Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кола на 5-6 години коя да бъде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
    "Средната възраст на автопарка у нас е около 21 години. Над 70% от колите са на повече от 15 години. Това каза в ефира на „Здравей, България” Александър Костадинов от Асоциацията на автомобилните производители." Изобщо не ги изхвърлят насам, за италианците да не говорим.
    Както казах вече- става дума за Германия, а не за България. Това какво се кара в България си е български проблем. Българите да си купуват нови, някой да не ги е спрял или да им е забранил? Средна статистическа възраст 10 години на германските коли не кореспондира с понятието "нови".

Освен данък колите имат и застраховки. Някой живеещ в Грмания може да каже.
    Това вече го написах по-горе. Възраста на колата не е релевантна за застраховката.

Който иска да си кара стари коли, аз съм се накарал за два живота и повече не искам, ако не ми се налага естествено.
    И аз така, ама на опаки, за новите. Излишни пари за нови боклуци и поддръжката им нямам. Много са ми смешни хора, които дават по хиляди левове за сервизно обслужване на нови коли в гаранция, а моите разходи за 30 годишната ми кола за 4 години не са толкова. За надежността даже не ми се говори.
    Последно редактирано от Urko; 25-03-25, 12:34.
    Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• kbot
      kbot коментира
      Редактиране на коментар
      Погледнах си записките: За първите 5 години съм дал 620 лв за ТО в оторизиран сервиз. После спрях да ги следя

• Asen Kushlev
      Asen Kushlev коментира
      Редактиране на коментар
      Ша ма извиняваш, ама твоята представителна извадка нещо много шарена, само камиони и бусове дето няма в нея. Какво очакваш от "премиум" кола, дето има поне 3 кашона датчици и толкова управляващи модули. Като искат този тип кола, ще си плащат. И на моята обслужването в официален сервиз с оригинални консумативи е 600 лв. За великите Тойоти всички знаем, още в първия пост казах, че ги чакам.

• Urko
      Urko коментира
      Редактиране на коментар
      kbot : и аз казвам, че е майтап, ама ей на, толкова си струва. Ако искаш. Всъщност майтап е в моите и твоите очи. Който ги плаща, да му мисли дали си струва или не.

Аsen Kushlev : що да е шарена? Нали не очкваш хората да карат еднакви коли?

А относно Тойотата- велика, не велика, няма кой да ги бие в света по качество и продажби. Дори въздесъщите германци от ВАГгрупата, които под един покрив са събрали един бюлук марки и модели не могат. Лично на мен ми е все тая дали се казва Тойота или Симка- критериите ми са елементарни: практична, непретенциозна, универсална, нечуплива, финансово неинтензивна. От тук нататък, ми е все тая за марката и модела. Станало е така, че това което търся и искам, съм го намерил в Тойотата си. И както казва древната етиопска мъдрост- нещо, което работи, не се пипа. Нито съм седнал да агитирам някой да си купува Тойота, нито да му продавам. Всеки да кара каквото му душа иска- ново, старо, немско, американско, корейско, френско и т.н. и т.н.

Първоначално публикуван от Даниел Цветков Преглед на мнение
    Росене ти малоумен ли си?Или не можеш да четеш какво съм написал,или трупаш мнения?Но можеш да коментираш!Казах да бяга от бензиновите трицилиндрови мотори включая ПСА и да погледне дизелите!
    Не знам кой е малоумен, аз казах че нов автомобил на 30к км а таблото свети. Нямаше още проблеми с мотора.

Коментар

Първоначално публикуван от pan4o_ Преглед на мнение
      По принцип се търси търси от автокъща с добър рейтиг заради гаранцията. Може да свали 1-2 години заради по-читава кола.От частно лице е малко рисково.Дори да Гюнтер или Юрген, вече и те се научиха да мажат проблемите, като Мустафа или Серьожа.Тя работи с много местни и мнението на всички е автокъща или лизинг.
      Има две набелязани Toyota Yaris1.33 VVT-i Edition-S 1.3 99 к.с. Peugeot 308 BlueHDi Lim.1,5 102 к.с. предстоят огледи.На снимките са много хубави Притеснява ме малко този мотор на Пежо заради проблемната верига, но може и да е сменяна.
      За Пежо,може да попрехвърли и френските сайтове за автомобили за продаване😉
      Ей къде е Франция до Германия,няколко часа с ICE високоскоростня влак,цените са една идея по-разумни ...не си правя майтап.
      Колега купи Рено Клио за жена си,с 2к €п по евтино от Франция спрямо Германия.
      Успех в търсенето.

Коментар

Дачия Дъстър.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Някоя малка тойотка ярис,или форд мондео

Коментар

До момента търсенето е малко като по нашите автокъщи - на снимка супер ,наживо не толкова.Продължаваме
            kia sportage 2.0 128 h.p.

Коментар

• Пламен Атанасов
              Пламен Атанасов коментира
              Редактиране на коментар
              Като цяло положението е такова . читава кола се намира лесно само ако е почти нова. Последните две коли които търсихме за познати тук , отнеха почти по година докато застане нещо читаво на нормални цени.

Май я намерихме-Audi A3 2.0 TDI (150 Hp) 2014 год. с 5 врати.Не влязохме в бюджета и годините и промени критериите надявам се за добро.Пълна сервизна история,1 собственик германец, 120 000 надявам се реални км.В събота я тества оглежда и капарира.Не намери никакви забележки и каза усетих я като моята кола Единствено гумите не са първа младост, но имат още живот.От къщата дават 1 година гаранция, и не свалиха и евро от обявената цена след половин час пазарлъци, което за мен означава читава кола. Засега има само 500 евро капаро и ще се пробва да я регистираря тая седмица,така че ако някой ще ме отказва сега е момента Направи застраховката онлайн и с номера от нея ще ходи в общината за да си вземе регистрационните номерата/запазени са/ и плати данъка, и после в къщата за колата..Ако някой познава в детайли стъпките по регистрация в Германия, нека пише.

Коментар

• Krelion
              Krelion коментира
              Редактиране на коментар
              Онлайн застраховките са по-евтини,но обикновенно са дърво.Да не се налага да я ползва! С двата талона и номера от застрахователя се регистрира в цуласунгщеле-то.За данъка ще получи писмо.При нас, в Баден Вюртенберг е така.

Първоначално публикуван от pan4o_ Преглед на мнение
            Май я намерихме-Audi A3 2.0 TDI (150 Hp) 2014 год. с 5 врати.Не влязохме в бюджета и годините и промени критериите надявам се за добро.Пълна сервизна история,1 собственик германец, 120 000 надявам се реални км.В събота я тества оглежда и капарира.Не намери никакви забележки и каза усетих я като моята кола Единствено гумите не са първа младост, но имат още живот.От къщата дават 1 година гаранция, и не свалиха и евро от обявената цена след половин час пазарлъци, което за мен означава читава кола. Засега има само 500 евро капаро и ще се пробва да я регистираря тая седмица,така че ако някой ще ме отказва сега е момента Направи застраховката онлайн и с номера от нея ще ходи в общината за да си вземе регистрационните номерата/запазени са/ и плати данъка, и после в къщата за колата..Ако някой познава в детайли стъпките по регистрация в Германия, нека пише.
            Ами честито и безаварийно. Пак познатата схема, от 5-6 годишна отидохте на 11 годишен "премиум". Хубавото е, че има гаранция и история, а не от някоя наша "автокъща", убита от каране.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Бюджета беше 11-12 000 евро и в тоя диапазон не излезе нищо хубаво и младо . Задължително търсихме с история и то от представителство на марката, в случая някакъв "ауди център".Имаше една кия бензинова, която също беше ок и на по-малко години, но аудито я грабна. Абе любов от пръв поглед . Дано е безаварийно, мотора е с добри отзиви, надявам се и други проблеми да няма.

Коментар

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                .... и дойдохте на моето.

Ами то затова още преди да започне търсенето, отваряш сайтовете и гледаш за твоя бюджет какво има, не какво ти се иска . Нормално най-евтините са с някакви забележки, поне в Германия. Тук е тото. Но както и да е, със здраве да се ползва.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

Винаги бих избрал новото пред 11-годишен таралясник "с история".
                https://www.dacia.de - Der Dacia Sandero ab 12490 евра
                След 10 години още ще е добра кола. Аудито - едва ли ще изкара толкова.
                Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• crazyjob83
                  crazyjob83 коментира
                  Редактиране на коментар
                  След 10 години дачията сигурно ще е в състоянието в което ще е и аудито, а може би и по-зле.

• kbot
                  kbot коментира
                  Редактиране на коментар
                  Имам 13- годишна Дачия. Та не ми обяснявай

Не е точно така.От базисната цена, докато получиш необходимото ниво оборудване и мотор който не е мъртвец по рождение, сумата набъбва доста.Ако е на лизинг имаш ограничение в пробега, а идеята е да се карат около 2000 км на месец.Няма как нова кола макар и дачия/харесвам ги между другото/ да струва по евтино от 10 годишно ауди, WV или др.подобни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X