Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НИВА или Чероки 2.1тд /до 5-7 хил.лв./

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Alex Markov каза:
    Има някаква странност с гърловината на резервуара и зареждането на бензин отнема 15-20 мин ако искаш да имаш пълен резервуар (и половината бензин е вън - смрад)
    Това е защото ти е бил прещипан въздухоотвода, и като сипваш връща.И моя беше така и 65 литра ги пълнех по 1 час.До такава степен им беше писнало на бензиностанцията,че ме познаваха и ме молеха да си сипвам сам .Ама като го смениха маркуча вече е блага работа.
    4x4=16

Коментар

Първоначално публикуван от VAZil
      Това е защото ти е бил прещипан въздухоотвода...
      самият факт, че толкова много лади идват с тоя проблем е показателен за непукизма на производителя - всяка друга фирма би оправила проблема до година-две
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Гледай ти! Къде се намира този въздухоотвод да го погледна?
        Иначе понякога си намирисва на бензинец в купето, ама кво пък - то при тия цени си е направо парфюм!

Едно от предимствата (е, то ясно, че не биха могли да бъдат много) на Нивата пред Черокито освен проходимостта, са малките габарити, което се оказва огромен плюс в градското шофиране. Често имам щастието да покарам освен Нивката и едно новичко L200 и като почна да се провирам в тясна уличка с паркирани от двете страни коли си е тръпка. Да не говорим, ако се наложи разминаване или паркиране...

А иначе на дълъг път, като си кара човек по-бавно има възможност да опознае по-добре родината, та белким я обикне!
        И по горските пътечки се провира по-добре от някой голям Джуган. Инак в реките гази малко по-плитко разбира се но при разумно подбиране на брода винаги минава...
        Nissan NP 300 '10, Honda Transalp '94, а сега и TLC 90 '97

Коментар

Ами този маркуч тръгва от отвора за зареждане и отива до резервоара.Те са общо два единят през който се сипва бензин и другият-въздухоотвода.На мойта нива се маха задната седалката и кората отзад в багажника за да се достигне дотам,ама тя е дълга на късите незнам кое се маха ама предполагам, че е задната кора в купето не откъм шофиьора а другата.
          4x4=16

Коментар

За раздатки и скорости на Черокито може да се пише много, но ти като си се прицелил в 2.1 TD имаш само един вариант - 5 степенна ръчна кутия и 231 раздатка, много здрава, но парт тайм...
            Иначе ако потърсиш можеш да намериш 4.0 с AW4 японски автомат и 242 раздатка - кеф ти задно, кеф ти фултайм 4Х4, кеф ти блокаж и бавни.. Обаче това го има само за големия двигател. За дизела както вече казах нещата са само едни. А за Ферозата - ясно е че частите са кът, но пък рядко трябват.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

хайде и аз да се включа за малко в темата миналата седмица един приятел си купи нива 2001г рикаро салон с газова уредба за 5500
              аз имам нива и ще ти кажа че щом и харесваш возията (която е добра спрямо размерите на колата) взимай и се радвай а относно това че много се чупи (аз съм малко против)ти сам каза че няма да влизаш в тежък оффроуд но все пак мнението си е твое
              Ако бях това, което исках, щях да мечтая да бъда това, което съм

Коментар

според моите наблюдения ако счупените и проблемните части се заменят с нови оригинални маркови части купени от сигурен магазин а не руски много по малко ще се чупи и ще стане надеждна като нормален автомобил
                има доста реномирани производители които правят части за Лада и могат да се намерат в БГ

Коментар

Не знам за Нивата, но Черокито е доста поврътливо! А и задното, ти дава предимство при обратните
                  RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев
                    Не знам за Нивата, но Черокито е доста поврътливо! А и задното, ти дава предимство при обратните
                    С този двигател и това купе за помощта при обратния май ще трябва и добре заснежена основа и сликове
                    Technical Rescue Direct - life lies in courage
                    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Тази раздатка 231 какво значи че е здрава, щото аз най много се притеснявам от ремонти на скорости, раздатка и турбо - скъпи и непоправими неща, а може и да не съм прав. Какви режими има
                      -задно бързи
                      -парт тайм (предно и задно с "блокиран" междуосов диференциал
                      -4х4 бавни
                      или не съм разбрал нещо

Коментар

Първо не са толкова непоправими, и недотам скъпи.
                        Второ няма никакъв междуосев диференциал, та като включиш предното мостовете са блокирани един към друг.
                        И има и бавни - така че три режима.
                        2wd - задно
                        4wd- hi - 4X4 бързи
                        4wd-lo - 4X4 бавни
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

да, и аз така бях разбрал, изказах се неправилно с този "блокиран междуосов диференциал" - той като ще е блокиран винаги когато са зацепени и двата моста, очевидно че няма смисъл да го има 10х отново за пояснението. А какво значи, че конструкцията е "полу-шаси" или това е някаква глупост която съм чул?

Коментар

Съвсем цяло му е шасито само, че е заварено за купето.
                            http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

т.е не е самоносещо купе като нивата а си има истинска рама?

Коментар

Утре Куадрата като се наспи ще ти разкаже подробно.
                                http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X