Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Непрехвърлен автомобил навреме

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Непрехвърлен автомобил навреме

Пиши едно Л.С на Sithius.Със сигурност ще ти помогне.
    Поздрав!

Коментар

Мале мале. И аз имам такъв проблем, даже два (!) и трябва и аз да си отворя време да ги реша. А на едната кола така и не й помня номерата....
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
        А на едната кола така и не й помня номерата....
        В КАТ и районното ще ти ги кажат, както и номера на двигателя и шасито.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
          В КАТ и районното ще ти ги кажат, както и номера на двигателя и шасито.
          Да. Сигурно е така. Сега се учудвам на това така безотговрно поведение от моя страна тогава...
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Преди го бях получил като съвет от един полицай, незнам дали върши работа, никога не ми се е налагало да го пробвам, но той ми каза "Обявяваш, че си дал колата, но не си си получил всичките пари" тоест останала е някаква сума да ти дават и затова да го търсят полицаите, не че ти е открадната колата.
            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
            http://www.facebook.com/JeepBG
            LZ1GGC

Коментар

Първо, ако изобщо се занимават, ще ти поискат нотариално заверения договор, с който си я продал. Там би следвало да пише, че колата се продава на изплащане, забавено плащане, изплатена напълно сума... Ако нямаш такъв договор ще те питат как си я продал и как ще докажеш какво са ти платили и какво не. Хич няма и да си мръднат пръста.
              Да не говорим точно конкретната ситуация как ще изглежда:
              "Добър ден, продадох си колата на Цецо Музиканта, ама той не ми плати всички пари - моля да ми я намерите. За съжаление нищо друго не знам за него..."
              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

"Добър ден, продадох си колата на Цецо Музиканта, ама той не ми плати всички пари - моля да ми я намерите. За съжаление нищо друго не знам за него..."
                Абсолютно вярно, а отговора ще бъде:
                "Това е гражданско правен спор и няма наличие на престъпление за да се занимава полицията" Ще имаш право да си го търсиш и да се съдите.
                Друг е въпроса ако се заведе като измама, например: Абе каза че ще покара колата и ще ми я върне, ама не ми я върна а и не ми я и плати. Измамен съм, ни кола имам ни пари.
                Тогава се образува Производство, НО :
                "Набедяването в престъпление (измама) се наказва от закона. В случая човека ще го намерят и като каже че си е платил всичко . . . . Какво правим.
                Успех
                Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Първо, ако изобщо се занимават, ще ти поискат нотариално заверения договор, с който си я продал. Там би следвало да пише, че колата се продава на изплащане, забавено плащане, изплатена напълно сума... Ако нямаш такъв договор ще те питат как си я продал и как ще докажеш какво са ти платили и какво не. Хич няма и да си мръднат пръста.
                  Да не говорим точно конкретната ситуация как ще изглежда:
                  Относно този случай аз така бях продал един мотор на изплащане, без да имам нотариално заверен договор и това нещо се проточи повече от година(и до днес). Преди месец и нещо ми дойде призовка от КАТ. Поразпитах малко, имах връзка с човека, на когото съм продал мотора и той каза, че не бил спрял на полицай. След като отидох в КАТ им казах, че съм продал мотора преди година, но не е прехвърлен, защото не ми е изплатена цялата сума. Написах два реда декларация по случая с данните на човека и това беше, не са ми правили никакъв проблем, че не сме подписвали договор или нещо такова. Но все пак да отбележа, че имам доста свидетели за тази работа, включително хора, които са му плащали част от вноските, тоест играя доста на сигурно, а и случая е друг...

NB: Все пак като се продава МПС по този начин винаги трябва да си оставяте големия талон докато не се прехвърли нотариално. Няма да се връзвате на купувача, ако ви каже ама аз съм дал цялата сума, колата е моя вече(да ама в КАТ все още знаят, че е твоя, в данъчното също...). Даже е добре да се подпише двустранен договор на място, със свидетели по възможност, тъй като колата си е на твое име и като сгафи нещо до прехвърлянето теб ще търсят после и ходи обяснявай, ако се покрие купувача...

Коментар

Първоначално публикуван от evilll Преглед на мнение
                    Относно този случай аз така бях продал един мотор на изплащане, без да имам нотариално заверен договор и това нещо се проточи повече от година(и до днес). Преди месец и нещо ми дойде призовка от КАТ. Поразпитах малко, имах връзка с човека, на когото съм продал мотора и той каза, че не бил спрял на полицай. След като отидох в КАТ им казах, че съм продал мотора преди година, но не е прехвърлен, защото не ми е изплатена цялата сума. Написах два реда декларация по случая с данните на човека и това беше, не са ми правили никакъв проблем, че не сме подписвали договор или нещо такова. Но все пак да отбележа, че имам доста свидетели за тази работа, включително хора, които са му плащали част от вноските, тоест играя доста на сигурно, а и случая е друг...

NB: Все пак като се продава МПС по този начин винаги трябва да си оставяте големия талон докато не се прехвърли нотариално. Няма да се връзвате на купувача, ако ви каже ама аз съм дал цялата сума, колата е моя вече(да ама в КАТ все още знаят, че е твоя, в данъчното също...). Даже е добре да се подпише двустранен договор на място, със свидетели по възможност, тъй като колата си е на твое име и като сгафи нещо до прехвърлянето теб ще търсят после и ходи обяснявай, ако се покрие купувача...
                    И като оставиш големия талон какво става, нищо
                    Дали ще е в него или теб все тая.
                    Бракува се по начина, по който съм описал по горе, напълно законно.
                    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Прясна информация от днес.Имах едно полско фиатче и аз по глупавата схема не го прехвърлих преди 10г.Днес ходих в кат и стана бракуването супер лесно,обясних ,че нямам идея за колата къде е и ми дадоха да попълня едни декларации с които я бракувах.После с документа в данъчното и край.Съответно си плащаш и данъка до днес.
                      Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Немога да схвана кво значи бракуване в кат. От 2007 година данъчното не отчисляват автомобили спряни от движение трябва да има и бележка от вторични суровини че е даден за разкомплектоване. Тоест без бележка от Надин примерно невиждам как ще се оправиш само с това че е спряна от движение.

Коментар

Бракуване в КАТ означава "Прекратяване на регистрация". Носиш номерата и талона и си готов за 10 минути. Таксата е около 5 лева. Издават ти и една бележка, която носиш в общината и колата се отписва за да не дължиш данък. Ако нямаш бележка от фирма за скрап, пишеш декларация на ръка, че автомобила е бракуван без документ. Ако нямаш и номерата и ако са от старите, също не е проблем. Пак пишеш декларация на ръка и готово. Ако са от новите обаче, процедурата е малко по-сложна. Виж ЗДвП и ППЗДвП.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

На мен ми бракуваха колата само с номерата и талона в КАТ. Казах им, че съм изгубил бележката от вторичните. Перфорираха ми големия талон, написаха датата с черен маркер и това беше. В общината ме отписаха само с перфорирания талон.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X