Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-добрият SUV за 2004 ... (най-добрата 4х4 машина)...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

за гласуването

Нека поясня (за n-ти път ):

Никъде НЕ сме писали, че ТРЯБВА да сравняваш един автомобил с друг.
    Просто трябва да прочетете по-внимателно началото на темата - там пише, че представените автомобили имат само едно общо нещо - официално се продават от тази година на българския пазар. Ако разгледате по-внимателно има представители на ТРИ сегмента - работни 4х4, компактни SUV и средноразмерни SUV.
    Целта на конкурса НЕ Е да сравняваме, а да видим какво се харесва на читателите било то руска джипка или немски паркетник.

Още пояснения?

Коментар

Виноват

Разрешете да гласувам!

Land Rover Freelander

В сравнение с Defender то си е като котка пред лъв ама са от едно семейство.

Успех

Т.
      Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Доколкото знам, SUV-а е автомобил с повишена проходимост, който обаче е предназначен предимно за "on-road" използване.Качествата му на всъдеход се проявяват обикновено когато отивате на ски, риба или просто сте решили да "кривнете" замалко от асфалта.Този клас автомобили предоставя комфорт,не по-лош от една лимузина от среден клас, което разбира се е за сметка на техните "off-road" възможности.Затова проходимостта в никакъв случай не може да бъде основен показател в тази анкета.
        УАЗ "Huntter" и "Теmpo" не са в клас SUV, независимо къде ги причисляват техните вносители."Porshe Cayene" и WV "Touareg" (защото двата автомобила ползват една и съща платформа , както и двигатели,разликата е само във "фейс"-а) са нещо великолепно за този клас поне като показатели (за надежност не знам) , но съгласете се че при базова цена от около 80 000 лв. не са достатъчно достъпни.
        Затова смятам че като комплекс от показатели най-добре се представя "Ssang Young" REXTON., а именно:
        1. Автомобила предоставя доста добро пространство и комфорт
        2. Имате на разположение 3 типа двигател,включително и модерния 2.7 Common-Rail дизел на Мерседес.
        3. Пакета от екстри които са включени и в най-ниското ниво на изпълнение е меко казано значителен
        4. Базовата цена от 49 000 лв. и 56 000 лв. СЪС ДДС съответно за TDI и CDI(Common-Rail) е отлична за това което купувате.
        5. 3 години или 100 000 км.гаранция
        6. Всички модификации са с право на данъчен кредит.

ТАКА ЧЕ: REXTON
        offroad фен
        1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
        TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Re: Rexton

Абе Гълъбине, ти да не бачкаш в "Ратола"?
          Беше по-ичерпателен и от дилърите им.
          М/у другото, Rexton доста добре се справи на тест по трасето на "Камбаните"

Коментар

Re: Rexton

Първоначално публикуван от izo4x4
            Абе Гълъбине, ти да не бачкаш в "Ратола"?
            Беше по-ичерпателен и от дилърите им.
            М/у другото, Rexton доста добре се справи на тест по трасето на "Камбаните"
            Нямам нищо общо с тях пич, просто си казвам мнението.Колкото до информацията, хората си имат сайт.
            Иначе лично аз карам Ford Ranger (Mazda B2500 4x4), освен Хондата разбира се!
            offroad фен
            1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
            TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Доколкото разбирам целта не е да сравняваме характеристиките на предложените автомобили, а да изразим личното си предпочитание за дадена марка. Всеки от нас има индивидуално виждане за високопроходим автомобил. Личното аз предпочитам такъв който се използва 80 % като нормален автомобил за ежедневни нужди, а останалите 20 % предлагат сериозни offroad възможности необходими за уикенда и при нужда.
              Въпреки, че съм привърженик на японските автомобили /управлявам такъв/ гласувам за
              Фолксваген Туарег !

Коментар

При тест на Range Rover,Defender, Discovery и Freelander последният премина трасето от Триград до "Чаирите" наравно с другите машини за това гласувам за Freelander. Междо другото продавам 1 Freelander HSE Td4 за 30 000 EURO без ДДС на 30 км.

Коментар

"последният премина трасето от Триград до "Чаирите" наравно с другите машини "
                  Преди 4 години "другите машини" по същия маршрут беше ВАЗ 2105, а на всичко отгоре вечерта ракията свърши ... та се наложи да го минаваме и по тъмно .. с Петицата !

Иначе нямам нищо против Freelander и избора на PSIM.
                  Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

)))))))))))))))))))
                    Другаде и друг път, ама съвсем същото!)) Да, беше 18 пъти катастрофирала 4-ка, първата ми моя си кола. А първите дошли от някъде си Пажеро си отлежаваха с муцуните в преспите, даже и не подритваха вече)) А аз дори не умеех да нахлузя веригите грамотно Обаче ракиите бяха доставени!

Коментар

Щом гласуваме за SUV-вове,моят избор е Porshe.Най-цобрият двигател!
                      Нали ще ходя само за риба с него?!!!

Коментар

Гласувам за УАЗ HUNTER достатъчно удобен и проходим е (най-обичам да вляза в лъскава кола кален до кръста) и освен да си го купиш можеш да си позволиш и да го поддържаш, а който и да е модел се чупи особенно ако го ползваш за работа, а не за да караш извън асфалта 1000 - 2000км. годишно.

Коментар

Порше Кайен

Първоначално публикуван от ELEKTRIK
                          Основание: Избора е пристрастен но който се е качил зад волана на УАЗ остава фен завинаги.
                          много интересно, ако се качиш на Порше Кайен... какво ли ще кажеш пдсле...

Гласувам за Поршето... Наскоро чух едно как се набира с пълна газ... звука е невероятен...
                          Човек трябва да си каже честно, а не "мойто е най-хубаво" ако ще и трабант да е!
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Гласуваме!!!

Гласувам за Land-Rover-Freelander по следните причини;
                            -фен съм ма марката
                            -достатъчни качества за автомобил тип"сув" извън пътя
                            -доста приятен интериор
                            -сравнително по-достъпен от кайена например
                            -участието му в "кемъл трофи"
                            Мисля че стигат за избор !
                            Александър Емилов Гроздев
                            algroz@yahoo.co.uk 02/777964

Коментар

Re: Гласуваме!!!

От толкова отдавна го гледам този конкурс, че забравих въобще дали съм дал своя глас, но все пак с риск да се повторя, ще го направя.. В общи линии, да не подновявам стария спор тука, но и аз мисля, че подбора на модели е доста "random" и неравностоен, затова ще гласувам "по пристрастие", а именно за Ленд Ровър Фрилендър..

Първоначално публикуван от cranium
                              Гласувам за Land-Rover-Freelander по следните причини;
                              -фен съм ма марката
                              -достатъчни качества за автомобил тип"сув" извън пътя
                              -доста приятен интериор
                              -сравнително по-достъпен от кайена например
                              -участието му в "кемъл трофи"...
                              Сравнително по-достъпен меко казано. Срещу 1 Кайен ще вземеш почти 4 Фрилендъра... Мисля, че Фрилендъра няма участие в "Camel Trophy", а в "G4 Challenge". В Кемъл-а участват само Дифендър и Дискавъри, и в някои години има и Рейндж-ове (класик).

Все пак:

моите плюсове:
                              -като говорим все пак за нещо, което претендира да има общо с "4х4" - тук плюс е рамата разработена от Magna Steyr (преди Daimler Steyr Puch). Все пак са емблема в бранша и всички сериозни 4х4 и не само в Европа са им ползвали услугите в даден момент.
                              -цена
                              -компактен отвън (не е по-дълъг от Астра/Ескорт Комби) и сравнително комфортен отвърте, с малки изключенияюуточнения за задната седалка (като при всички коли от ниския среден клас)..
                              -лесен за управление в града, удобен и доста икомоничен извън него
                              -удачен за семеен SUV/4х4

моите минуси:
                              -като изключим тракшън контрол-а и Hill Descent Control-a, които ще помогнат да се добереш до вилата, няма НИЩО друго, което да носи белезите на някакъв по-сериозен SUV. Чудя се какво се дърпат толкова, да му направят версия поне с бързи/бавни и т.н.
                              -цена. Е сложил съм я и в графата "+", но в сравнение с другите в конкурса. А иначе цената му като нов, не е отчайващо далече от цената на Дифендъра като нов..

Коментар

Tempo-Traxx

кой е вносител на Tempo-Traxx ? къде им е шоурума?
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.

Зареждам...
                                X