Първоначално публикуван от cnc82
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Toyota Land Cruiser 100 4.7i Facelift
Свий
X
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеМхм....
А дали системата работи или не, е лесно да се провери. Ако си спомням добре, неупешен опит струваше 50 лв. за физически лица.
Няма ограничение кой може да я тества, нито за брой неуспешни опити...
Коментар
-
Темата е изчерпана и приключила, човека си купи гараж наместо 100-ца
А иначе по темата за пушека- може и да действа, поради щото още в ден първи на ограниченията беха съобщили, че незнам колко хиляди били нарушили, а не вервам само да са ги регистрирали, без да са им пуснали честитка..0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
-
Случайно реших да цъкна на линка в първия ми пост с въпросния ТЛК дали се е продал, изненада, гледам че от 52 000 лв. вече е смъкната на 34 999 лв, и въпреки това още не са я отнесли, учуден съм че още не е продадена на вече по-ниската си разумна цена..., ако беше на тази цена още в началото, щях да съм я отнесъл, но не съжалявам, гаража се оказа най-добрата ми инвестиция и придобивка
https://www.mobile.bg/obiava-2169706...-4-7i-facelift
Коментар
-
В някои части на света тоя автомобил вече има право да гласува и да употребява алкохол...
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеВ някои части на света тоя автомобил вече има право да гласува и да употребява алкохол..., лошото е че остаряват и ще стават все по тегаво с поддръжка и части, а новите коли ги правят масово от рециклирано PVC и халумин от говнолин, всички коли вече си приличат като с ролки тоалетна хартия, пълен отврат....
Последно редактирано от Еделвайс; 12-04-25, 09:43.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеВ някои части на света тоя автомобил вече има право да гласува и да употребява алкохол.../ , умират за такива стари пиянци, и то още по-стари...и по-скъпи.
Последно редактирано от sonda; 12-04-25, 09:54.0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
- 2 likes
Коментар
-
Вероятно е както казваш. В някои по-топли страни, в речника на чието население липва дума за ръжда. Места на които ако продадеш менте резервни чаркове като оригинални, повече никой никога не чува за теб. И още куп регионални особености.
Но по нашите земи двадесетгодишните автомобили в общия случай са дали каквото е имало за даване...
Коментар
-
Мина толкова време от темата и все поглеждам от време на време обявата: https://www.mobile.bg/obiava-2169706...-4-7i-facelift , факта че още не се е продала и че от 55 000 лева вече е на 34 900 лв, много ми е любопитно дали някой от вас се е обаждал или да е разбрал каква ли е сериозната причина да не се продаде толкова време, много ми е любопитно да разбера къде е проблема, това е прекрасна джипка но какъв ли е подводния камък в случая?
Коментар
-
Коментар
-
Дани, питам от чисто любопитство, то е ясно че няма да я купя не и тази и поради тази причина няма да ходя в Пловдив или да звъня, факт че не се е продала досега е повече от ясно че има нещо гнило в Дания, но каква ли е причината, едва ли ще са многото километри ако е поддържана адекватно, другата причина е евентуален проблем с документи, но тогава пък ще се продава за части, язък иначе за хубавата джипка...?
-
-
Аз лично не бих я взел заради бензиновия мотор и разхода като на Зил.Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
2UZ-FE e добър мотор. Там, където бензина е много евтин, го обичат. На други места, където всичко като цяло БЕШЕ по-евтино от сега, също го караха и му се радваха. Англичани- тойотаджии, примерно, взеха да му се мръщят и да бягат към дизелови. В София, да речем, спокойно може да стигне до 40/100. Газификация е любима на нашего брата, аз не коментирам. 1HD-FTE обаче, също е отличен двигател, а апетита му е по-скромен,
при не"тунингована" и непретоварена за експедиции кола. Ако натовариш много и всичко, отива на 14 и нещо, и то при ок.100 км/ч, градско е 16.
Ръчната кутия при тоя мотор е по-икономична, но лишаването от автомат, за мен лично не е вариант. Тези коли носят много на бой, карани са за каквото са създадени, и попаднала в поредния собственик, може да вгорчи сериозно живота, а мегдан има...На скоро познат руснак търсеше точно като горната, но с вся и всё като история, и много нисък пробег. Намери. Цената няма да я пиша, защото специалистите ще се наакат пак. Той търсеше експедиционен автомобил за дълги бъдещи пътувания. Не за града, и не за гората.
80-та е фейслифт, 1HD-FТ нали ?
-
2UZ е не просто "добър" , а страхотен .
По принцип , не харесвах 120ките (карал съм и нафтови и с 4.0бензин ) , но това се промени тотално , като се качих на 120ка с 2UZ . Колата е много по-жива от същата с 4.0 (който просто е нелош) , а конете й са немного повече , на книга . Върви от 0 оборота и й става хубаво на 6000 , дето турбодизелите и при двете ги няма . За звука , няма как да го сравнявам . Двигателя е по-лек (даже когато е с чугунения блок , щото се намира и алуминиев ) , от нафтовото си братче . Остава разхода ...неам идея колко е в 100 . Имам прекрасни надблюдения над тоя двг у лека кола и докладвам , че всеки милилитър знам за какво е отишъл и че съм си го изгорил с кеф .
Стискам си палци , скоро точно такъв да замърка и в 80ката ми .
-
-
Да, с 1HD-FТ мотора е, 24V, 170к.с.
За търсенето и цената съм съгласен. Лично го играх тоя филм преди време. Лошото е, че няма съвременни алтернативи. Или ако има, не са допуснати на европейския пазар. Сещам се например за ТЛК76 с 4,5/204к.с. мотора, ама ей на, няма го в Европа или ако го има е на фантастични цени. Или например новия 4Runner.
Новият ТЛК 250 или 300 още са новобранци и не са се доказали. А така или иначе с в друга категория спрямо 80/100/200, най-малкото зарад новите технологии, които са им наблъскали.
И накрая, като теглиш чертата и ако искаш да имаш истинска машина остава само алтернативата за нещо на старо, запазено, но и за много пари. Макарче аз самия вече се плаша от цените като гледам някои обяви. В днешно време дори аз не знам дали бих се престрашил.
Все се каня някой ден да напиша едно писмо до шефа на Тойота с мопба да пуснат ремейк на 80Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Нещата се развиха много бързо последните няколко години ценово, преди това се развиваха полегато, дори на моменти с елемент на синусоида. При 80-те е още по-сложно, в много аспекти, те все пак са и най-старите от "тежката серия" след 1990г., преди тях са 60, 61 и 62 последно, има живи и от тях. В Европа все още има екземпляри, в крайно различно състояние, на които се опитват да искат над 40к.Евро, но малко се продават и много бавно. В Русия обаче паднаха цените, а се покачиха рязко на 150, късните 120 и 100 особено..пак фейслифтови. Но там няма и официален импорт в
момента де, на нови..И е трагедия, реват яко за Йотите, не щат дубайски, и взеха да посягат на ТАНК 300 от Китай. Едните псуват, че не вкарват Тойоти и си купуат Танк, другите псуват предишните, че са глупаци,..Ама минаха 3 години от рестрикциите, и се оказа, че китаеца се обезценява яко и няма кой да го купи на вторичния ринг, а йотите още поскъпват..
А 250 е хубава кола...Тук е 180-200 обаче дизела, След малко ще пуснат и хибрида у нас, би трябвало да е по-евтин, но аз предпочитам дизела.
300 е за арабелите, за какво ти е ? Вкарват Лексус 460 / екв. на 150 бензин, но в8/ от щатите напоследък, нали стана модерно да се вкарва от там и зор та зор, лично знам от колко на колко си вдигнаха печалбата вносителите щото народа "ше се избие" , но не ми харесва, не само визуално..
4Ранър ако ти е мерак, само 4-та генерация- и там има 4.7, но първо е парттайм, второ - с 400 кила по-лек от 100-та, та по-лесно му се утолява жаждата.
76 с 1VD-FTV има, струва колкото 250, за какво ти е?
Та отплеснахме се, карай бабата и се радвай на живота !
пп: 80 се прави до 2006-та във Венецуела, немци надокараха няколко доста свежи и млади /само 19 г./ от там
-
-
Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнениеМина толкова време от темата и все поглеждам от време на време обявата: https://www.mobile.bg/obiava-2169706...-4-7i-facelift , факта че още не се е продала и че от 55 000 лева вече е на 34 900 лв, много ми е любопитно дали някой от вас се е обаждал или да е разбрал каква ли е сериозната причина да не се продаде толкова време, много ми е любопитно да разбера къде е проблема, това е прекрасна джипка но какъв ли е подводния камък в случая?, а и евтино:
https://www.opel.bg/koli/frontera/overview-new.html
А и чисто ново...0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
- 1 like
Коментар
-
Този бензинов двигател от косачка 1.5 на такова голямо купе си е чисто изнасилване на двигателчето, тези хибриди хич не ми се нравят, по-скоро ще избера чист бензин новата Мокка или Шкода ако трябва да избирам от магазина в този ценови клас....Последно редактирано от Еделвайс; 26-06-25, 11:49.
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар