Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да си купя ли джип с десен волан!?!?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да си купя ли джип с десен волан!?!?

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
    тук бих ви поправил,не слагайте всички в един кюп. не винаги цената е определящ фактор. всичко е въпрос на лични предпочитания! най -малко искам да ви прозвучи нескромно,но мислите ли че след като 8 години живея и работя във Великобритания немога да си позволя да си купя джип с ляв волан...?! имам джипки и с ляв и десен волан-въпрос на лична преценка и мнение. кеф ми е да карам и двата модела и нема някой ,който да ми налага забрани!

със здраве.

П.П мисля ,че би било добре модераторите да заключват всяка тема във връзка с десни и леви волани ,"обратни " и темподобни глупотевини. те просто се превръщат в безкрайни спорове и махленски препирни,далеч от същноста на форума!
    как бих искал това да е последния отговор в тази тема..

прост, и мъдър...

вероятно не съм прав,според мнозина, но лично за мен - това е отговора на всичко, с две думи, просто и ясно - импонира ми...

Коментар

Първоначално публикуван от Dusesun Преглед на мнение
      Точно цената е фактора, който подтиква покупката на кола с десен волан. Защото това ни е народа психологията далавера да има
      А и ми стана интересно поради какви причина избра да имаш и кола с десен волан в България?
      Ааа и още нещо в Лондон ще отидеш ли да караш кола с обратен волан?
      нема нужда да отивам,аз съм си в Лондон ...а на въпроса,....да карам и тук често с ляв волан сусзукито на съседа,според -зависи.
      още нещо 90% от лимузините тук са американско производство и са с леви волани,дали шофьорите им бъркат мигачи и чистачки.....? и защо ли английската общественност и правителство не са сметнали че са опасни за движението...?!
      а защо ли ,"бегачките" на бившите ми колеги са все амеррикански "дзверове" класики по 500-700коня и са мнооооого опасни.....и т.н... и при технически преглед дори фаровете не се вземат под внимание,за кво си говорим при положение ,че в Бг автобуси фантоми стават учебни коли и преглед се дава без дори колата да иде до гаража! ха разправяйте ми после ,че моят джип е по-опасен заради десния волан от някой голф 3ка на незнам си колко хиляди километра с гуми галошки и накладки до метала,(щото гашника само ги менка,предните отзад и обратно)...как забравих -ама той е с "нормален "волан и не е опасен..............
      за фаровете съм съгласен,ще ги сменя-300 евра са новички за десно движение.
      проблема не е в положението на волана ,а в народопсихологията на българина ,както пише колегата по-горе.
      TЛК 80-4.2ТД
      ТЛК 73-2.4ТД
      ...................

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        как бих искал това да е последния отговор в тази тема..

прост, и мъдър...

вероятно не съм прав,според мнозина, но лично за мен - това е отговора на всичко, с две думи, просто и ясно - импонира ми...
        благодаря за разбирането! ама ......надявам се да не е ,че ми става интересно и поне убивам скуката от монотонното ежедневие
        TЛК 80-4.2ТД
        ТЛК 73-2.4ТД
        ...................

Коментар

А какво мислят англичаните за колите с десен волан в България:

Познавам се отскоро с един англичанин. Купил си е къща в едно планинско село и живее тук от 2 години. Купил си е и 2 коли- с ЛЯВ волан. Понеже чета темите "за" и "против" (воланите като цяло) , го попитах защо не си кара с десен волан. "Луда работа е", ми отговори човека. Затова и за тук си кара "левите" коли. Обаче, преди месец дойде при мен с Чероки (2.5 бензин- 95-96г.) с десен волан и с БГ номера. Обясни ми, че ще кара джипа из селския район, че се е поизмъчил последните 2 зими... Помоли ме, да му намеря "леви" фарове, за да не пречи на другите коли. След няколко дни дойде да си вземе фаровете с една от колите си. Вярвам му на тоз' пуст англичанин- че наистина ще кара джипа си само из селото. Та, това е гледната точка и морала на един обикновен човек- (англичанин де)!
          А моето мнение за протокола: Колкото и да ми е мерак да имам "джип"- ще си купя такъв, с ЛЯВ волан. Някой ден...

Коментар

Абе хора що сменяте целите фарове като за 15-20лв. можете да си купите вече споменатите лепенки. Аз лично съм ги пробвал и са напълно ефикасни, а и са задължителни ако искате да сте легални. Мойте си ги купих на ферибота Довър - Дюнкер за 6 лири, но сигурно се продават във всеки автомагазин в Лондон.

За да спестите някой лев, купувайте десняци с кеф.

Коментар

не мога да повярвам че има още хора които мислят за десен волан. че почти по цяла европа ги забраниха за регистрация вече (заради грозни статистики за сигурността на пътя)...... а това ''да съм малко по-гъзар" ама с десен волан и не ми пука за на другите и мойта сигурност не мога да го разбера като психология.......
              мойте 5 стотинки. аз като видя кола с десен волан и настръхвам от страх....... сигурно всички сте забелязали как държат платната и т.н.... ужас.
              висете отпуснато

Коментар

Много е евтино да си купиш кола с десен волан, но не забравяйте че после ще я продавате още по-евтино. И то ако намерите някой фен на десния волан.
                Едва ли ще си купя кола някога с десен волан, но и не виждам проблем хората да си карат такива коли като искат. Май единственият проблем е само при изпреварване. И то тогава може и тези с десен волан да се окажат по-предпазливи от тези с ляв и да не педизвикват катастрофи от зор да минат отпред.
                И сега нещо смешно, че се въртим в омагьосан кръг: един ден, както си карам, един полонез ме изпреварва и като поглеждм наляво на всичкото отгоре шофьоът четеше вестник. И нямаше волан разбира се. Сещате се за какво става въпрос. И неприкъснато виждам зад мен коли без шофьор. Не знам на вас ама на мен ми е много забавно. Нека подходим по-весело към тази тема.

Коментар

Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
                  не мога да повярвам че има още хора които мислят за десен волан. че почти по цяла европа ги забраниха за регистрация вече (заради грозни статистики за сигурността на пътя)...... а това ''да съм малко по-гъзар" ама с десен волан и не ми пука за на другите и мойта сигурност не мога да го разбера като психология.......
                  мойте 5 стотинки. аз като видя кола с десен волан и настръхвам от страх....... сигурно всички сте забелязали как държат платната и т.н.... ужас.
                  Колеги - стига с тия статистики и заклинания за катастрофи !
                  В България за година умират при катастрофи 1000 човека - не заради десен волан , нито заради ляв .
                  Умират заради наглост , надменност , глупост , неопитност и какво ли още не !
                  Десен или ляв - зависи само от водача .
                  Ако вместо десен , някой колега си купи джип с ляв волан и направи катастрофа ..... по добре ли ще се чувствате .....
                  И заради интереса - ако някой знае за катастрофа с десен волан в България - нека да опише достоверно ситуацията - щото аз още не съм чувал ( а сигурно има .. ? )

Коментар

Колега,скачай в "киреча" на десния волан,смело напред и почерпи по една студена бира като се видим.

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                      А какво мислят англичаните за колите с десен волан в България:

Познавам се отскоро с един англичанин. Купил си е къща в едно планинско село и живее тук от 2 години. Купил си е и 2 коли- с ЛЯВ волан. Понеже чета темите "за" и "против" (воланите като цяло) , го попитах защо не си кара с десен волан. "Луда работа е", ми отговори човека. Затова и за тук си кара "левите" коли. Обаче, преди месец дойде при мен с Чероки (2.5 бензин- 95-96г.) с десен волан и с БГ номера. Обясни ми, че ще кара джипа из селския район, че се е поизмъчил последните 2 зими... Помоли ме, да му намеря "леви" фарове, за да не пречи на другите коли. След няколко дни дойде да си вземе фаровете с една от колите си. Вярвам му на тоз' пуст англичанин- че наистина ще кара джипа си само из селото. Та, това е гледната точка и морала на един обикновен човек- (англичанин де)!
                      А моето мнение за протокола: Колкото и да ми е мерак да имам "джип"- ще си купя такъв, с ЛЯВ волан. Някой ден...
                      Защо ли не ти вярвам??Имаме няколко англичани,които си джиткат джипните от години с десен волан и българска регистрация.Само подаръци купуват с ляв волан.

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
                        Защо ли не ти вярвам??Имаме няколко англичани,които си джиткат джипните от години с десен волан и българска регистрация.Само подаръци купуват с ляв волан.
                        Напълно съгласен. Аз лично познавам поне 5-6ма, които си карат десните колици в БГ и не съм чул да са създали пречки за движението. Даже единия е офроуд маниак и организира разходки за англичани около Смолян. Имат едно зверско Диско /Камел трофи/. Трябва да взема да го снимам, защото е направено страхотно.
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                        http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                          Колеги - стига с тия статистики и заклинания за катастрофи !
                          ........
                          ....
                          И заради интереса - ако някой знае за катастрофа с десен волан в България - нека да опише достоверно ситуацията - щото аз още не съм чувал ( а сигурно има .. ? )
                          Мой съученик ,лекар, в края на 90те години с Форд транзит-дясна дирекция/много рядко имаше такива коли тогава/, при показване за да изпревари камион катастрофира и загина приятелката му.Пътя преди Карнобат в посока Бургас.Там е тясно и всяко лято много катастрофи.

И какво ми се случи като пешеходец:Стоя си на тротоара и изчаквам да преминат колите за да пресека,първата мина и зад нея Джип Чероки,аз в самия край на тротоара ,но подчертавам на него, а не на асфалта и той мина направо под носа ми толкова близко че се уплаших-беше с дясна.Явно шофьора вече се е приспособил и по друг начин му е нагласата на движение,докато моите очаквания като пешеходец явно бяха други.Това бе и момента в който реших дали съм за или против десния волан,което не е по темата ,тука де.
                          И понеже се оглеждам за 4х4 в ниския ценови клас и аз се изкушавам да гледам предложения на явно скъпи и сравнително нови модели ,но с дясна дирекция возила и на съвсем други цени.Но изкушението не ме е надборило все още
                          Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                          ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
                            Мой съученик ,лекар, в края на 90те години с Форд транзит-дясна дирекция/много рядко имаше такива коли тогава/, при показване за да изпревари камион катастрофира и загина приятелката му.Пътя преди Карнобат в посока Бургас.Там е тясно и всяко лято много катастрофи.

И какво ми се случи като пешеходец:Стоя си на тротоара и изчаквам да преминат колите за да пресека,първата мина и зад нея Джип Чероки,аз в самия край на тротоара ,но подчертавам на него, а не на асфалта и той мина направо под носа ми толкова близко че се уплаших-беше с дясна.Явно шофьора вече се е приспособил и по друг начин му е нагласата на движение,докато моите очаквания като пешеходец явно бяха други.Това бе и момента в който реших дали съм за или против десния волан,което не е по темата ,тука де.
                            И понеже се оглеждам за 4х4 в ниския ценови клас и аз се изкушавам да гледам предложения на явно скъпи и сравнително нови модели ,но с дясна дирекция возила и на съвсем други цени.Но изкушението не ме е надборило все още
                            Дано не се случва на никой - да катастрофира !
                            Но .... човешка грешка - надценяване на собствените възможности .
                            Когато си купил даден автомобил - без значение волана , трябва да се съобразяваш със своите и на автомобила възможности.
                            Иначе - ....... приятелите разказват колко си бил добър ......
                            А за тротоарният ти екшън - случвало ми се е - често ...... и много добре се научих да псувам ......но с нормални волани ....
                            Зависи от човека - тоя и с ляв щеше да ти забърше носа .

Аз не съм против десния волан , но съм против лековерното поведение после ......
                            Има си начин да постигнеш видимост - камера или огледала - нищо сложно . Но до сега още не съм видял кола с такава система .
                            Ето за това трябва да се променят изискванията в КАТ.
                            Всяка кола с десен волан - да си монтира огледала - от 20 до 100 лева - какво всички се правят на интелекти - лесно се свиквало .
                            За това - ако искате да си бъдем полезни - нека да "посъветваме" колегите с десни волани да си монтират огледала за видимост.
                            Излишно създаваме конфликти - ляв-десен......
                            По-добре е да има ефект , без да се засягат желанията на колегите .
                            Така не само ще повишим сигурността на всички , а ще подобрим и отношенията м/у леви - десни волани .
                            А като се поставят огледала на десните - ще се премине и към лепенки за 5-10 лева за фаровете на десните .
                            Много отдавна има конфликт , и с времето или заглъхва , или се разгаря ..... но промяна никаква .
                            Предлагам да се съсредоточим с полезна информация на колегите

просто на това попаднах първо , като написах в Гугъла за такава система. Има и други , но нека и колегите се постараят !
                            Успех на всички !

Коментар

Сичкото това е от беднотия,от тарикатлък и от лакомия.
                              Пак ще повторя в нормалните страни не можеш да регистрираш кола с обратен волан.
                              Колите са едни исъщи и се карат по един и същ начин.Дали с лявата или дясната превключваш се свиква за нула време.Еле като смениш и фаровете ставаш съвсем безопасен.Ама на кой ли му пука.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                                Сичкото това е от беднотия,от тарикатлък и от лакомия.
                                Пак ще повторя в нормалните страни не можеш да регистрираш кола с обратен волан.
                                Колите са едни исъщи и се карат по един и същ начин.Дали с лявата или дясната превключваш се свиква за нула време.Еле като смениш и фаровете ставаш съвсем безопасен.Ама на кой ли му пука.
                                Явно колегата поставя в листата с ненормалните страни и Великобритания? защото видиш ли, тук са разрешени за регистрация "обратните" волани!
                                колеги подръжници не автомобилите с десен волан ,спрете да се връзвате .
                                не се ли изморихте от "зловещи" псевдо статистики за катастрофи причинени от автомобили с десни волани и злобливи нападки под претекст -сигурност и безопасност....вобще смешни доводи и аргументи на фона на жалката пътна обстановка и култура на шофиране в Бг!

скромно предлагам модераторите да заключат и тая тема ,както предишната.
                                просто няма какво повече да се каже по тоя въпрос .
                                TЛК 80-4.2ТД
                                ТЛК 73-2.4ТД
                                ...................

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X