Дъщеря ми, която живее в Германия ще купува кола.Бюджета е около 10 000 евро.Понеже в този ценови диапазон излизат основно коли с бензинов двигател около 1,0 и 100 к.с. ,търся мнение кой е най-читав от тях. Малко съм предубеден към тези мотори, но все пак ако някой има опит с тях и сподели мнение, ще бъде полезно в избора.Най-често срещани по обявите са Ситроен С3,Рено клио,Мицубиши спейс стар, Сеат Ибиза, Опел Корса и подобни. Приемам всякакви съвети
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кола на 5-6 години коя да бъде?
Свий
X
-
Съвет за конкретните не мога да дам, но мога да ти кажа ей сега какво ще настане. Ще ти обяснят, как кола с три цилиндъра и турбо нищо не става, че била с двигател от косачка и т.н. Да си вземеш 15 годишен премуим кош на 700 х.км. щото е неубиваем, ако пък вземеш Тойота ще я карат правнуците. Иначе по същество - ми нямаш много избор за тези пари, а в белия(до скоро) свят дърти кошници не са на почит, ще ги платиш на застраховки и данъци за две години още веднъж. Аз този бюджет бих го вкарал първоначална вноска, въпросните коли са по 20 х.евро нови, другото на лизинг. Имаш поне 5 години гаранция. Сега зависи и колко ще се кара, ако е за пазар уикенда става и втора ръка. Ако е с валиден TUV и от наджден търговец, а не с надпис "за експорт" в обявата.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
- 1 like
-
Благодаря за мнението. Предполагам че може да се нажежат страстите
относно старите и новите мотори.Първо избора е на жена на 25 години
и не иска лизинг. Ще се кара всеки ден по 100 км, повечето извънградско, но от тях 20 км във Франкфурт и паркирането с по-голяма кола ще е трудно. Уикенда .. не знам.Търси от търговец с максимално дълъг TUV и гаранция. Повечето дават по 1 година. И все пак ако някои има опит с гореизброените...
kia sportage 2.0 128 h.p.
Коментар
-
Ако ще е нова има оферти които са с 0 процента финасиране . При посочената категория , употребявана бих я взел на лизинг. Има много оферти за около 100 евро месечно ( дори 70 - 80) . При лизинг от три години примерно , платената цена ще е по малка от загубата при продажба отколкото ако си я купил. Покупката си струва само ако смята да я кара по дълъг период .
Коментар
-
Аз бих те посъветвал именно да не се взема трицилиндров мотор,щото е боклук-малък ресурс и непригодни за ремонт.Има достатъчно автомобили с малки ,но 4 цилиндрови мотори-от тях гледай.
Щом ще кара жената по 100км извънградско мисля,че не е лошо да погледнеш и дизелите.
На ПСА(Стелантис)дизелите са доказано добри,за разлика от новите им бензини.Примерно пежо 2008 с 1.4 или 1.6 дизела са много добри-супер разход,доказани дълговечни и издръжливи двигатели,иновативен дизаин(който лично на мен не ми харесва,но младите го харесват),Опел Мока примерно.ML W 164cdi
Коментар
-
Точно ПСА е егати и боклуците.
Пежо 2008 някаква бензинова турбо 3 цилиндрова взето под наем на реални 30000 км и под 1 годишно.
Няма такава бангия, таблото дискотека, сензорите на седалките за коланите премигват и алармират през секунда.
Постоянно нещо друго свети.....
Не съм виждал и чувал такова нещо при досегашните ми предимно немски и японски коли нови и втора употреба от 0 до 350000 км
-
Аз преди да коментирам си чета.
Ново Пежо на 30к км а таблото като коледна елха.
Няма значение бензин или дизел, бангия от класа
-
-
Още един глас за бензиновия 1.3 на Рено. Но за този бюджет не знам в какво състояние ще е. Ако може да се смъкне изискването под 5 години ( демек още малко в гаранция). Имаше го в Клио. Аз съм с Каджар и докато бяха масово под 5 години, цената им клонеше към цената на придобиване. Като се появиха масово нов внос, цената СТРАННО се срина, а уж бяха на малко километри. Затова наблягам на гарантирани километри!Марин Райковски
Коментар
-
За 10к евро можеше да се купи добра 5 годишна кола преди 5-8 години. Малолитражката на дъщерята е на 6 години и струва повече. Купувана от приятел с 4-5к лв под пазарната цена.
Не търси евтина и хубава кола. Тия вече са продадени на търговци. В Германия бих търсил от човек, единствен собственик, който не се казва Мустафа или Серьожа, а Гюнтер или Юрген.
Не е гаранция, но е надежда.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
По принцип се търси търси от автокъща с добър рейтиг заради гаранцията. Може да свали 1-2 години заради по-читава кола.От частно лице е малко рисково.Дори да Гюнтер или Юрген, вече и те се научиха да мажат проблемите, като Мустафа или Серьожа.Тя работи с много местни и мнението на всички е автокъща или лизинг.
Има две набелязани Toyota Yaris1.33 VVT-i Edition-S 1.3 99 к.с. Peugeot 308 BlueHDi Lim.1,5 102 к.с. предстоят огледи.На снимките са много хубави
Притеснява ме малко този мотор на Пежо заради проблемната верига, но може и да е сменяна.
Последно редактирано от pan4o_; 25-03-25, 08:51.kia sportage 2.0 128 h.p.
Коментар
-
Какво общо има застраховката и данъците с това и как ще ги плати двойно заради тях?!?Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение..., ще ги платиш на застраховки и данъци за две години още веднъж.
Tова не отговаря на истината.
Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Като не отговаря, защо имам две коли по 150 коня в БГ, едната е с 86 лв. данък, другата е 145 лв. В Германия сигурно не е така, затова си изхвърлят дъртите кошници насам.Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
Какво общо има застраховката и данъците с това и как ще ги плати двойно заради тях?!?
Tова не отговаря на истината.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Говорим за Германия, а не за България.Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеКато не отговаря, защо имам две коли по 150 коня в БГ, едната е с 86 лв. данък, другата е 145 лв. В Германия сигурно не е така, затова си изхвърлят дъртите кошници насам.
Ето пример за 2 сходни коли като кубатура и конски силли. Едната е бензинова Хонда Сивик преди 2021 година, а другата Опел Астра дизел след 2021 година.
Данъка на Хондата е 2 пъти по-малък от на Опела.
Застраховката на колата се определа по въпросник с между 30-40 въпроса индивидуално. Годината на производство е само един от тях. По-голяма тежест имат например марката на колата, годишно изминаваните километри, дали шофьора е с опит или новобранец, дали е имал досега произшествя или не и т.н.
Дали германците си изхвърлят "дъртите кошници"? Чисто статистически средната възраст на колите в Германия е около 10 години.Спрете Земята, искам да сляза!
- 1 like
Коментар
-
"Средната възраст на автопарка у нас е около 21 години. Над 70% от колите са на повече от 15 години. Това каза в ефира на „Здравей, България” Александър Костадинов от Асоциацията на автомобилните производители."Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
Чисто статистически средната възраст на колите в Германия е около 10 години.
Изобщо не ги изхвърлят насам, за италианците да не говорим. Освен данък колите имат и застраховки. Някой живеещ в Грмания може да каже. Както и да е, не ми е жизнено важно да го знам. Който иска да си кара стари коли, аз съм се накарал за два живота и повече не искам, ако не ми се налага естествено.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар