Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сравнения между два джипа и препоръки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сравнения между два джипа и препоръки

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    То май пак на мойта ще дойдеме: има ли две дръжки за скорости-става за колегата. Другото е личен избор.
    То въобще има ли джип с един лост около скоростите, не се ли казваше SUV. И аудито ми е 4х4, но и при разместен паваж го жаля.
    Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Първоначално публикуван от Christo Преглед на мнение
      То въобще има ли джип с един лост около скоростите, не се ли казваше SUV. И аудито ми е 4х4, но и при разместен паваж го жаля.
      Джип=Jeep е като XEROX. Станало е нарицателно. SUV би трябвало да е това на което казват Автомобил с висока проходимост или спортно окомплектован.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

drukman ти джипове ли продаваш или си тест пилот на джипове (като ти гледам познанията, друго не се сештам). Иначе Терано 2 коя година визирате.

CRV 2002 някакъв бакъп и мнения имате ли?

Иначе вече май ме отказахте от Джиипа и Санта Фе-то

Коментар

Хем да има визия като СР-В на Хонда,хем да е здрав като Патрол и да има големи гуми като монстер.
          Точно от ЦР-В като визия има какво да се желае. Хората които имат наблюдения върху Хонда ги харесват, защото тая компания изповядва философията на опростените, надеждни и функционални решения. Когато отвориш капака на едно ЦР-В виждаш простота и много място около двигателя. Сплавите, от които е направен, допуските и проектните натоварвания на отделните възли са нацелени. Все пак говорим за най-големият производител на двигатели в света .

От друга страна, когато отвориш капака на една Витара V6 два литра се хващаш за главата. Абсудно е това да правиш шест цилиндъра при само два литра обем.

Не разглеждай само ходовата част, когато избираш джип/кола. Всъщност ходовата част се прави най-лесно и най-много хора могат да ти я ремонтират. Любопитно ми е колко са всъщност хората, които могат да отремонтират грамотно, по всички правила и изисквания двигателя на едно Паджеро. Според мен старият дизел си е голям риск. Но това е една друга обширна тема .

Другият момент е, че предницата на всяка кола е фундаментално по-трудно да се направи дупкоустойчива. А тя обикновено отнася по-големите поражения поради по-голямата тежест отпред. Няма как и да се направи цял мост отпред в същия вид, в който е отзад. Пак трябват карета, накрайници на кормилна щанга, шарнири. Най-реалното решение е просто да се изберат по-балонни гуми, които са добре армирани, тоест маркови.
          Vitara 2.0 V6
          Honda CRV (Gen 1)
          Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
          ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от kirilnaldjiev Преглед на мнение
            drukman ти джипове ли продаваш или си тест пилот на джипове (като ти гледам познанията, друго не се сештам). Иначе Терано 2 коя година визирате.

CRV 2002 някакъв бакъп и мнения имате ли?

Иначе вече май ме отказахте от Джиипа и Санта Фе-то
            Ако беше пробвал бензинов Гранд, щеше да разбереш защо на всичките им викат джип.
            Няма SUV който вози по-лошо от Терано-2.
            Ама ти пробвай, пробвай.

Коментар

Препоръчай ми някои модели, влизащи в моите параметри...
              За SUV-четата не се наемам да давам съвети.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                За SUV-четата не се наемам да давам съвети.
                Причината някой от по-старите модели 4х4, да не са в клас SUV е само и единствено защото тогава просто не е имало такъв клас. Ако същите модели се произвеждаха и продаваха днес, за цивилна употреба щяха да са в клас SUV.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Причината някой от по-старите модели 4х4, да не са в клас SUV е само и единствено защото тогава просто не е имало такъв клас. Ако същите модели се произвеждаха и продаваха днес, за цивилна употреба щяха да са в клас SUV.
                  Нещо не разбрах. Кое не е SUV и какво е всъщност. На мене ми се губят тия понятия. Ако приемем, че джип е марка какво е GR-a примерно преди и сега. Или LR, стария и новия. Или Г-то 80та до 2009та.
                  Не се заяждам ама ако изчезне нарицателното Джип какво остава? УАЗ ли? И ако е било 'Джип' защо сега не е. Защо не става SUV.

.....Няма SUV който вози по-лошо от Терано-2.....
                  .
                  +++ Вози перфектно.
                  Аз имам един SUV и го карам само ако бързам и до сервиза.
                  Последно редактирано от drukman; 20-05-09, 01:30.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Така е, трябва да се стремим да сме точни. Ама дори и да ги разграничиме на SUV и crossover SUV, пак не става, щото примерно твоя Гранд и Хондата не са от един клас. Според мен от една старана "кросоувър" е добро, от другата "оф-автомобили".

Коментар

Хубаво си беше деленето на джип и паркетник.

Коментар

Аз дисертация на тема "История на класовете в автомобилостроенето" няма да пиша, не защото не мога, а просто защото и за мен, а предполагам и за аудиторията, етикета и опаковката не са от толкова голямо значение. Объркването (и то не е само в България) идва основно от желанието на някой собственици да представят техните си железа като нещо изключително, и видиш ли другите се казват така, а моето иначе.
                        Ей така колкото за обща култура:
                        За първи път автомобилите се разделят на класове в Америка някъде около 1990г. Като най-голям пазар на автомобили в света, желанието да се разделят както като предназначение така и според размери, не е съвсем лишено от логика. В Европа класовете се появяват малко по-късно и са по-различни. Средните в Америка са големи в Европа. Другата разлика, която и е повод за нескопосани манипулации е клас офроуд. В Америка всички високопроходими автомобили барабар с АТВ, са в клас офроуд, а СУВ и Кросоувър са подкласове. В Европа всички са СУВ а Кросоувър и офроуд са подкласове. За объркването голяма роля играят и моделите на Нисан(Патрул и Терано), които дали защото не присъстват на Американския пазар, или от някакви маркитингови съображение, упорито се самоопределят в клас офроуд.
                        Тойота още от ЛандКрузер 80 определят моделите си като СУВ.
                        РенджРовер Класик от 1970 е офроуд, а следващия модел P38 е СУВ. Е...??? Кое ги прави различни? Целите мостове, кожените седалки, клиренса, отделната рама, ъглите на атака, или може би нещо свръх естествено.
                        Г-класата е СУВ. Подклас луксозен средно голям. Разбира се преди 1990 е била в общоопределения клас офроуд.
                        Джип Вранглер е в клас СУВ. С 9.3 инча диаметър на короните при тегло от 1750кг. Испанското Терано-II(Нисан ли е Форд ли е, иди го разбери) с лепенка offroad animal да не би да е с по-добро представяне извън пътя.
                        Последно редактирано от kinex; 20-05-09, 09:24. Причина: пг

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Хубаво си беше деленето на джип и паркетник.
                          Че кой го е отменил (както обича да се изразява Стефан), да не би ония изперляци от красивата сграда, пред коня на царя?
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Значи все повече се ориентирам към Nissan X-trail (2002) или Хонда C-RV (2002). Влизат ми в ценовата категория ако са с десен волан. Затова моля за последно съдейстие по темата. Някой има ли впечатления (плюсове/минуси/разход) за тези коли и колко вървят в БГ с "нормален" волан.

Коментар

Значи все повече се ориентирам към Nissan X-trail (2002) или Хонда C-RV (2002). Влизат ми в ценовата категория ако са с десен волан. Затова моля за последно съдейстие по темата. Някой има ли впечатления (плюсове/минуси/разход) за тези коли и колко вървят в БГ с "нормален" волан.
                              Последно по-сериозна машина ли искаш или паркетник? Тези са в категория паркетник. Не могат да се сравняват например с Паджерото и Тераното.
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Еми както му казвате вие, искам по-скоро паркетник, който три-четири пъти ще ходи на лов и всеки ден ще се прибира през кошмарен от към дупки пътен участък.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X