Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали да купя Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дали да купя Фронтера

Привет,
    тръгнах от търсене на кола дизел автоматик, която да гори средно но да има къде да товаря багаж като пътувам от и за чужбина.

Около 2000-та година , до 7000 евро имаше не много различни модели и тъй като за комби се чувствам млад и не ми харесва ,

реших че мога да си купя една фронтера с 4 врати, но не за офроад.. а за магистрали.. за да мога да си товаря повечко багаж, и да е дизел автоматик да се кара лестно и да е широко вътре.
    Харесах тази:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...ad&tabNumber=1

за 4800 евро ще ми я дадат, ще гледам да намеря и майстор който да я прегледа .. имате ли някакви съвети и препоръки , намирате ли нещо нередно в колата или в цената ?

Казаха ми обаче ..
    че Фронтерата не ставала за високи скорости.. особено на завои..
    и че понеже не е с много аеродинамична форма че при високи скорости се очаква да гори много..

Аз живея в Германия и тук често карам с над 160 защото магистралите са хубави , аз карам по над 50 000 км на година..
    а и няма ограничения на магистралите..

Въпроса ми е .. тъй като няма да ползвам Фронтерата за Офроад.. а за магистрали.. дали изобщо си заслужава да купувам Фронтера..
    достатъчно добра ли е за магистрали и завои с високи скорости..
    и като пише че ще гори 7.2/100 нафта.. дали като карам със 150 - 200 ще гори над 10 ?

В събота ми е огледа , ще съм благодарен ако някой ме посъветва.. никога не съм карал джип по начало.. ще пробвам сега за пръв път и вече се чувствам объркан.

Благодаря!

До: Дали да купя Фронтера

Тази кола НЯМА да можеш да я караш с 150-200 км/ч. ......
    Дори да вдигне 160 .... ще е за малко.
    С тази аеродинамика, на гардероб, разхода при висока скорост ще бъде 15-20 л.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Благодаря за ясния отговор.
      А какво да си купя тогава за около 5-6 хил евро
      което да е икономично.. за това избрах дизел.. че тук нафтата е 98 цента.. и е евтино.. и автоматик.. за да се кара лестно..
      а пък хем да има място да си товаря повечко багаж като пърувам
      хем да не изглежда като пенсионерска кола. Има и някой по спортни комбита.. но понеже малко вече въпроса се измества от темата..
      ако някой се сеща нещо да каже.. ако не.. закриваме дискусията

Коментар

ами какво да ти кажа купи си ван защо точно джип искаш

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
          Тази кола НЯМА да можеш да я караш с 150-200 км/ч. ......
          Дори да вдигне 160 .... ще е за малко.
          С тази аеродинамика, на гардероб, разхода при висока скорост ще бъде 15-20 л.
          Абе не съм хич съгласен...след смяна на софта спокойно си прави 180-190км/ч, 150 поддържа без проблем, в завой на магистралата повече от 150 да влезеш трябва да си луд...разхода повече от 12/100 при газ колко може не ми е давала...иначе дизеловата фронтера определено не е за магистралата...не се чувства комфортно там.Най-добре се чувства при скорост 120, а в Германия т'ва си е бавно...ся вече ако все пак искаш Фронтера и да е бърза...варианта е 3.2 V6 дет е 204 коня и тия скорости за него не са проблем.А за джипка в тоя диапазон дизелова дето да ги държи тия скорости не мога да се сетя...Замисли се за Ван, Комби...
          Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Форестър, галактическата кола също е много комфортна за магистрала/дълъг път, и без проблеми държи 160 на 6-а

Коментар

Първоначално публикуван от zikojr Преглед на мнение

Казаха ми обаче ..
              че Фронтерата не ставала за високи скорости.. особено на завои..
              и че понеже не е с много аеродинамична форма че при високи скорости се очаква да гори много..

Аз живея в Германия и тук често карам с над 160 защото магистралите са хубави , аз карам по над 50 000 км на година..
              а и няма ограничения на магистралите..

Въпроса ми е .. тъй като няма да ползвам Фронтерата за Офроад.. а за магистрали.. дали изобщо си заслужава да купувам Фронтера..

За тези условия ( високи скорости и движение по магистрала ) Фронтера не търси . X5 или ML . Те обаче не се включват в понятията за икономия ( и как ли иначе ). От друга страна икономични джипове - бол . Ама те не се включват пък в графата "скорост" . Усещаш ли че си заложил изключващи се параметри. Скорост и икономия са на двата полюса . От тук нататък тръгваш да ги сближаваш , т.е. започва компромиса... и докъдето стигнеш , съобразявайки се с бюджета . Все пак успех !
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Трябва ти SUV пък и живееш в Германия и ще ти е по лесно да намериш
                Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Щом си в германия е по добре да спазариш БМВ Х5 с бензиновия мотор 3литра.На магистрала спокоино поддържа 160 на 3500 оборота,стабилна кола е по завоите и не гори много бензин(11 до 14литра градско).Успех с покупката
                  Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Ауди Allroad според мен е подходящ автомобил за тези изисквания
                    Grand Vitara 2.0 16V (J20A)

Коментар

Много ви благодаря за мненията, страхотни са
                      има едно бензиново X5 хем на познати може да ми го дадат евтино
                      но ако гори 11-15 бензин градско колко ще гори на магистралата?
                      Между другото по някога поддържам средно над 180 а не 160..
                      по магистралата.. ммм.. и на завои... то завой кой знае какви няма де
                      а платната са почти двойни на нашите..
                      Аз карам през нощта обикновено.. и по 200-500 км честичко.

Ще проверя за X5.. за колко го дават
                      видях и едно ауди куатро 2.5 дизелово пак автоматик.. те изглеждат така .. добре.. между комби и джип..

но най вероятно след това спирам да търся за 4-5 месеца
                      и като си дойда следващия път в българия ще си взема една киа сиид спорт вагон.. ( http://kia.bg/model.php?id=11 ) и ще мирясам.. 7 години гаранция .. 4.3/100 км нафта.. дизел , автоматик, темпомат.. металик.. 38500 български нови.
                      Дори половината да е на линзинг за година се губят 2.7% добре е.

Поздрави и бира за всички!

Зико

Коментар

BMW X5 3.0 iA

Kraftstoffverbr. kombiniert:

ca. 12,9 l/100km (смесено)

Kraftstoffverbr. innerorts:

ca. 18,1 l/100km (градско)

Kraftstoffverbr. außerorts:

ca. 9,9 l/100km (извънградско)

Коментар

Е това си е нормален среден разход, но обърни внимание при какви скорости е засечен .... При скорости над 160-180 не очаквай разход под 15/100 и това е оптимистичния вариант.... На лека кола 100-120 коня е толкова, а може и мало више ... На мен 190-ка 2000 кубика дизел ми даде среден разход около 7,5 л./100 от Белгия до България при средна скорост 90-100 км/ч за 2300 км, а е 75 кончета само .... В Германия направих средна скорост около 120 км/ч, като повече от 150-160 не съм вдигал и разхода ми там беше около 8-9/100. Няма такава кола да върви с 200 и да гори 5/100
                          Последно редактирано от kuzdov; 20-03-09, 23:20.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            ... Няма такава кола да върви с 200 и да гори 5/100
                            Аааа има , има . Ако е на буксир може и по-малко . Шегичка .
                            Х5 си е змей и при 180 си ги лапа горните стойности , че и отгоре.
                            А за 190-та : същото дизелче на дълъг път ( и то у нас ) като го кротна със 100 от 6.5 не ми е вдигал никога повече . А мотора е над 300К със сигурност. Ама това като офтопик де.
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Е той тук и на мен ми дава такъв разход, ама няма къде да вдигна повече от 120-130, а по Европейските магистрали постоянно си поддържам толкова и тук там и 20-30 отгоре .... В БГ средна скорост повече от 70-80 трудно можеш да направиш и то по магистралите само. По междуградските 50-60 си е даже супер постижение.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X