Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кратко тестче на Lexus RX 450h

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кратко тестче на Lexus RX 450h

По принцип на батерията дават 5год и 100х.км гаранция, обаче по информация от рекламите ще издържи повече от колата, а и едва ли някой за момента мисли да кара по дълго от 5год- да му мисли този който купува след това.

Коментар

Първоначално публикуван от g06ko Преглед на мнение
      а всички казват че са си взели хибрид заради идеята, не заради икономията.
      А каква всъщност е идеята да си вземат хермафродитна кола.
      Че искат да замърсяват повече планетата ли.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        А каква всъщност е идеята да си вземат хермафродитна кола.
        Че искат да замърсяват повече планетата ли.

Гледах ги тези филмчета преди доста време (не са нови) и се забавлявах от сърце, но и запомних финалните думи на Кларксън "Не сменяите колата, сменете СТИЛА си на каране", Защото Хибридите имат Сериозно предимство в разхода при Градско (всякакъв вид Тръгни-Спри) и в Планината (Качвай-Слизай), където макар, че са по-тежки (заради Батериите и ел. двигателите) печелят от това че Използват Енергията при спускане/спиране, за движение, за разлика от нормалните коли който в най-добрият случай по това време на харчат бензин, а при спиране превръщат Кинетичната енергив в ТОПЛИНА и изпилени накладки/спирани дискове
        Аз съм убеден, че освен при максимална скороет (теста на Топ Гиър) Хибрида ще харчи повече и при равномерно движение (поради по-високото си тегло) от конвенционалните машини, но да не отричаме реалността - В ежедневието, в града, задръстванията и светофарите, Хибридите ще харчат по-МАЛКО, съвсем друг е въпроса кога ще си "изплатят" Разликата в цената, защото Приус-а е над 50 000 лева, а rx450h около 100 000 лв.

Не съм карал такава кола, но ако имах възможностт щях да пробвам

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
          Гледах ги тези филмчета преди доста време (не са нови) и се забавлявах от сърце, но и запомних финалните думи на Кларксън "Не сменяите колата, сменете СТИЛА си на каране", Защото Хибридите имат Сериозно предимство в разхода при Градско (всякакъв вид Тръгни-Спри) и в Планината (Качвай-Слизай), където макар, че са по-тежки (заради Батериите и ел. двигателите) печелят от това че Използват Енергията при спускане/спиране, за движение, за разлика от нормалните коли който в най-добрият случай по това време на харчат бензин, а при спиране превръщат Кинетичната енергив в ТОПЛИНА и изпилени накладки/спирани дискове
          Аз съм убеден, че освен при максимална скороет (теста на Топ Гиър) Хибрида ще харчи повече и при равномерно движение (поради по-високото си тегло) от конвенционалните машини, но да не отричаме реалността - В ежедневието, в града, задръстванията и светофарите, Хибридите ще харчат по-МАЛКО, съвсем друг е въпроса кога ще си "изплатят" Разликата в цената, защото Приус-а е над 50 000 лева, а rx450h около 100 000 лв.

Не съм карал такава кола, но ако имах възможностт щях да пробвам

Май пропускаш регенерацията на спирачната енергия при БМВ,скоро ще навлезе и по другите марки,спокойно. "Откачащият" се алтернатор при новото Санта Фе,за да не създава съпротивление, старт-стоп системата при много марки и всичките други джаджи правят повечето коли доста по-икономични от Приус и другите изгъзици.... ъъ пардон,хибриди. Още от завода един хибрид е с хиляди километри назад,по отношение на емисиите. Иначе колите са си много хубави,ама за хора,които си мислят,че пазят околната среда. Или трябва да си много заблуден,или да искаш да заблудиш другите,колко си "зелен".
          Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
          Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Невероятна машина, една от най-качествените на пазара, за съжаление цената на батерията е точно 12000 лева ( 12% от цената на нова кола) , и вече има случаи на повредени ( изморени ) такива, явно не са чак толкова дълготрайни.
            TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Къде са тези случай?
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Те още са гаранционни бе,от къде им научихте цените?

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  Къде са тези случай?
                  И аз не съм чувал случай за повредени или "уморени" акумулатори, а предвид работата си получавам доста "вътрешна" информация.

Освен това правих и собствен рисърч, защото баща ми иска да си сменя Волвото ХС90 с точно такъв Lexus RX 450h. Удивително безпроблемно е задвижването, колкото и да не ни се вярва. В Берлин има таксита Приус на 400-500 000 и повече километри, на които досега са сменяна само крушки...

​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                  Volvo XC90 D5 Executive '12
                  Volvo XC60 D5 Summum '11
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Наистина автомобила е много добър и като идея и като изпълнение. Защото определено света се е "запътил" в тази посока (хибридите). Да запитам обаче и аз нещо: от това, което колегата GeorgeCh каза по-горе:
                    "...Друго интересно за тази машина е, че на практика няма палене. Даваш на контакт, изписва реди и потегляш - винаги потегля на ток. ..."
                    следва, че ако по една или друга причина акумулатора ти падне, тази кола няма потегляне. Или както с електромобилите по ЖП гарите, които разкарват колетите - дърпаш шнура и включваш в контакта да се зареди.

Друго си е то зяпачите да те бутнат и да запалиш на скорост.
                    [B]Land Rover Discovery 300 tdi , 1995[/B]

Коментар

Ми то и кой да е автоматик е (почти) невъзможно да го запалиш на бутане/теглене....
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

За "проблемите" с акумулаторите - пари давам да ги видя при нова кола.

Дори на първия Приус акумулаторите бяха с 8 години гаранция. А той излезе преди повече от десет години и е не знам колко поколения назад.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

В момента разтривам ей тоя електровоз със системна мощност 480 к.с. и въртящ момент 780 Нм (4,4-литров битурбо V8 бИнзин + два електромотора с 91 и 86 к.с.). Като се върна в петък от Гърция, ще докладвам как се държи. Днес след ~230 км безмилостно газиране с pedal to the metal (оттях около 60 км градско) средния разход е около 13 л/100 км. До Солун и обратно ще го карам "в рамките на закона" и предполагам, че ще гори около 9 л/100 км.

Volvo XC60 D5 Summum '11

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                            В момента разтривам ей тоя електровоз със системна...
                            Значи винаги може и по-добре... (т'ва за много прехласнатите)

Но пък винаги едното е за сметка на нещо друго... (намесва се разумът на реалистите, естествено)

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                              ...Като се върна в петък от Гърция,...
                              Оффтопик, Защо все в Гърция ги тествате????

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                                Оффтопик, Защо все в Гърция ги тествате????

Ами щото предпочитам да се разхождам из Гърция, особено този сезон. Нищо друго. Пък и там се кара по-спокойно. Иначе до Серес ходих заради Alfisti Track Days (9-11 април) на тамошната писта (виж последния АутоБилд).

А конкретно в този случай отивам на тест (на 12 и 13 май) на новия Кайен (вкл. Хибрид) из Халкидики, ама Поршетата (или напудрените Туарези, както предпочиташ) са в Переа, Солун, та трябва по някакъв начин да стигна дотам. И реших да се добера дотам с хибридното Х6, хем да съчетая полезното с приятното, хем да го сравня като разход с Лексука 450h по същия маршрут.
                                Малко сложно стана обяснението, ама дано си ме разбрал
                                Volvo XC60 D5 Summum '11

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X