Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-добър 4х4 за постоянна тежка експлоатация извън пътищата ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

4x4

Vsi4ki gi hvalite mnogo tiq uazki. Az li4no uaz ne sym karal. Ama dopredi dva den si imah ARO s 24-10 motor i uazkovi skorostna i razdata4na. Mnogo dobre se dyrjat. Vla4il sym DT -75 da zapali. Tva 4udo tejalo 8t.
    Plamna. Ne sym dovolen oba4e ot skorostnata kutiq, taka i neuspqh da nakaram tretata da ne izklu4va. To nebqha mufi, kolela e nqma. Ina4e motora e jelezen. Predi tav bqh s 24, nego go sasipah s nisko oktanov benzin, e pone az taka si mislq de. Nakraq okon4atelno mu padna tqgata. Ina4e pri -15 si pale6e daje i na gas. Ama kato go otvorih.....
    aroto go prodadoh sega sym merakliq na uaz. ste vlqza sled malko vyv foruma za uaz i dano tam nqkoi mi kaje na kvo se dylji tav s treta skorost.

Коментар

най- добрия джип ? може би добре поддържания ! аз съм авто манияк и Господ ми е дал късмета да си начеша тази краста !сменил съмнад 23 автомобила - повечето магазински ! винаги се е намирало някой , който да каже ,,а бе защо си купи тази марка , а не онази !най-ме беше заболяло , когато преди години си вземах чисто нова поръчкова ланча делта HF-INTEGRALE за незнайни пари и един образ ми рече ,,защо си взе този италянски боклук , а не си взе немска машина ? интересното е че въпросния ,,авер'' караше трабант и никога не беше се качвал в друга кола! това не му пречеше ,,да е капацитет'' по колите !купувал съм си коли които съм карал по 20 дена и съм ги продавал , защото не са милягали на сърцето !
      смятам , че един собственик на уаз може да бъде по-щастлив от собственика toyota да речем!най- добрия джип е този който те прави щастлив!другото е късмет !
      PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
      КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
      0899187766

Коментар

Язък! За Ланчията май не е трябвало да се връзваш. Мене така ме кефи Алфата, идея нямам що, хубава - хубава, ама много сложна за оправяне. Или Джугана, до свинско квичене) А къде по-човешкия 131 - не, утрепи ме, не знам що ...)
        Това любовта май е улава работа))

Коментар

Работа Off-road

Съобразно моя практически опит, и наблюденията ми върху избора на колеги от други геоложки фирми смятам ,че най добрия вариант за България е УАЗ, като в работната практиката се оказва ,че по добра работа върши мадела фургон (буханка) достатъчно е проходима а позволява да натовариш и необходимия брой хора или инструменти. Все пак зависи от работата например за картира не модела "джип" е по удобен докато за сондиране или геохимия по добре си е фургон. Тези неща са отдавна извесни на едни от молкото хора които работят често извън пътя - геолозите. За справка може да се интересувате и скакво работят големите търсещи и проучвателни минни компании у нас. Често се изтолзват и джипове от типа на по луксозните Toyota или Nissan на това е когата се возят шефове или се излиза на оглед извън пътя за кратко след дълаг асфалт (не на фиксирана площ - обект). За надежността на инжекцията ще се види за сега Хънтера не е проплакал, виж в рудник като Елаците не бих го вкарал и то заради нещо за което никой не се сеща отпред е с дискове и ще трябва всяка седмица да ги сменям (натрошената пиритна руда деиства като абразив , а на всичкото отгоре при омокряне се разлага отделяики сярна киселина) барабаните също страдат но все пак по малко. За икономическата целесъобразност при използване на УАЗ и ремонтния потенциал в България няма смисъл да говорим. За справка Асарел, Елаци, Челопеч (BolkanMinerals), Minorko, Martern, Geops, Hereward (ако мислите ,че някоя от тези фирми би се притеснила от парите при избор на друг модел много се лъжете) и други стъпили в България. Разбира се пак подчертавам , че става дума за работни коли , а не тези които се използват от шефове или за предварителен оглед. Не трябва да се забравя че това са коли карани от различни шофьори и напълно заводски вариант, хората търсят печалба и ефективност. Като се замислиш май геологията и минно-добивната дейност е единствената професия у нас при която се налага да се експлоатират коли при условия на постоянен Off-road например при геодезията много по голям процент е асфалта. По различно време съм карал Toyota , Nissan , УАЗ , ЛУАЗ , НИВА сега УАЗ - Хънтер (направо го отделям като отделен модел) за сега печели Хънтара, но има време, карам го отскоро и ще чакам практиката да покаже. Миналата седмица издържа 400 км. "Off-road" без никакъв яд с изключение на един счупен страничен мигач (при пробиване на просека с помоща на ролбара направен от Братя Флекс не смятам ролбара за тунинг той е необходимост в гората) и дълбока вдлъбнатина одолу на задната броня при изкачване на стръмен терасовиден склон (странното е че метала се нагъна а пластмасата разбира се спукана е още там) явно за задната броня също ще трябва да се мисли някога. Странно добре се държат и заводските гуми пътя в района които работя в момента е от гадна хлъзгава глина онзи ден слизах в дъжд който направи две педи дълбоки ровини в пътя и нямах особенни ядове.

Коментар

ами и аз смених доста машини но маи за българия наи доброто е niwa i uaz лесно се поддържат,евтини части а и масово се използват по път може и да ти помогне някой човечен колега ма те май са на изчезване
            "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

...

Някой кара ли такова?
              http://www.balikoi.com/images/Landcruiser%20front.JPG
              http://www.cruizers.com/paidads/john/2.jpg

Гледах ги в Косово преди година и се чудех как ли се държат...
              Аз джип си нямам и затова се въздържам от анкетата. Иначе съм карал Спортидж, Патрул и ЛендКруйзер ... ама предимно по път (и по работа)
              Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Re: ...

Първоначално публикуван от tatkobarba
                Някой кара ли такова?
                http://www.balikoi.com/images/Landcruiser%20front.JPG
                http://www.cruizers.com/paidads/john/2.jpg

Гледах ги в Косово преди година и се чудех как ли се държат...
                Аз джип си нямам и затова се въздържам от анкетата. Иначе съм карал Спортидж, Патрул и ЛендКруйзер ... ама предимно по път (и по работа)

Братя флекс карат такъв!Но досега аз лично не съм го виждал в действие на участващ!Виждал съм го единствено да дърпа закъсали джипове!
                https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Гласувах, но за стандартния модел.
                  Виж ако най-лекият от всички посочени се тунингова подходящо, той ще е най-добрият, а вече няма значение марката!
                  Ендурото и сексът не са шега работа !
                  -------------
                  Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                  http://crazy-job.com

Коментар

Много пъти съм казвал лошо за Хънтера. Преди време разгледах камиончето на Иван Алексиев ... Много думи трябва да си взема назад. Работата е отишла далече, много далече ... Ясно че това не е 10 цилиндров CV-R, обаче пък за разлика от него още е ремонтопригоден ...

Коментар

А така Стефане Ще разбереш и ти ИстинаТА - УАЗ Хънтър
                      Страхотна машина, но трябва да се оглеждат реленцата, че при мен едното не даваше добър контакт, но след Компетентната намеса на "Карбон" Плевен по телефона отново ме радва
                      А истината за всеки е различна - най-добрият 4х4 е "моят" (за всеки си неговият), всички имаме различни "нужди" едни се състезават, други ходят до вилата..., един има 2-3М Евро друг едвам отцелява до заплата така че универсално Най-добър няма, "за всекиго по нещо" - За мен УАЗ Hunter

Коментар

Най добрият 4х4

Най добрият 4 х 4 е този:

1. Който си си го купил с мерак.
                        2. Този който си го събрал с мерак.
                        3. И този на колегата.
                        4. И този, който Вушев не го е карал.
                        only 4 x 4,sim AWD

Коментар

точка 4 е малко на майтап / а ма може и да е наистина /
                          only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Първоначално публикуван от uazik
                            точка 4 е малко на майтап / а ма може и да е наистина /
                            Защо бе!Сичко което е карал вушев е много здраво!Защото човек който може да кара и прави сичко като по учебник заслужава уважение.А пък машината която издържа при тези условия не се чупи значи е много здрава!До сега до колкото знам вушев е карал много даже страшно много джипове и до сега няма оплакал се от карането му!
                            https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

В края на крайщата , истината е една : мойто гардже е най-хубаво !

Коментар

Да питам: защо инжекционите да не стават за офроуд ????
                                какво по хубаво от това да имаш контролирано подаване на горивната смес във всички обороти...
                                LZ1RED

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X