Обява

Свий
Няма добавени обяви.

atv или джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: atv или джип?

1-ва стъпка: Джип, който става за лек офроуд и може да тегли ремарке.
    2-ра стъпка: АТВ с ремарке и радостта е пълна.

Предимства: Джипа се ползва за всичко и когато е нужно тегли АТВ-то до "трудния терен".
    Няма джип, който е по-проходим от АТВ-то.
    Избора зависи от индивидуалните изисквания.

Недостатъци: Повечко финикийски знаци , за закупуването на двете играчки.
    ________________________________________________________________________________________
    Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
    HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

И аз така мисля!
      Първоначално е по-добре джип, защото нямаш много опит, по-безопасно е, можеш да присъстваш на повечето разходки или въобще да джиткаш напред-назад. По-късно вече си вземаш и едно атв, което е по-ограничено относно преходи, но пък има друга тръпка и изисква повече лудост.
      Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Зарин всъщност е изчерпал темата. Всичко е казано.

Коментар

Вземай джипката " Там където стига едно atv, трудно би достигнала джипка", но БИ ДОСТИГНАЛА. Стига да имаш умения.

Коментар

Първоначално публикуван от uaz_95 Преглед на мнение
            Стига да имаш умения.
            И да нямаш акъл....
            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

И аз минах през тази дилема. Бях по-навит за АТВ, но после размислих, че трябва платформа да го закарам до гората или мястото където ще карам, а джипа може да отиде сам. Това наклони везните и взех джип. До тук добре ама нали като взех да модифицирам джипа за повече проходимост... сега пак мисля за платформа само, че по-голяма. ...Май АТВ-то е по-добрия избор.
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
                И аз минах през тази дилема. Бях по-навит за АТВ, но после размислих, че трябва платформа да го закарам до гората или мястото където ще карам, а джипа може да отиде сам. Това наклони везните и взех джип. До тук добре ама нали като взех да модифицирам джипа за повече проходимост... сега пак мисля за платформа само, че по-голяма. ...Май АТВ-то е по-добрия избор.
                Нали има ATVта, които се регистрират, и можеш да си ги караш по улиците. Тогава май платформата отпада... Или нещо се бъркам?
                Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Имам и двете, ако трябваше да решавам сега, решението пак ще бъде за АТВ и джип.
                  Всяко си има своите достойнства, но адреналина при АТВ-то е несравнимо повече !!!

Коментар

Еххх Никита много хубава тема. При теб обаче мисля въпроса е излишен защото ти джип си имаш и сега остава да си купиш само хубаво АТВ.
                    Иначе моят отговор е следният: аз имам и джип и АТВ и според мен Джипа е за пътищата понеже те са толкова зле че ти трябва задължително джип за да се придвижваш.
                    АТВ -то както винаги съм казвал си е баш за гората и джипа неможе да му стъпи и на малкото пръстче защото едно че може да мине там от където минава само Джип за 100 бона и друго че ние с АТВ тата минаваме 160 км. офроуд преход до преди обяд а Джипките немогат да минат и 50 км. чист офроуд за цял ден. Просто бързината в гората между двете машини е несравнима. Аз лично като почна да се клатя някъде в някой джип с 10 км.ч. средна скорост и ме хващат нервите и получавам морска болест. А с АТВ-то е друга работа изрежеш го два пъти и вече си на някой връх и се наслаждаваш на гледката докато тези в Джипа се клатят още в полето преди балкана.
                    Има и нещо друго с АТВ за 10 000 лв. можеш да си караш в готов завършен вид навсякъде а като вземеш джип за 10 000 трябва да дадеш още 10 пъти по толкова за да можеш да си перкаш така както с АТВ-то и нкрая като теглиш чертата излиза че с джипа ти излиза в пъти по скъпо да ходиш в гората, едно че подготовката му е скъпа друго че се чупи много повече от АТВ-то което затова си е направено фабрично.
                    И накрая аз лично имам нужда и от двете така че не бих могъл да избера и затова си ги карам и двете.
                    Can Am Outlander 800 EFI Max - XT Limited edition V-twin
                    Mitsubishi Pajero Sport 3,0 V6 24V ръчка, R/D Locker

Коментар

Първоначално публикуван от kerkelov Преглед на мнение
                      Еххх Никита много хубава тема. При теб обаче мисля въпроса е излишен защото ти джип си имаш и сега остава да си купиш само хубаво АТВ.

Прав си! Особено, като видях на Море 2008!
                      Като покарах малко АТВ и най-вече на сняг и кал си дадох сметка, че бая пари ти трябват за джип и поддръжка и пак няма да стигнеш АТВ-то. Проблем обаче при атв си оставят паданията и задължителното каране в група. Пък и трудно се носят пържоли, бири и каки!
                      Затова ако искате джип, трябва да изберете дали да е гледан или да се лашка навсякъде. Ако ще го праскате яко в гората, то забравете екстри, кожи, тапицерии и други глезотии. Ако е готин - то едва ли ще ти даде сърце да го вкараш здраво за гъби. Някои практикуват с 2 джипа или повече /шосе - добре е да е паркетник; лек оффроуд - добър 4х4; хард оффрод - някое чудовище/.
                      С навлизането на атв, обаче най-добре е джипка и атв, та като те хванат лудите да поотпуснеш.
                      ПП. Щях да купя твоята, но за 11 /с върнато ДДС може би ще взема чисто нова/.
                      Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение

Прав си! Особено, като видях на Море 2008!
                        Като покарах малко АТВ и най-вече на сняг и кал си дадох сметка, че бая пари ти трябват за джип и поддръжка и пак няма да стигнеш АТВ-то. Проблем обаче при атв си оставят паданията и задължителното каране в група. Пък и трудно се носят пържоли, бири и каки!
                        Затова ако искате джип, трябва да изберете дали да е гледан или да се лашка навсякъде. Ако ще го праскате яко в гората, то забравете екстри, кожи, тапицерии и други глезотии. Ако е готин - то едва ли ще ти даде сърце да го вкараш здраво за гъби. Някои практикуват с 2 джипа или повече /шосе - добре е да е паркетник; лек оффроуд - добър 4х4; хард оффрод - някое чудовище/.
                        С навлизането на атв, обаче най-добре е джипка и атв, та като те хванат лудите да поотпуснеш.
                        ПП. Щях да купя твоята, но за 11 /с върнато ДДС може би ще взема чисто нова/.
                        Споко то онова АТВ което ти идва да гледаш се продаде малко след като ти го гледа.
                        Иначе за пържолите и бирата не си прав, защото като сложиш на АТВ-то един голям куфар и може да си мъкнеш и пържоли и бира пък и каки . Иначе за паданията си прав до някъде но с повече мисъл и внимание почти не се пада. От моя опит съм остановил че ако си караш разходкаджииси няма начин да паднеш. Ако обаче сте група и яко раздавате всички газ то паданията идват скоро.
                        Can Am Outlander 800 EFI Max - XT Limited edition V-twin
                        Mitsubishi Pajero Sport 3,0 V6 24V ръчка, R/D Locker

Коментар

По въпроса аз мога да се изкажа така: Имам Тойота Ленд Круйзер която карам градско, както и в гората като си разхождам кучетата. При нужда от друга кола вземам на жена ми колата- Рав 4.
                          Имам също и атв - с него тръпката е различна. Задължително караме в група, като там подготовката за излизане е по- продължителна докато с джипа - прибиране от работа , качване на кучетата и докато е светло си правя разходчица.
                          Важното е в случая да се изясни предназначението на техниката
                          Взимат ли ти - бегай, гонят ли те давай.

Коментар

За 15хил,лв с тьрсене и в тая криза можеш и да вземеш пак двете.

Коментар

В тая криза си земи някакъв паркетник с едни ръчни хъбове за5-6 бона и си земи едно АТВ за 9-10 бона и си имаш всичко

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X