Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой бус има най-евтина подръжка ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой бус има най-евтина подръжка ?

Нов съм тук и не могад а се ориентирам много добре,ако съм в грешната категория,моля да ме извините.
    Налага ми се покупка на бус.Очертава се да имам доста работа за него за следващите 4-5месеца,а за след това един бог знае.Трябва ми нещо евтино за подръжка,с оглед на това ,че е възможно да нямам достатъчно работа за него в бъдеще.Ориентирал съм се към стар бус,не по-ново от 97-98г(за цеата не съм много ориентиран,но повече от 5500-6000лв едва ли бих дал) .Най-важното е обема , товарите ще са леки не повече от 1т.За момента се колебая между Ford Transit, Vw Lt,Peugeot Boxer,Mercedes 410. От споменатите нищо добро за пежото не съм чувал относно подръжката.За Lt са ми казвали,че подръжката е евтина,но пък като цяло не бил много сполучлив.За форда много добри отзиви и то от автомонтьори.За мерцедеса също добри отзиви,но с леки уговорки.Бусът няма да се кара на дълги разстояния,главно за градски превоз на обемист товар.Както казах важна е подръжката (начинаещ шофьор съм и не изключвам инциденти )
    Моля,който има някакви наблюдения да помогне.Благодаря Ви много !

От: Кой бус има най-евтина подръжка ?

Най евтина е поддръжката на Форд Транзит за тези години-до 2000 г.

Коментар

Имал съм четери буса Мерцедес (2бр.-508 ,1бр-310, 1бр-711)и освен смяна на масла и гуми в продължение на девет години друго не съм правил по тях. Сега имам ЛТ35 и за година и половина излязоха доста повреди ама само в запалителната система понеже е бензинов. Като цяло от Мерцедес бях много доволен но не бяха особенно бързи освен 711-ката но тя е в клас TRUCK. Брат ми имаше МВ-207 към 10год. и беше страшно доволен а сега кара Ивеко 59-12 ама нещо не е очарован.
      Последно редактирано от banjo; 29-05-10, 21:21.
      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
      Дий Снайдер

Коментар

Мерцедеса, според мен е най-доброто от изброените. Карал съм и форд, и LT, и нещо не ми допадат особено. LT-то дори го карах оня ден. Все едно не влизам в МПС, а в някакво превозно средство с неизвестен начин на управление. Мяза повече на камион.

Форда... Карал съм старите, с муцуните, и акулите след тях. Карат се сравнително лесно - почти като кола. Ама зимата честно не искат да ряботят. Има една приказка - "Форд и циганин зимно време не работят." Според скромния ми опит - има истина в нея.

Та тъй. Аз бих избрал мерцедеса. Може частите му да не са най-евтини, но пък е най-надежден измежду всичките.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Твърдо за мерцедес,Имам няколко сптинтера от 94-96г изключително корави машини,карат ги постоянно различни хора и постоянно са претоварени.Освен пистовия ремък и маслата и някоя дреболия по предниците друго не си спомням да съм правил.Форда е евтин за подръжка но постоянни проблеми с съединителите,висящите лагети и каретата.А за френски не си и помисляй даже,Успех
          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Едно време карах Форд Транзит 87 с четворка скоростна кутия и двойна гума. За 4 години всекидневна експлоатация , а всички знаем как се кара служебна кола, има сменена само 1 секторна кутия. Дяволски издържлива машина се оказа.
            Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Коментар

Мерцедесите се карат до физическия разпад на купето. Железни мотори и трансмисии.
              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Имах мерцедес 207 Д,карах 650 000 км.двигател 240.като бивол е,бавен,ама не спира.нема счупване,ама ако стане дебело струва.карам в момента Форд транзит 1996-та.Наи евтината подръжка е това.изкарват около 500 000км.Никви ядове с паленето ,за разлика от Мерцедеса при минус 20.
                КАРАЙ ЗА ДА ЖИВЕЕШ,ЖИВЕЙ ЗА ДА КАРАШ.

Коментар

Може би трябва да се дефинира по прецизно понятието евтина поддръжка.
                  Транзитът е с евтина поддръжка ,защото частите са бол и са много евтини ,лесно се ремонтира ,не изиства някакъв специален инструмент или точно като москвича навремето -здрав, непретенциозен, всеки може да го направи .
                  Мерцедес по рядко се чупи, но частите са доста по скъпи и не всеки може да го ремонтира.
                  Ако е основно за градско си търси къса база- висок таван. Мерцедес 410 е с двойни гуми и извън града може да ти се заяждат за тахограф.
                  Имай предвид ,че тези машини са на доста километри и ти може да си им последния собственик.По добре си купе здраво купе с издухан двигател ,за да можеш да се пазариш за по ниска цена,после си направи един ремонт на двигател и 200 000-300 000 км да нямаш проблем оттам.Търси от фалирали фирми те тепърва ще се увеличават.
                  Последно редактирано от Георги Крумов; 30-05-10, 10:18.

Коментар

Подкрепям за Форда–дизела му е с директно впръскване,няма свещи и щуротий–пали от четвърт(Sparky,извинявай ама тоя Форд не е като оня).
                    За три-четири месеца и то на градско каране,всеки бус ще издържи.
                    Мерцедеса също е страхотна машина,пак е добър избор...
                    Другите не ги коментирам,въпреки че вероятно и те биха ти свършили работа(виж маршрутките Пежо/Ситроен,колко са разпространени,макар и по-калпави).
                    В крайна сметка трябва да търсиш не марка и модел,а съотношение на цена спрямо моментно състояние.Така ще можеш да разчиташ да го ползваш известно време без разходи по поддръжката и ремонти.А и щом даваш толкова пари,едва ли си мислиш,че ще го ползваш безпроблемно десетки години напред(въпреки,че може и да се случи)....
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                      Подкрепям за Форда–дизела му е с директно впръскване,няма свещи и щуротий–пали от четвърт(Sparky,извинявай ама тоя Форд не е като оня)
                      Аз и с "тоя" и с "оня" съм брал ядове.

А и понеже имам още двама приятели, дето караха "акули" с директно впръскване, а после си взеха мерцедеси. По някаква незнайна зе мен причина не искат и да чуят повече за форд.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То аз и с Мерцедес съм брал ядове при палене,ама си го знам от какво беше...
                        Форд съм карал,почти без акумулатор(ток колкото да му светнат лампите по таблото) и с етикет "последна грижа"–тоя Форд палеше и на –15 от пет-шест метра дърпане/бутане,а Мерцедес сме теглили по километър докато въобще почне да "се обажда" да пали.
                        Обаче не твърдя,че Мерцедеса е по-лошия бус–дори напротив,ако са в еднакво,задоволително добро състояние Мерцедеса е за предпочитене,но за тези пари Мерцедеса ще е доста по-стар от Форда(което не е сериозен проблем,ако е в добро състояние,но пак е свързано с цената).
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Колеги много благодаря за отговорите и то предимно от хора имащи някакъв опит с тези машини.Бих искал да добавя още един резервен вариант,изникнал в последния момент (най-евтин до момента,но само на пръв поглед).Става въпрос за Fiat Ducato ,но стария модел преди 1994.Ако някой има мнение нека добави и този модел като сравнение към първоначалните.Благодаря ви за информацията.

Коментар

Едни и същи са -Пежо Ситроен и Фиат.На Фиат е добро Ивекото- като камион е,за Дукато лично мнение- по слаби като кандидатури от Форда и Мередеса.На Мерцедес е добър Спринтера, но да е на по малко километри. Иначе тези които се продават тука 96-2000 г са над 500 000 и вече са за изхвърляне.
                            Транзита по търпи претоварване. Един познат има такъв с товароносимост 1800 кг -товареше го в Украйна с 3500 и се прибираше.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              )

Има една приказка - "Форд и циганин зимно време не работят." Според скромния ми опит - има истина в нея.
                              То има и друга приказка "Форда е като циганина,той не боледува-той направо умира"
                              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                              Дий Снайдер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X