Чероки е ама е много дълече от думи като престиж и лукс
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Rexton или Pathfinder или RAV4 или Touareg
Свий
X
-
Ами как да видиш, когато получаването на отговор зависи и от задаването на въпроса. От това, което си написал, става ясно най-вече, че за тебе най-важното условие е колата да има добър външен вид.Първоначално публикуван от PoisonRainНо не видях това което очаквах,никои не написа "Да вземи си рекстъна защото ..." или "Нисана не струва вземи фолксвагена има "това и това"
А преценката за "добър външен вид" е строго субективна и въпрос на вкус.
Рекстъна, на който ти се кефиш, че предлагал най-много красота за най-малко пари, по мое мнение изглежда гадно (отделно дето и за чеп за зеле не става, както вече споменаха и други колеги). Ама това е по моя вкус, който явно е твърде различен от твоя. Какъв е тогава смисълът да ти кажа моето мнение по този въпрос?!?Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Здравейте Yaro,
Съгласен съм с това,но за мен всяка книшка,текст за части,работа на двигател,прпорции на клапани с бутала,колянов вал и т.н. е специализирана литература и наистина си нямам грам представа от много работи в и по автомобила,за това и казвам че ще ми е интересно да се запозная отблизо с нещо коите за в бъдеще ще притежевам.
И наистина доста си противоречих.
On-t:Определено научих доста неща,но това което е най-важното а именно че рекстъна отпада от всякакви сметки.
Благодаря Ви и на Вас за отделеното време в по горния пост,ще го взема изпредвид.
kinex,
мисля че такъв модел кола като BMW ми идва малко по-нагорнище.Иначе с удоволствие бих се сдобил с едно Audi Q7
V93,
Не бих сложил външният вид на първо място от всички фактори от които зависи едно возило дали е добро или не струва.Както сам каза това е строго индивидуално дали един модел ще те плени с външната си красота или ще ти се стори напълно посредствен.
Изклучвам красотата като фактор и добавям други два-три:комфорт(няма да бъде като яхта,но..),сигорност(няма да е хамър и да карам с 4 спукани гуми 15км,но..)и ако може да не я карам през ден в сервиз(къвто ми е касмета)
Коментар
-
Re: Rexton или Pathfinder или RAV4 или Touareg
Първоначално публикуван от PoisonRainЗдравеите!
Онзи ден видях форума,прочетох няколко мнение,и се обедих че тук мога да намеря компетентно мнение и може би много отговори на моите въпроси.
В скоро време очаквам подарак,а именно 4х4 но все още не мога да реша какво да искам!
Автомобила който търся трябва да е надежден,с добра външност и доста ефективен на асфалт!Няма да го ползвам за офф-роад(кал,сняг,камани)освен ако не се наложи!
В момента имам няколко фаворита:
Rexton http://www.mitsubishi.bg/info.html
-може би колата в която има наи-голяма далавара,а именно ниска цена за доста красота,но дали е надежден?
Nissan Pathfinder http://nissanbg.bg/bg/vehicles/4x4/Pathfinder/
-малко по семеина кола,но доста голяма-определено ще бие на очи в черен(металик) цвят
RAV4 на Toyota http://www.toyota.bg/cars/new_cars/rav4/index.asp
и последния вариант Touareg на VW http://www.volkswagen.bg/
Забравих да кажа че автомобила ще го копувам(ще ми го копуват) нов!Но не мисля че ще мога да изхарча повече от 60 000 лв- 65 000 лв.
Дано темата която пускам да даде началото на една дискусия,и хора които притежават или имато опит с такива возила си дадат мнението.
Благодаря предварително.
Субару ти трябе! нЕкоя Импреза, нали да ефективен на асфалт, добра линия е, много мое се щрка, и да решиш да оф, леко няма да е проблем
аз се се чудя, като чуя, искам 4х4, жипка обаче не е за оф... ми тя ако няма да е за оф, за к'фо ти ? за фукане не стаа ако не е кален, за оф ако не стаа, няма да е кален... та закфо ти е? голям за багаж? ама не пикап, хмм ти си знаеш де, аз моя си го зех за оф, и най-ми е яко там, даже само като сляа от асфалта и ми олеква
, може и само ей така лекинко да е ама е друго
и за дъм малко поне по-темата, смятам за мой фаворит сред паркетниците Pathfinder...
но откакто се появи това...

... него бих зел!
Коментар
-
До: Rexton или Pathfinder или RAV4 или Touareg
Абе Туарега го забрави,защото както каза г-н Петров съотношението сервиз:път е горе-долу 50:50, то не бяха електроники,акумулатори,двигатели и тн. Взимай Чероки или Санта Фе,макар че и двете са 99% пластмасови отвътре. Санта Фе е по-за пътя,но е по-луксозно,а Черокито е по за оф, но е много по-дървено и като возия и като интериор. Също така,Санта Фе-то има 4 звезди(от 5) по ЕurоNСАР, което е мн. мн. добре. Има ЕSP като стандарт и е доста стабилно в завоите-не се накланя почти. Клирънса е 21см,но с добро каране минава по доста черни пътища.Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
Volkswagen Bora AKL
Коментар
-
Темичката е малко дърта, ама като всички теми за сравнение е винаги актуалнаПървоначално публикуван от Dino Преглед на мнениеАбе Туарега го забрави,защото както каза г-н Петров съотношението сервиз:път е горе-долу 50:50, то не бяха електроники,акумулатори,двигатели и тн.
Та да попитам: това горе от собствен опит ли го казваш, или е от серията ЕБК (една баба казала)?
Имам опит от два Туарега - един 2.5 и един 3.0. На двата общо са сменени един тампон на окачването и един датчик на климатика. Това е за общо 160 000 километра.
Ще ми бъде много интересно да чуя защо си седял 50% от времето в сервиз.
Коментар
-
Kъм пусналият темата:
До колкото разбирам,почти нямате опит дори като шофьор - половин година нищо не е.
Защо точно ви е необходим 4х4?С какво повече ще бъде натоварен спрямо реното?
Предполагам,ако си изясните това, ще е по лесен избора на нова машина.помислете и за поддръжката и.
И лична молба:
пишете на грамотен български,моля...Пътят е целта.
Коментар
-
Oт опит го казвам. Един приятел си взе 2.5 2005 год. То не бяха повреди по гореизброените неща и тн,а човека много си го пазеше и изобщо не го юркаше,щото така да се каже си беше дал всичките пари за него та... Сега го продаде и по мой пример си взе СФ,ама втора употреба от IND.
Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
Volkswagen Bora AKL
Коментар
-
Колега, Хюндая сигурно е хубав, ама да се сравнява с VW Tуарега, малко наивно звучи. А като гледам и в темата го няма.Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнениеOт опит го казвам. Един приятел си взе 2.5 2005 год. То не бяха повреди по гореизброените неща и тн,а човека много си го пазеше и изобщо не го юркаше,щото така да се каже си беше дал всичките пари за него та... Сега го продаде и по мой пример си взе СФ,ама втора употреба от IND.
Коментар
-
Немско vs. Корейско. Невъзможна битка,но е факт,че СФ-то няма и 1/100 от бъговете по Туарега. Иначе аз си казах,че е СПАМ.
Поздрави Киров.Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
Volkswagen Bora AKL
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.
Коментар