Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой бус има най-евтина подръжка ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой бус има най-евтина подръжка ?

Мерцедес.(доста личен опит)Частите може да не са му от най ефтините но много рядко се сменят.Бавни са (говорим за стария модел) но товарят.

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
      Мерцедес.(доста личен опит)Частите може да не са му от най ефтините но много рядко се сменят.Бавни са (говорим за стария модел) но товарят.

От личен опит Форд-Транзит и не се отмятам.
      До сегашното каране за 4г.и 30000км. само висящите лагери.
      Погледни с какви бусове се докарват автомобили от австрия 80% са Форд и сам прецени.

Коментар

Първоначално публикуван от valio zila Преглед на мнение
        От личен опит Форд-Транзит и не се отмятам.
        До сегашното каране за 4г.и 30000км. само висящите лагери.
        Погледни с какви бусове се докарват автомобили от австрия 80% са Форд и сам прецени.
        Нали знаеш приказката "Всеки си хвали неговото гардже".Твоя като гледам не си го карал достатъчно за да изкажеш капацитетно мнение(не че аз съм такъв).Като справка на моя 410 за две години 2009.2010 - 80 000километърчета.(не е правено почти нищо)освен една подгряваща свещ,но си палеше и така. Писал съм доста личен опит (от 97г.насам 4 буса Мерджан и хайде да не кажа милион,но стотици хиляди километра.)Като ремонт нищо съществено Първият 207 беше на 700 000 км.истински и си палеше и вървеше.Познавам колега имаше такъв с над 1 000 000км.в движение.Колкото до това с какви бусове се докарват коли от Австрия незнам за другите колеги но аз това не го приемам за критерий за здравина (виж един милион километра пробег без ремонт на мотора го приемам като критерий)

Коментар

Мерцедес-Бенц. Личен опит. Ако е Спринтер по-добре да е от турбодизелите, куче отвсякъде.
          Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
          Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

колега, Дукатото не е лош вариянт (2,5 тд), стига да не е в състояние на полу-разпад. Вероятно ти предлагат внесен преди 10 г умрЕл кон и смазан от гонене.
            Заложи на по-сигурна карта - Форд. Като за първи бус ще ти свърши добра работа пък дори и да стане нещо - частите са по-ефтини от на Мерцедес-а. Зиме Форда с читави гуми и малко товар си върви - не се притеснявай.

От първа ръка - карал съм Toyota Hiace 2.4 Д седем години.... пак бих си взел такъв - при условие че няма да го товаря постоянно докато калниците опрат гумите. За съжаление тези коли са екзотика.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
              Зиме Форда с читави гуми и малко товар си върви - не се притеснявай. а.
              Върви, ако е с товар, и ако понечи да запали. Ако е без товар му трябва малко утъпкан сняг и 2 см. прагче, и си до там. Имал съм случка да го пусна на втора скорост на празен ход, и да изляза отвън да го клатя. Не случайно има приказка "Форд и циганин зимно време не работят."
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Според мен LT но 40 или 55, или MERCEDES и двете ги имам, товарим ги яко и се карат постоянно, корави машини са.

Коментар

Aз имам Транзит, бордови, 2.5, 90-а г. Едва ли има жив човек, дето да му знае километрите. Никога не ме е оставил някъде, било с товар (естествено повече, отколкото е по книжка) или празен. Да, зимата без товар си е приключение. Не знам дали и при фургоните е така...
                  edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Мерцедес, от 208, 209,210 до 408,409,410(включително) който и да хванеш няма да сбъркаш,гуми, нафта може и карета+висящ лагер при положение, че някои е пипал там преди теб.За зимъска гледай блокаж да има понякога спасява, ама пък понякога те вкарва в безнадежна ситуация.Та това е още повече че ти трябва за 5-6 месеца и после не се знае.Ако ще го товариш по обилно гледай да е с големия мотор 5-така дето му викат или ОМ602(по букви да ти го кажа)

Коментар

Колеги, имам подобен въпрос по темата за бусовете.
                      Предстои ми закупуванена нов бус. Колебая се между марките. Засега се отказвам от форд. Много оплаквания чувам напоследък, иначе имам два буса форд, единия умря оня ден до Русе след 11 години вярна служба (имахме го от нов).
                      Да си кажа изискванията:
                      - полезен товар между 1,5 и 1,8 тона.
                      - да се управлява с категория B
                      - висока база
                      - от средна долга база до дълга база
                      - корав във времето, минава по 1-2 000 км седмично по умопомрачителните ни пътища.
                      - предно предаване е за предпочитане, празен зимата в снега със задно е кофти
                      - климатик за комфорта на шофиора няма да е лошо
                      - евтин и с изгоден лизинг

Тук се загледахме във фирмата по този модел на мерцедес 309CDI КА 3665, но няма никакво описание за него по-подробно, мисля да ида в понедленик да видя на живо. Макар да ми се струва слабичък 88 к.с.
                      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Спринтер 315 дълга база има го и като Крафтер на ФВ ,даже си мисля ,че ФВ двигател е по добър от МБ. Страхотен е.
                        Другата алтернативе са Ивекотата и даже сега има много изгодни предложения ,но нещо изработката вътре в кабината не ме кефи.

Коментар

Аз ползвам Фиат Дукато 2.3 дизел 15м3-висок...вратите се отварят на 2 метра отговаря на всички твои условия, имам доста връзки във Фиат Варна мога да те заведа.
                          Подскажи какво ще се вози с този бус и оттам е по-лесно да се прецени.

П.П Един вид куриерска фирма сме и съм много доволен от избора клима+ел.стъкла+АБС и най важното е товарното пространство квадратен е събирам 5 евро-палета, 1.40 между бомбетата вътре.

Забравих мотора е Ивеко 8/100 извънградско пълен с 1500кг/макс. 2000кг. Градско рядко стига 10.5/11.00
                          Моите са 4бр. на по 100к км. за година и нещо и до момента без грижи.

Цената е 30к лева без ДДС. поне толкова купих последните два.
                          Последно редактирано от Николай Шиваров; 28-06-10, 19:29.
                          --------------------------------------------------
                          [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                          [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
                            Аз ползвам Фиат Дукато 2.3 дизел 15м3-висок...вратите се отварят на 2 метра отговаря на всички твои условия, имам доста връзки във Фиат Варна мога да те заведа.
                            Подскажи какво ще се вози с този бус и оттам е по-лесно да се прецени.

П.П Един вид куриерска фирма сме и съм много доволен от избора клима+ел.стъкла+АБС и най важното е товарното пространство квадратен е събирам 5 евро-палета, 1.40 между бомбетата вътре.

Забравих мотора е Ивеко 8/100 извънградско пълен с 1500кг/макс. 2000кг. Градско рядко стига 10.5/11.00
                            Моите са 4бр. на по 100к км. за година и нещо и до момента без грижи.

Цената е 30к лева без ДДС. поне толкова купих последните два.
                            Късно, взехме вече фолксваген Crafter35. Надявам се да издържи и той 10-11 години - като Транзита.
                            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                              Късно, взехме вече фолксваген Crafter35. Надявам се да издържи и той 10-11 години - като Транзита.
                              Честито и много безаварийни. А за изкарването ще изкара с нормална поддръжка къде ще иде
                              --------------------------------------------------
                              [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                              [/FONT]

Коментар

+1 за Мерцедес! Освен горе изброените предимства е и много маневрен, което за градска употреба е важно - още повече, че си аджамия

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X