Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова джипка vs 2-nd hand

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от братчеда
    Трябва да прибавим към мнението на Венци и проблема със намиране на достатъчен брой по-стари екземпляри.Предлагането определено не е голямо.Колко пъти хора са се оплаквали че търсят читав екземпляр от даден модел и просто не намират.
    Всъщност намирането на читава машина в която да си заслужава да се влагат пари да ви кажа е горе-долу 4-ка..5-ца от ТОТО2
    VPetrov.photography

Коментар

Вчера или оня ден писах в една тема за Нива същото мнение за колите
      произведени след 1995 г.Не мога да приема идеята за световен заговор
      на производителите(според Стефан),тъй като става въпрос не само за
      коли,а буквално за всичко :дрехи,обувки,битова техника и пр. от най-
      различни страни в света.Ако има някой,който може да управлява всичко
      това наведнъж,той може да е само ... да не споменавам напразно името
      Му.
      Извинявайте за отклонението.
      На въпроса с две думи :за безмилостен офроуд(не от нас до вилата),
      возило 2-ра ръка,добре стегнато с възможно по-евтина поддръжка.
      За возене,ако джобът позволява - нещо по-ново и не руско.
      Поздрави :Hala
      Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
      имат право да гласуват на избори.

Коментар

Ми тогава що споменаваш името Ми?
        Картелирането е значително по-прост, самоорганизиращ се и бърз процес отколкото изглежда на пръв поглед. Няма нужда нито от божественост нито от тайнственост. Нито даже и от еврейство-масонство и даже от световното японство. Стига измислянето на пирамидите и световното китайство.

Коментар

Ако мога да си позволя и намеря подходящата за нуждите ми машина - естествено - НОВА, НО има едно НО, не мога да си позволя (жалко), а и не намирам подходящи нови машини затова след няколко опита (3 нови) преминах на една стара (а се бях зарекъл да не го правя), но надявам се много добра машина, предвидил съм някакви пари за възстановяването и (май няма да стигнат, ама карай) - абе след година ще мога да споделя мнение по-въпроса - за сега старата е в пъти по-добра за това което търся!

Коментар

Приятели, проблема с качеството на днешната продукция е на това ниво, защото не всеки мисли като вас. Дори смея да кажа, че вие сте едни от малкото. Мисленето на масовия потребител е, че новото винаги е по-хубаво - това естествено е добре проучено от производителите и те приемат сред жестоката конкуренция, че единствения начин да изплуват отгоре е да произвеждат максимално евтини продукти. Може да се изпишат стотици страници, но това е излишно защото виждаме, че повечето тука сме наясно
            Поздравявам ви, карам лека кола но винаги съм си мечтал за 4х4 и един ден когато имам възможност ще си взема, защото кефа е неописуем
            Живи и здрави!

Коментар

Стефане,не съм искал да те засегна.Просто тази тема много ме интересува
              Това тотално падане на качеството на всичко и навсякъде сигурно има
              обяснение,но аз не го знам.За съжаление това е извън темата, а с удово-
              лствие бих поговорил с тебе.Прочел съм достатъчно твои неща и ти имам
              уважението.
              Поздрави:Hala
              Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
              имат право да гласуват на избори.

Коментар

Твърдо съм за джипка втора ръка, преди 1995 или някъде там, не че всички са се договорили а всички искат да вкарат максимален брой екстри за минимална цена в една джипка, а това може да стане само с икономия на нещо друго, онези си мислят, дай да сложим въздушни завеси на страничните места а рамата вместо от 1.6мм ламарина ще я направим 0.8 (примерно), какво като ще изкара два пъти по малко нали минава краш теста и печели 5 звезди. Който отива за нов джип по го интересува листа с екстрите отколкото материалите с които е направен, има коли на които като се облегнеш по сериозно на калника и той става 2ри ремонт,ама са с 9 аербега и CD за 6 диска.
                А нали идеята на джипа е да се кара извън пътя, а не да те е страх да не го одраскат и да не излиза от автомивките.

Коментар

няма световен заговор - просто се променя пазара... преди клиента е искал да си купи нещо и да го ползва цял живот, едва ли не и на внуците си да го остави... като почнеш от часовниците и стигнеш до къщите...
                  в баба ми доскоро стоеше прахосмукачка сименс от 1939г... изправна
                  телефона го смениха, като сложиха цифрова централа - иначе си работи...
                  вижте какво става с мобилните телефони например - никой /почти/ не търси качество - само екстри и размери се гледат... кой се интересува дали апаратът му ще изкара 8 години /като Нокия 6110/, ако след 2 години ще е тотално демоде...
                  цивилизованият свят и на 10 годишна кола не се гледа с добро око - постоянно въвеждат нови еконорми и др. само и само старите автомобили да намалеят... при тези условия кой търси кола с ресурс 1млн.км /като при мерцедес VV123 и 124/?

ламарината нарочно е по-тънка - за олекотяване на купето...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Джипка - това е Вилис, газ 69, страхотния газ67 , додж - груба недодялана
                    машина. Ако ти трябва кола "out of road" не "off road" уточнявам купи си фадрома.
                    Колкото е по-стар един джип толкова по-малко работи могат да му се развалят.
                    Новата кола експлоатира няколко предразсъдака:
                    - ,че уж нама да се разваля
                    -, че има много екстри (един голям списък с глупости за англо езични роби на рекламата)
                    - отнемат ти истинската тръпка да караш кола ( натискаш копчето пясък и диференциали мифернцияли се настройват сами за пясък)- голям кеф караш си джипа пред кампа.
                    - струва много пари , щото обработените с реклама горепосочени глупаци мислят , че е по-добра

С парите за една нова и всичките и разходи докато я караш ( да не говорим за застраховките , щото те не важат в гората) купи пет стари и ги карай сто години.

Коментар

Новите вече не могат и да се режат. Всичко с електронна стабилизация не може да се тунингова май даже и заводски.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X