Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-добър 4х4 за постоянна тежка експлоатация извън пътищата ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: г-н Г. Василев

Съжелявам. Просто забравих, че руските часовници са най-бързите в света. Искрено съжалявам. Само за уточнение. Моите уазки се ползваха на билото на стара планина. Всеки ден. Вкл. и при -20оС, дъжд и т.н. И при много тежки условия - веригите въобще не се махаха. Ето тук: https://www.chiflika.hit.bg/

Така, че всеки е прав за себе си - зависи от начина на експлоатация.
    Яд ме е само, че, една G класа, дето не си знае произхода, километрите и годините, на която наливаме отработено масло след смяна и нафна от топливо, все още върви и ни вози. А рашъните се сдухаха.
    “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
    Б.Франклин

Коментар

Първоначално публикуван от haflinger Преглед на мнение
      Съжелявам. Просто забравих, че руските часовници са най-бързите в света. Искрено съжалявам. Само за уточнение. Моите уазки се ползваха на билото на стара планина. Всеки ден. Вкл. и при -20оС, дъжд и т.н. И при много тежки условия - веригите въобще не се махаха. Ето тук: https://www.chiflika.hit.bg/

Яд ме е само, че, една G класа, дето не си знае произхода, километрите и годините, на която наливаме отработено масло след смяна и нафна от топливо, все още върви и ни вози. А рашъните се сдухаха.
      Да отворим темата отново,а какво му е на haflinger/pinzgauer?това са машини за тежка офф екплоатация.
      ПАВКО
      0888802068

Коментар

• До: Най-добър 4х4 за постоянна тежка експлоатация извън пътищата ?

Не е нужно много да се пише ,живота се е доказал сам.В всички дърводобивни фирми из България,се използват главно Уаз,не че са най-ефтини,машина която изкарва на ден около 300лв,чисти може и да е друга марка,но наите Тойота и Нисан отдавна ги паркирах ме в двора.Просто ,една част не може да изяде заработката на машината ,за цял месец.А че западните машини не се чупели,си е голям виц.То и затова че не се чупят,от групите който идваха за неделни разходки по нашия край не остана нито една.Е ние с "Чирепите"още кара ме и даже каним всички желаешти утре на разходка.10-на Лукойл -Самоков.

Коментар

За мен тежка екплоатация означава както го вземеш без доработки да може да тегли,да носи/товар2-2.5т/,ако се случи да падне от 10-20м,или да се търкаля 5мин след което да го подкараш сякаш нищо не се е случило.
          В тази връзка визирам горните МПС-та
          За невярващите имам рецепта
          ПАВКО
          0888802068

Коментар

Здравейте всички!Понеже съм от скоро повече гледам да чета,отколкото да пиша за да не пиша глупости.По отношение кой е по-добър е много относително и е глупаво да спорим.Не съществува 4х4 което от купуването му можем да го изкараме извън пътя и при "тежък" терен да очакваме големи резултати!Това,че в България от финансова гледна точка предпочитаме предимно УАЗ,не означава че е най-добър джип за постоянна тежка експлоатация извън пътя и че останалите джипове са по-лоши!Иначе за евтините части и лесната поддръжка съм съгласен с вас.Другото за което не мога да се съглася с лошата изработка и честите проблеми на някой джипове.Как така (било то Ленд Роувър,Тойота,Нисан или друг) може да изкара в ръцете на някои колеги хиляди километри,а при други не след дълго време започват ремонтите!Според мен проходимоста зависи изцяло от хубавите гуми и кадърния шофьор.Мога да дам пример със себе как съм се заглабял с Тойота Ленд Круисер 70-тка,там където приятел минава с Голф 3 синхро.И все пак ако трябва да посоча някое 4х4 от което се очакват високи резултати извън пътя то ще е Ленд Роувър Дефендър и Джип Вранглер!Това,че те са по-разпространени в Англия и Америка е друга песен!

Коментар

Колега според мен си далече от истината не искам да се заяждам кое е по-добро карал съм и Уаз и мерцедес Г (230) че мерцедеса е по-качествен не споря има и 2 заводски блокажа на Г-то няколко пъти чупиме карета на предния мост едно каре струва 480лв а за тея пари човек може да направи с тея пари основен ремонт на двигателя на един Уаз според мен за тежка експлоатация всяка една машина е подходяща стига да имаш достатъчно финанси да я подържаш от тая гледна точка излиза че Уаз-а е най-подходящата джипка за нас
              Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Мисля, че Land Rover дължат репутацията си на Британските (непроходими) колонии и ... закъснялото производство (1979 г) на ...
                то си се знае За УАЗ (имах 3 бр. последователно) - при липса на друго - става. Но да затягам полуоските на 100 км. мисля, че е мазохистично. А липсата на блокаж (и) го прави доста безпомощен в най-неподходящи моменти. Раздатки и СК се чупят често. Но наистина е най-евтината високопроходима машина. Според мен - вместо да се дават пари за постоянен ремонт на УАЗ, да се спестят за ... G. Просто нямат база за сравнение.
                много ми е интересно колко шпилки си имал на главината аз до преди 2 седмици карах с 3 шпилки на задна дясна главина и пулоската не я бях стягал от най-малко 200км горска експлоатация
                Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

[QUOTE=r_vardarov;978801]Не е нужно много да се пише ,живота се е доказал сам.В всички дърводобивни фирми из България,се използват главно Уаз,не че са най-ефтини,машина която изкарва на ден около 300лв,чисти може и да е друга марка,но наите Тойота и Нисан отдавна ги паркирах ме в двора.Просто ,една част не може да изяде заработката на машината ,за цял месец.А че западните машини не се чупели,си е голям виц.То и затова че не се чупят,от групите който идваха за неделни разходки по нашия край не остана нито една.Е ние с "Чирепите"още кара ме и даже каним всички желаешти утре на разходка.10-на Лукойл -Самоков.[/QUOTE

Този спор кой е най добър за тежка експлоатация се решава най добрепо следния начин.

Излизат на трасето съответните машини и се тестват по еднакви критерии,а именно
                  1.проходимост/с товар и без товар/
                  2.да се изтъркаля в някое дере и след това да си тръгне все едно ,че нищо не се е случило/както се казва да плува ,да гази,да мачка всичко по пътя и да върви/
                  3.скорост и поведение на машината в пресечена местност.
                  4.ремонтопригодност и.тн извън пътя.
                  5.да тегли.
                  сигурно има и още ,но в момента не се сещам
                  Така като погледна малко са тези които го могат и те са с военен характер.,но тук излиза проблема на повечето колеги,а той е"ама аз искам да ми е красива и мека джипката" е такова животно няма,или избираш едното за сметка на другото.
                  ПАВКО
                  0888802068

Коментар

Между другото като ти гледам аватара ме навежда на мисълта че почти всички собственизи на Пинц,казват след като са го продали,-Че никога не са имали по-здрава машина.Имах приятел който имаше Пинц,и не помня дая поправяше за 3-г.

Коментар

Не коментирам за да не ме обвинят в пристрастеност към Пинца,но искам да отбележа,че всяка машина за тежка експлоатация е за мъже с характер и здрави ръце.
                      ПАВКО
                      0888802068

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X