Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LAND ROVER vs. WRANGLER vs. FRONTERA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: LAND ROVER vs. WRANGLER vs. FRONTERA

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
    ...Ако искате повече мощност 4,2 или дори 4.6 (от по новия модел)и ръчна кутия то добре е да използвате R380 кутията-задната е срещу 5та скорост.Незнам на дискавари 1 да има монтирана такава кутия,но не е проблем да се поръча от англия-цената е повече от прилична... И за капак добре е мостовете да станат с 24 шлица(диско2) и да изчезнат щатните касети на диференциалите...
    Само да добавя към думите на Руси:
    R380 я има стандартно на Discovery 1, 300tdi. Както и 24-pin-ови мостове, пак при Disco 1, но 300tdi. Оказа се, че при Диско 2 мостовете са с по-широка стъпка, някои ги взимат за по-здрави (от на Диско 1, 300tdi).

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
      В случая става въпрос за Рейндж Класик.

Диско1 е на базата на Рейндж Класик и 80% от частите са взаимозаменяеми.
      Като започнеш от лагерите на главината, минеш през скоростите, та чак до ключето за мигачите...
      И ... предния джам

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
        Ще се радвам ако е така . Аз съм направил тези изводи само от приказки на колеги с Реиндж.
        Например Въздушната възглавница за задното окачване - 700 лв ?
        Цена в Пловдив.
        Колега, нека да говорим за съпоставими коли. Говорим за сравнение между Range Rover Classic и Discovery 1. Когато говорим за следващото поколение на Range Rover - P38, тогава цените на поддръжка не са твърде далеч от тези на Discovery 2... Не бъркайте нещата...

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
          Колега, нека да говорим за съпоставими коли. Говорим за сравнение между Range Rover Classic и Discovery 1. Когато говорим за следващото поколение на Range Rover - P38, тогава цените на поддръжка не са твърде далеч от тези на Discovery 2... Не бъркайте нещата...
          Това е добра новина за мен .
          Радвам се , и още повече се убедих - за мен това е марката !
          До сега съм бил заблуден !

Коментар

Аве що си мисля че Класиците Вог след 89г. повечето ако не всички са с възглавници серийно отзад,ама може и аз да бъркам.
            M.P.

Коментар

Пневматичното окачване е 'expensive option' . Иначе имат 'self-leveling A-joint'.
              На Злати Рейнджа има такава екстра. Ремонтния комплект е с народна цена

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                Пневматичното окачване е 'expensive option' . Иначе имат 'self-leveling A-joint'.
                На Злати Рейнджа има такава екстра. Ремонтния комплект е с народна цена

A това хубаво ли е или лошо???

Много бих искал и Yaro, да изкаже мнение по дилемата ми...
                [IMG]http://kachi-snimka.info/images/bfi1236759624s.GIF[/IMG]

Коментар

Класик с въздушно окачване има.И то не е само отзад.И си е с ниворегулация .
                  Аз имам такъв 4,2 произведен 1992г.Яро да каже от кога се произвеждат, че аз не знам.

По това време (1992г) другите производители на 4х4 автомобили току що са открили спиралните пружини,за въздуха им трябваха още 11 години(туарег 2003 или 2004 ).

Имайте впредвид ,че като екстри Вога на Класик няма само навигация(която в онези години не е била измислена).За това се учудвам като го сравнявате с фронтери ,тойоти и други.Не съм чул за такива с ел седалки с памет и подгряване,отопляемо предно стъкло,кожен салон и други подобни,които за Вога за стандарт.За проходимост -в заводски вид проходимоста на RANGE ROVER е без забележки ,като ако го тунинговате няма да се сдобиете с кой знае колко по добра проходимост.Достатъчни са Ви едни гуми АТ с размер 245/70/16 и исправно заводско окачване.
                  Да кажа моето силно субективно мнение-Класика трябва да е V8 и VOGUE.Иначе не си струва.Дискавъри е бюджетна версия на същия този Класик.Както се досещате измамата с това да ви продават един и същ автомобил на различна цена е измислен доста преди Фолксваген груп да започнат да го прилагат с Шкода ,Сеат,Ауди,Бентли и пр.
                  Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Нещата малко се пообъркаха.....

Искам да попитам за 2.0 бензиновият
                    двигател на Land Rover (1994) плийййз

Коментар

Слаб.Не става.
                      M.P.

Коментар

Колега, взимай тази която ти е най-изгодна и в добро състояние. Съобразявай се с цената на поддръжката и не забравяй, че офф-роуд възможнжстите са диаметрално противоположни на комфорта и удобството. Приказки от типа "мойта се кач или мина , пък другата не можа" са си безполезно дърдорене. Най-добрия джип е подходящо подготвеният за целта за ползване. Изхождай от там , а ти най-добре знаеш за какво ти е.

Коментар

Господа, СГО-ДИ-ХМЕ СЕЕЕЕЕЕ

Land Rover Discovery '94 2.0Mpi
                          Ах, колко е красив!

Не мисля че е тромав- дори обратното.
                          Много пъргав и приятен мотор.
                          Изгхождайки от беглия ми опит смея да
                          твърдя че е на свтлинни години от 2.5 ТD, и то
                          не само на ровър...

Обаче имам хиляди въпроси. И преди да почна да ги из....рам навсякъде,
                          моля админите да ми посочат правилното място.

1-ят е къде в района / Несебър-Бургас / мога да намеря човек, който
                          наистина разбира за да види скоростната кутия и да си каже мнението?

Изкам да изкажа специални благодарности на всички които помогнаха
                          в избора ми. Съветите Ви наистина бяха безценни. БЛАГОДАРЯ ВИ,
                          ОFFROAD BULGARIA!!!
                          С каквото мога да бъда полезен, винаги ще съм насреща!
                          А специално за BgBul, Chico, Lazar, Zzlatev, да знаете че една
                          суфра в Несебър ви очаква!

RESPECT!

Коментар

Честита да ти е колицата и добре дошъл в сектата.Джипката е хубавка,а двигателя е много добър9един авер има Ровър 800 с тоя двигател и знам че е и здрав и вървежен,май беше 135 кобили или нещо от тоя сорт!
                            [SIZE=4][COLOR=black][SIGPIC][/SIGPIC]БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Благодара Ви, Капитане.

Термостат за този двигател от къде и как??

Коментар

Мисля че в Ланд Ровър секцията на форума ще получиш отговорите които търсиш
                                M.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X