Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос към всички колеги - търся си кола :-)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос към всички колеги - търся си кола :-)

Здравейте,

Дойде вече време да си сменя колата. Бюджетът ми е 25 000 лева кеш. плюс 5, за зор заман или добавка ако много ми хареса нещо.

дилемата ми е дали да изчакам юни месец изложението и да си взема нова кола (евентуално кашкавала на нисан или тойота ако предложат рав 4 на оферта) или да си потърся кола на старо?

Не карам офроуд въобще, но ми трябва по-голям автомобил, щот сме повече хора вкъщи и има нужда от място за багаж :-)))

въобще, ако е на старо каква кола да си взема за тия пари според вас, така че да не се изръся после за поддръжка ?

Предварително благодаря на всички!

До: Въпрос към всички колеги - търся си кола :-)

Първоначално публикуван от Ozzy06 Преглед на мнение

Не карам офроуд въобще, но ми трябва по-голям автомобил, щот сме повече хора вкъщи и има нужда от място за багаж :-)))

въобще, ако е на старо каква кола да си взема за тия пари според вас, така че да не се изръся после за поддръжка ?
    Аз бих ти препоръчал нещо почти новичко (под 1 година, на 10-15 хиляди километра), което страда от зловеща загуба на стойност - далаверата е, че загубата на стойност не я плащаш ти.

Най-често такива са служебните и демо-автомобилите на дилърите, които се продават, като навъртят около 10 000-15 000 км.

И въпреки че в горната тема не препоръчвам покупката на НОВ Колеос, ето как би могъл да се възползваш от страховитата му загуба на стойност.

пример - добре оборудвана Колесница на няколко месеца и 18 000 км, която е струвала 52 730 лв - сега се продава за 31 638 лв. 40%!!!!!! за 18 000 км и няколко месеца. И може да бъдеш сигурен, че ще ти я дадат и за 28-29 бона, ако отидеш с парите кеш.

Линка - http://www.renault.bg/bg/hot_offers/?id=132
    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
    Volvo XC90 D5 Executive '12
    Volvo XC60 D5 Summum '11
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Запазен Мерцедес 140,но ще се наложи да ровиш по него и да си технически грамотен както и да пазаруваш части по нета.Десетина годишен осмак ще се намери за тия пари.Без ровене обаче няма да мине,иска си любов,а любовта струвала скьпо.

За зимата ще ти трябва друга кола обаче

Познат от един форум продаде страхотен дизел / 350 ма пак се брои за Мерцедес /за 15 000 лева.Другите 15 дето си заделил ще ги гльтне за 3-5 годинки ако я намериш запазена.Ако е таралясник...............до края на третия месец са отишли.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първо се разбери със себе си,какво:Ван или "джип",бензин или дизел,японско или американско или европейско,и т.н.ще стесниш избора много!
        Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Аз на бих си взел един МЛ 270 или ако излезе и 320 още по добре.Верно не е нов ама ако го вземеш читав само гориво ще наливаш.И много по добре е да си го дакараш Ти от Австрия или Германия...

Коментар

Първоначално публикуван от matros Преглед на мнение
            Аз на бих си взел един МЛ 270 или ако излезе и 320 още по добре.Верно не е нов ама ако го вземеш читав само гориво ще наливаш.И много по добре е да си го дакараш Ти от Австрия или Германия...

мммммммммммалко няма да се сьглася с това.От МЛ точно много малко хора само наливат и карат,повечето и пискат от проблемите му.

Как да е,сьгласен сьм с колегата горе - стесни малко избора,че да ти вьршат работа предложенията които даваме.Така всичко което е над 4.5 метра става.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Без да имам предвид конкретната кола, нямам нищо общо с обяата и не съм виждал конкретната кола, ти предлагам да се огледаш за нещо от този модел . http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...903&f1=details Струва си всеки лев.
              А в момента има невероятна оферта. На Кинекса джипа се продава без пари.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

МЛ и въобще Мерцедес от последните години не е опция, ако факторът надеждност е важен. Мисля, че първо трябва човек да си отговори поне какъв тип кола иска - седан, хечбек, комби, сув, ван, преди да търси съвет. След това да се запита дали му трябва 4х4 система. Често се пише "Ходих веднъж на ски и закъсах. Искам джип." Това, че някога се е случило инцидентно да се закъса не е предпоставка да се избира 4х4. Щото последното иска допълнително подръжка и не е по-добро за дълъг път от едно тривиално предно.
                Vitara 2.0 V6
                Honda CRV (Gen 1)
                Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                ВАЗ 2131

Коментар

в момента има много изгодни цени. Фирми са поръчвали, фалирали са, колите са докарани и няма кой да ги плати. Обиколи всички дилъри. От пръв път никой няма да ти ги предложи, но като разберат за кеш след седмица сами почват да звънят. Огледай се и в банките - много коли са ипотекирани и се дават на цената на остатька от кредита. После виж модели, които официално вече не се продават т.е. Предпоследните. Ще се окаже, че все
                  www.offnews.bg

Коментар

И аз съм на път да мина в категорията 4х4 след над 15 марки други разни.Имам все пак африкански стаж от 6 г на Ленд Ровер Дифендер /7-11 места/,но беше бая отдавна. Като off-road мога да кажа само суперлативи. Сега по разни причини, в т.ч. възрастови и семейни, съм се спрял на Jeep Patriot 2.0l Diesel 140 hp. Прочетох доста на тази тема, поседях и потествах и други , вкл. доста паркетеници.Отзивите в над 60% от случаите за Patriot i Compass са много положителни -вкл. в Щатите, Гърция,Русия и др.Ще ми бъде интересно да чуя вашето мнение,особено за внесените вече подобрения в тазгодишния модел. Моля за извинение,но у нас не можах да намеря форум за Jeep.

Коментар

нещо е останало. Както например Ситроен ксара пикасо официално не се продава, но полицията си го купува на едро.
                      За Рено Колеос сметката е малко некоректна - самият дилър свали цените с 27% и базовия модел вече струва 31 хил. Няма как стара кола да е по-скъпа, макар че и това видях онзи ден в Капитолия - Паджеро на 40 хил. км. беше с 7 хил. по-скъпо от чисто ново в магазина.
                      Ако решиш да купуваш от магазина имай предвид 2 неща. Като отидеш дилърът веднага ще свали 10% от обявената в интернет цена. След няколко дни ще се обади и ще предложи още малко сваляне. Така че направо интернетските цени ги смятай с 15% надолу.
                      Последно редактирано от Владимир Йончев; 20-04-09, 10:37. Причина: писах от телефон и половината пост изчезна
                      www.offnews.bg

Коментар

Имаше една оферта за Шевролет HHR преди време с 50% отстъпка. Т.е. за 25 к взимаш фабрично нов автомобил с доста сериозен пакет екстри 2,4 литров бензинов двигател, автоматик, 6 еърбега, автоматични фарове и чистачки, CD MP3 тракшън контрол, 3 години гаранция и т.н.

Сега очаквам нещо подобно за Опел Вектра. За този модел вече ще има избор на двигатели и екстри за суми между 25 и 29 к.

Ако ти харесва като вариант, вържи се с някой дилър на Опел и виж какво става с тази промоция...

Коментар

Точно така нещо европейско.Защото се подържа лесно.
                          0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Благодаря на всички колеги за мненията! Засега май най много клоня към Нисан Кашкай 2WD.

Понеже карам в града и то не повече от 12-14 000 км/година + ~ 4 000 по магистрала, мисля че 1.6 бензина ще е идеален, а за 4х4 просто като че ли не ми трябва. В момента basic ниво е около 32 000 лева с ддс и безплатно автокаско за 1 година :-) някой да знае дали в шоурума правят отстъпки (и какви?) и дали може да го регна 6+1 или 1+1 в краен случай заради данъчния кредит.

в краен случай, ще чакам изложението юни месец, хехе :-)))

Коментар

Използвай времето за чакане до изложението за тест драйвове и взимай всички пътници със себе си ......

новите коли също поднасят изненади, освен марката си избери комфорта във возията и пространството в купето

например ксара пикасото не е с голямо междуосие и тн, но предлага голям багажник и просторно купе .....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X