Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сравнения между два джипа и препоръки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сравнения между два джипа и препоръки

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение

Е как иначе?
    Интересно ми е, колко е гаранцията?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Не че ще го навивам колегата да си купува "истински джип", даже напротив, ама това съвсем не е така. Наблюденията са ми върху 15-20г. 4X4 автомобили, на цели мостове, както на ресьори, така и на пружини, на които окачването не е пипано.
      Препоръчай ми някои модели, влизащи в моите параметри, с окачване което спомена. Окачването май ми се явява приоритетно към момента, после двигател и визия. Визия също трябва да се съобразявам, щото съм управител, макар и на супер малка фирма, но често пътувам до Софето по семинари и не мога да ида с някое маскриовъчно зверче .

C-RV 2002 ми изглежда доста гуд лукинк. Гледам C-RV-tata ги хвалите, но незнам дали тези похвали с еотнасят и за модел 2002. Просто нищо не разбирам момчета. Единсвтеното което знам е, че искам да е джип, но и не искам да направя грешния избор.

Искам нещо като CR-V с малко по-хубава визия и яко окачване и по-големи гми. Някак си джип с малки гуми ми изглежда акто културист с пилешки крачета. Незавършено и смешно ми е.

Коментар

Колега,такъв джип просто още няма,или аз не знам.Хем да има визия като СР-В на Хонда,хем да е здрав като Патрол и да има големи гуми като монстер.

Коментар

Помисли за паджеро и терано 2. За тоя бюджет в тая криза ще вземеш нещо добро. Тераното вози като кола, и е доста пъргаво, въпреки теглото си. Паджерото предполагам също. На пътя се държат по-добре от много джипки с цели мостове. На тия цели са само задните.

Откак се качих на такова (терано 2), забравих за колата си, която купих от магазина и няма и 40000 километра.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Да те предпазя от една заблуда: Не мисли, че джип в градските дупки се разбива по-малко от лека кола. Разбива се точно толкова, особено, ако ги минаваш бързо, смело и лекомислено ...
            Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
            ... Много правилно ти е писал колега преди мен, че дупките не прощават еднакво както на истински джипове така и на леки коли ...
            С цялото дължимо уважение към колегите, обаче хич не са прави.
            Няма лека кола, която да издържи на такова количество безжалостно блъскане, което може да поеме без съществени проблеми една сериозна джипка!
            Съвсем отделен въпрос е дали на колегата му трябва "истински джип".
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега разгледай обявите в раздел купува-продава,за твоя бюджет има има оферти от колеги с наистина според тях потдържани джипки
              Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
              Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Самите по-големи гуми, пазят колата при преминаване повечето на дупки. Някои, които на лека кола се отразяват зле, тази с по-големите гуми просто не забелязва. Пък и големия балон, напомпан до по-малко налягане, предпазва допълнително окачването. Тогава пък става зле при високи скорости, но не е толкова трудно да си донапомпваш гумите преди да излезеш на магистралата, а в града да ги изпускаш леко.

А високо, сравнително икономично, с комфортна возия и достатъчно здраво за дупки окачване, около тези пари... ми има . Рено RX4 . Винаги съм бил на мнението, че колите ги взимам, за да ми служат те на мен, а не аз на тях... така че никога не съм ги пазил много по дупките... и окачванията често са се трошали... точно на тази, въпреки упоритите опите, включващи черни пътища и третокласни украински шосета, не успявам дори да го разбалансирам . Гледам, че в момента им искат по около 10 бона, но и дочувам, че навсякъде автоджамбазите са склонни към сериозен пазарлък, така че вероятно може да се спазари читава за 9. Обаче си е паркетник - само асвалт и леки черни пътчета. За по-серозни изпълнения(споменатото ходене на лов) трябва да се гледа нещо малко по-сериозно. Терано 2 и Паджеро май са най-балансираните предложения. По-сериозните от тях или возят не особено комфортно за ежадневна кола или са прекалено големи за градско.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Няма лека кола, която да издържи на такова количество безжалостно блъскане, което може да поеме без съществени проблеми една сериозна джипка!
                  Мдаммм искам истинска джипка, но да не харчи много, да изглежда добре и да е до 9к (знам нахален съм и то много нали ).

Иначе съм се возил единствено на Санта фе, старото. Направи ми впечатление като много комфортно и широко вътре. Какво ви е впечатлението за Санта Фе-то. Щото ми влиза в ценовата категория. Малко е грозновато, ноо вече съм склонен да се попрежаля в тази насока.

Коментар

Първоначално публикуван от kirilnaldjiev Преглед на мнение
                    Мдаммм искам истинска джипка, но да не харчи много, да изглежда добре и да е до 9к (знам нахален съм и то много нали ).

Иначе съм се возил единствено на Санта фе, старото. Направи ми впечатление като много комфортно и широко вътре. Какво ви е впечатлението за Санта Фе-то. Щото ми влиза в ценовата категория. Малко е грозновато, ноо вече съм склонен да се попрежаля в тази насока.
                    Далече е от истинска джипка. Доста при това.

Както по-горе се каза, най-истинското, дето можеш да купиш за тия пари, и да е на сравнително малко годинки (около 10), е паджеро или терано 2. Поне стават за нещо, за разлика от "фе"-то.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Поддържам мнението,даже съм съгласен на тест,ако ще и с нов лек автомобил.
                      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Terrano 2 като разход, поддръжка и т.н. как е. Много ще ми е полезно мнението на съгражданина, че като гледам има наблюдение над буквално всички джипки, но ще се радвам и на мнение от всички останали разбира се.

Коментар

Гледал ли си форд експлорер,притежава някои от твоите изисквания

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Помисли за паджеро и терано 2. За тоя бюджет в тая криза ще вземеш нещо добро. Тераното вози като кола, и е доста пъргаво, въпреки теглото си. Паджерото предполагам също. На пътя се държат по-добре от много джипки с цели мостове. На тия цели са само задните.

Откак се качих на такова (терано 2), забравих за колата си, която купих от магазина и няма и 40000 километра.
                            Отново си в десятката!!!

Аз мога да кажа тези добри думи за паджерото ми.
                            Може да е било и въпрос на късмет, де..
                            Но с нетърпение чакам уикендите, за да седна аз зад кормилото му.
                            Но тераното е същия добър избор - много проходимо, много приятно.

Успех в избора!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                              ...Аз мога да кажа тези добри думи за паджерото ми.
                              За Паджерото май не е въпрос на късмет. То е като Патрула, трябва сам да си го счупиш. А като знам Тераното на Лъчето дето нищо не му е правено съм се замислял дали не може да лети.

То май пак на мойта ще дойдеме: има ли две дръжки за скорости-става за колегата. Другото е личен избор.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                                Отново си в десятката!!!

Аз мога да кажа тези добри думи за паджерото ми.
                                Но с нетърпение чакам уикендите, за да седна аз зад кормилото му.
                                Но тераното е същия добър избор - много проходимо, много приятно.

Успех в избора!
                                И аз с късмет с паджерото ( 2, 2,5 tdi късо ), а може би всички притежатели, въпрос на модел.
                                Подкрепа и на двамата колеги...в десятката е. Тераното ( 2,7, къса база, такова съм карал ), като че ли стъпа по леко, по пъргаво, и видимо е по тесничко. Дори и къса база паджерото вози достатъчно конфортно, за целта има 3 степени на твърдост на амовете, а и независимо окачване на предните седалки ( като на тировете ), поне при моето.
                                Късмет и от мене, и не трябва да се забравя, че каквито и да са биле първоначалните нужди, джипа сам те вкарва в гората.
                                Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X