сами не се карат и блъскат (с редки изключения).
                За сега е по лесно всичко да е на колата, че информационната система е далеч от идеала, но нещата се променят... Знам, че в Щатите, хората не се притесняват от глобата при ПТП, а от сериозните застраховки след това...

Коментар

Няма какво да мрънкат феновете на десния волан.Определено е по-рисково управлението им,а и в Англия да караш ляв волан е с по-висок иншурънс.Тъй че,ако това стане,ще е съвсем в реда на нещата.

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                    Това за десният волан ... същата работа. То никъде не пише с каква дирекция е колата, или сега от КАТ ще искат от всички да си обновим талоните, че да удовлетворят сърбежите на застрахователите.
                    Да не говорим, че по нета също си правиш застраховка без накой да ти гледа талона.
                    Десният волан е закодиран с буквичка във VIN номера мисля. Което естествено оаква набутването по промяната на дирекцията дето някои си я е платил....

Май пак е валидна приказката "Който и каквото да ти разправя - става въпрос за пари." Ясно е че се чудят как да смъкнат някоя кожа от хората. На мен ми се иска да видя само малко повече активност от страна на данъчните в този сектор.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
                      а и в Англия да караш ляв волан е с по-висок иншурънс..
                      Това ,абсолютно не е вярно,колегата ми кара шевролет ,92-ра ляв волан и застраховката му е колкото на моята Астра с десен волан.Имам и други познати ,които са карали коли с ляв волан в Англия,никой не се е оплакал от цена на застраховка.
                      Прави са колегите,че това е поредния опит за исмукване на парици ,от алчните застрахователи....НИЩО повече!
                      TЛК 80-4.2ТД
                      ТЛК 73-2.4ТД
                      ...................

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
                        Ще има коефициент , като нямаш катастрофи (за които ти да си виновен) ще ти се намалява цената за ГО.
                        Въпроса за колата е спорен, но ако направиш 5 катастрофи и коефициента ти стане +500% да кажем, може да прехвърлиш колата на жената и да караш пак с евтина застраховка.
                        Това се опитват да избегнат в момента, скоро ще има повече инфо.
                        Ами решението е елементарно -застраховката е поименна за водача.А не както е при нас ни риба ни рак. Освен това и цената на полицата трябва да поевтинее- нали досега оправданието за това че е толкова висока, защото много от регистрираните коли нямали застраховка ( това че те не се карат поради липса на средства те не могат да го проумеят, ''сития на гладния не вярва'') . Да ама ако се приеме това ще отпадне тлъстата лапачка за мазните застрахователи.

Пък после се чудят управляващите, защо така народа не само не осъжда отвличанията на олигарси и техните отроци, ами им се радва даже.

Коментар

една от фирмите го е въвела за десен волан +10% и се отбелязва на полицата
                          ако не кажеш ,че е десен волан и се подпишеш че ,си запознат с условията при инцидент няма да признаят полицата

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                            Идеята за по-скъпа ГО за автомобили с десен волан е доста добра. Знам, че веднага ще ме оплюят, но това е мое мнение. Само не ми е много ясно, като отиде някой само с талона при застрахователния брокер, как ще стане ясно, че колата е с десен волан. Но сигурно ще го измислят.
                            Иначе за това, че ако си купиш кола на старо и някой преди теб е правил щети с нея, не вярвам да има увеличение на премията. Но ще видим - и по тъпи неща са измисляни, така че ще го изтърпим и това.
                            Колко катастрофи са направени с коли с десен волан? Когато се изказваме и даваме мнения трябва да се обосноваваме.
                            Шофирането на кола с десен волан се извършва с по-голямо внимание и се шофира по-предпазливо.Мнението е на колеги,които шофират такива автомобили.Аз също го подкрепям(това мнение),защото имам и карам автомобили с ляв и десен волан.Рисковите действия с лявия волан ми са много повече от предприетите рискови действия с дясния волан.Със здраве и безаварийно!
                            Последно редактирано от ники72; 26-07-11, 22:17.

Коментар

Първоначално публикуван от ники72 Преглед на мнение
                              Колко катастрофи са направени с коли с десен волан? Когато се изказваме и даваме мнения трябва да се обосноваваме.
                              Бе,аз се сещам за две конкретни,със смъртен изход,някакъв човечец с пасат 5 по път преминаващ по язовинта стена,и игумена на манастира Свети Мина с Ландровър Фрилендър.И на двамата лека им пръст...
                              А,дали проблема е дошъл от машините с обратен волан незнам...Че видимостта не е добра спор няма.
                              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Аз пък съм твърдо "за" по-високата застраховка на колите с десен волан. И то толкова висока че да излиза по-скъпо да имаш кола с десен волан отколкото нормална кола.
                                Имам си причина: карам градско, по една лента във всяка посока. Срещу мен автобус, зад него някаква кола, бяла, въобще не ми беше да гледам марката. Колата изнесена наполовина в моето платно. От другата страна няма тротоар и покрай пътя върви човек. Като се вгледах и виждам че тоя зад автобуса е с десен волан и точно затова ми отнема половината платно. Направо побеснях. Защото ако бях карал съвсе-е-е-ем малко по-бързо изборът ми щеше да бъде дали да блъсна тоя с десния волан или да блъсна пешеходеца. И щях да съм виновен.
                                Мое виждане е че трябва максимално да се ограничават колите с десен волан защото ако се навъдят много трафикът ще стане още по-кошмарен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X