Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кола на 5-6 години коя да бъде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кола на 5-6 години коя да бъде?

Дъщеря ми, която живее в Германия ще купува кола.Бюджета е около 10 000 евро.Понеже в този ценови диапазон излизат основно коли с бензинов двигател около 1,0 и 100 к.с. ,търся мнение кой е най-читав от тях. Малко съм предубеден към тези мотори, но все пак ако някой има опит с тях и сподели мнение, ще бъде полезно в избора.Най-често срещани по обявите са Ситроен С3,Рено клио,Мицубиши спейс стар, Сеат Ибиза, Опел Корса и подобни. Приемам всякакви съвети
    kia sportage 2.0 128 h.p.

Съвет за конкретните не мога да дам, но мога да ти кажа ей сега какво ще настане. Ще ти обяснят, как кола с три цилиндъра и турбо нищо не става, че била с двигател от косачка и т.н. Да си вземеш 15 годишен премуим кош на 700 х.км. щото е неубиваем, ако пък вземеш Тойота ще я карат правнуците. Иначе по същество - ми нямаш много избор за тези пари, а в белия(до скоро) свят дърти кошници не са на почит, ще ги платиш на застраховки и данъци за две години още веднъж. Аз този бюджет бих го вкарал първоначална вноска, въпросните коли са по 20 х.евро нови, другото на лизинг. Имаш поне 5 години гаранция. Сега зависи и колко ще се кара, ако е за пазар уикенда става и втора ръка. Ако е с валиден TUV и от наджден търговец, а не с надпис "за експорт" в обявата.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Благодаря за мнението. Предполагам че може да се нажежат страстите относно старите и новите мотори.Първо избора е на жена на 25 години и не иска лизинг. Ще се кара всеки ден по 100 км, повечето извънградско, но от тях 20 км във Франкфурт и паркирането с по-голяма кола ще е трудно. Уикенда .. не знам.Търси от търговец с максимално дълъг TUV и гаранция. Повечето дават по 1 година. И все пак ако някои има опит с гореизброените...

Коментар

• Пламен Атанасов
        Пламен Атанасов коментира
        Редактиране на коментар
        Гаранцията в случая е за употребявана кола . Търговците предлагат 1 година , срещу доплщане може да я удължи.

Ако ще е нова има оферти които са с 0 процента финасиране . При посочената категория , употребявана бих я взел на лизинг. Има много оферти за около 100 евро месечно ( дори 70 - 80) . При лизинг от три години примерно , платената цена ще е по малка от загубата при продажба отколкото ако си я купил. Покупката си струва само ако смята да я кара по дълъг период .

Коментар

От малките мотори 1.3 TCE на рено е 4 цил. и е доказан. Вече ако изпадне ама е на 170-200 хил. по-добре не... Също 1.5 TSI на VW но за него не знам дали ще стане в тоя бюджет, също ако е на маса километри по-добре не.

Коментар

За малко по старички 2015-2016 се включваш за Тойота Ярис 1.3 99 коня.

Ако не е Тойота не знам.....

Коментар

• vwbeetle
            vwbeetle коментира
            Редактиране на коментар
            Колега си взе Ярис на 3 години,на по малко от 30к км. за 12 800€,с удължена 10г гаранция 4 цилиндъра без турбо по спомен 117 к.с. ама бая време дебнеше по сайтовете .Успех с търсенето.

Аз бих те посъветвал именно да не се взема трицилиндров мотор,щото е боклук-малък ресурс и непригодни за ремонт.Има достатъчно автомобили с малки ,но 4 цилиндрови мотори-от тях гледай.
          Щом ще кара жената по 100км извънградско мисля,че не е лошо да погледнеш и дизелите.
          На ПСА(Стелантис)дизелите са доказано добри,за разлика от новите им бензини.Примерно пежо 2008 с 1.4 или 1.6 дизела са много добри-супер разход,доказани дълговечни и издръжливи двигатели,иновативен дизаин(който лично на мен не ми харесва,но младите го харесват),Опел Мока примерно.

Коментар

• rosen_lazarof
            rosen_lazarof коментира
            Редактиране на коментар
            Точно ПСА е егати и боклуците.
            Пежо 2008 някаква бензинова турбо 3 цилиндрова взето под наем на реални 30000 км и под 1 годишно.
            Няма такава бангия, таблото дискотека, сензорите на седалките за коланите премигват и алармират през секунда.
            Постоянно нещо друго свети.....
            Не съм виждал и чувал такова нещо при досегашните ми предимно немски и японски коли нови и втора употреба от 0 до 350000 км

• venciru
            venciru коментира
            Редактиране на коментар
            Е нали точно това каза Даниел за ПСА! Дизел, а не трицилиндров турбо бензин. Четете малко преди да коментирате.

• rosen_lazarof
            rosen_lazarof коментира
            Редактиране на коментар
            Аз преди да коментирам си чета.
            Ново Пежо на 30к км а таблото като коледна елха.
            Няма значение бензин или дизел, бангия от класа

Още един глас за бензиновия 1.3 на Рено. Но за този бюджет не знам в какво състояние ще е. Ако може да се смъкне изискването под 5 години ( демек още малко в гаранция). Имаше го в Клио. Аз съм с Каджар и докато бяха масово под 5 години, цената им клонеше към цената на придобиване. Като се появиха масово нов внос, цената СТРАННО се срина, а уж бяха на малко километри. Затова наблягам на гарантирани километри!
          Марин Райковски

Коментар

Росене ти малоумен ли си?Или не можеш да четеш какво съм написал,или трупаш мнения?Но можеш да коментираш!Казах да бяга от бензиновите трицилиндрови мотори включая ПСА и да погледне дизелите!

Коментар

За 10к евро можеше да се купи добра 5 годишна кола преди 5-8 години. Малолитражката на дъщерята е на 6 години и струва повече. Купувана от приятел с 4-5к лв под пазарната цена.
              Не търси евтина и хубава кола. Тия вече са продадени на търговци. В Германия бих търсил от човек, единствен собственик, който не се казва Мустафа или Серьожа, а Гюнтер или Юрген.
              Не е гаранция, но е надежда.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

По принцип се търси търси от автокъща с добър рейтиг заради гаранцията. Може да свали 1-2 години заради по-читава кола.От частно лице е малко рисково.Дори да Гюнтер или Юрген, вече и те се научиха да мажат проблемите, като Мустафа или Серьожа.Тя работи с много местни и мнението на всички е автокъща или лизинг.
                Има две набелязани Toyota Yaris1.33 VVT-i Edition-S 1.3 99 к.с. Peugeot 308 BlueHDi Lim.1,5 102 к.с. предстоят огледи.На снимките са много хубави Притеснява ме малко този мотор на Пежо заради проблемната верига, но може и да е сменяна.
                Последно редактирано от pan4o_; 25-03-25, 07:51.

Коментар

• drukman
                  drukman коментира
                  Редактиране на коментар
                  Помогнах с каквото можах.

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                ..., ще ги платиш на застраховки и данъци за две години още веднъж.
                Какво общо има застраховката и данъците с това и как ще ги плати двойно заради тях?!?
                Tова не отговаря на истината.

Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение

Какво общо има застраховката и данъците с това и как ще ги плати двойно заради тях?!?
                  Tова не отговаря на истината.
                  Като не отговаря, защо имам две коли по 150 коня в БГ, едната е с 86 лв. данък, другата е 145 лв. В Германия сигурно не е така, затова си изхвърлят дъртите кошници насам.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                    Като не отговаря, защо имам две коли по 150 коня в БГ, едната е с 86 лв. данък, другата е 145 лв. В Германия сигурно не е така, затова си изхвърлят дъртите кошници насам.
                    Говорим за Германия, а не за България.

Ето пример за 2 сходни коли като кубатура и конски силли. Едната е бензинова Хонда Сивик преди 2021 година, а другата Опел Астра дизел след 2021 година.
                    Данъка на Хондата е 2 пъти по-малък от на Опела.
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Honda_Benzin_do2020.JPG
Прегледи:251
Размер:20.2 КБ
ID:6993763

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Opel_diesel_ab2021.JPG
Прегледи:244
Размер:15.6 КБ
ID:6993764

Застраховката на колата се определа по въпросник с между 30-40 въпроса индивидуално. Годината на производство е само един от тях. По-голяма тежест имат например марката на колата, годишно изминаваните километри, дали шофьора е с опит или новобранец, дали е имал досега произшествя или не и т.н.

Дали германците си изхвърлят "дъртите кошници"? Чисто статистически средната възраст на колите в Германия е около 10 години.
                    Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение

Чисто статистически средната възраст на колите в Германия е около 10 години.
                      "Средната възраст на автопарка у нас е около 21 години. Над 70% от колите са на повече от 15 години. Това каза в ефира на „Здравей, България” Александър Костадинов от Асоциацията на автомобилните производители."
                      Изобщо не ги изхвърлят насам, за италианците да не говорим. Освен данък колите имат и застраховки. Някой живеещ в Грмания може да каже. Както и да е, не ми е жизнено важно да го знам. Който иска да си кара стари коли, аз съм се накарал за два живота и повече не искам, ако не ми се налага естествено.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X